Ahoj, pokouším se vytvořit svazek na win vista podle http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-vista/Create-and-format-a-hard-disk-partition
Jenomže při vytváření to píše místo jen pár MB, přitom ve Správě disků vidím místo kolem 50GB. Poradíte pls??
Vytvoření nového svazku ve vistě.
Re: Vytvoření nového svazku ve vistě.
Byl by screenshot ze správy disků?
Obrázek můžeš vložit přímo sem do fóra jako přílohu příspěvku.
Obrázek můžeš vložit přímo sem do fóra jako přílohu příspěvku.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tady je screen ze správy disku - po rozkliknutí na C.
Umíš číst? "musí být na pevném disku nepřidělené místo"
Nejdřív programem EASEUS Partition Master musíš zmenšit disk C. Tím vznikne nepřiřazené místo a potom teprve můžeš vytvořit nový svazek.
EASEUS Partition Master:
http://www.slunecnice.cz/sw/easeus-partition-manager/
Nejdřív programem EASEUS Partition Master musíš zmenšit disk C. Tím vznikne nepřiřazené místo a potom teprve můžeš vytvořit nový svazek.
EASEUS Partition Master:
http://www.slunecnice.cz/sw/easeus-partition-manager/
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W
To prázdné místo na začátku by mohl být nějaká recovery oddíl (obzvlášť je-li to notebook), ale taky to může být nepřidělené místo.
Každopádně chceš-li větší oddíl, musíš ho, jak píše xalfons2, ukrojit z céčka.
Touhle správou disků to, myslím, zaživa (bez ztráty dat) nepůjde – alespoň ve všech Windows do XP včetně to nešlo; nemyslím si, že by Vistu takhle zásadně vylepšili, když je ten nástroj součástí a je tudíž zadarmo.
Oproti tomu nástroje jiných výrobců, i když jsou zadarmo, bývají někdy dost povedené. Například xalfons2em zmiňovaný Easeus Partition Manager + návod.
Každopádně chceš-li větší oddíl, musíš ho, jak píše xalfons2, ukrojit z céčka.
Touhle správou disků to, myslím, zaživa (bez ztráty dat) nepůjde – alespoň ve všech Windows do XP včetně to nešlo; nemyslím si, že by Vistu takhle zásadně vylepšili, když je ten nástroj součástí a je tudíž zadarmo.
Oproti tomu nástroje jiných výrobců, i když jsou zadarmo, bývají někdy dost povedené. Například xalfons2em zmiňovaný Easeus Partition Manager + návod.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Pozor:
- na Viste to taky neni mozne udelat ''jen tak a bezpecne'', jak mas na mysli spravu disku a jak pise Mylos ''zaziva - bez ztraty dat'' > a ani to nezkousej (vim o pripade, kdyz ''stacilo kliknout'', ...a nazdar nektere soubory).
Zminenym nastrojem AEsus to nez ztraty dat jde, alespon obecne podle zkusenosti, i kdyz ''dulezite soubory'' si zalohuj (!).
- na Viste to taky neni mozne udelat ''jen tak a bezpecne'', jak mas na mysli spravu disku a jak pise Mylos ''zaziva - bez ztraty dat'' > a ani to nezkousej (vim o pripade, kdyz ''stacilo kliknout'', ...a nazdar nektere soubory).
Zminenym nastrojem AEsus to nez ztraty dat jde, alespon obecne podle zkusenosti, i kdyz ''dulezite soubory'' si zalohuj (!).
Já jsem zmenšovat zkoušela, je tam i ta možnost ,,zmenšit svazek", ale to nic nemění na tom, že když dám vytvořit z nepřiřazeného svazek, zobrazí se toto - viz příloha. Což je jen několik MB, nechápu. Program zkusím.
xalfons2 - Umíš utíkat?

xalfons2 - Umíš utíkat?

To si snad ze mě děláš srandu. Prostě klikni na tlačítko další. Asi tě zmátlo, těch 8 MB, ale to je minimální velikost svazku a znamená to že nemůžeš vytvořit svazek menší než 8 MB.
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W
Problém je v tom, že vytvořený svazek (ze správy disků viz. obrázek) nabízí velikost jen několik MB (jak jsem psala)
EASEUS mi sice vytvořil oddíl z nepřiděleného místa (G:/), ale po restartu se nic nezměnilo, žádná reakce (soubory mám zazálohované)
btw. napodruhé už mi ten program nenaběhne vůbec - a vlastně už mě nenabíhá vůbec žádná systémová služba !
Tak to už asi nemá cenu. Případný pokus o další rozdělení disku příště. Dík za rady.
EASEUS mi sice vytvořil oddíl z nepřiděleného místa (G:/), ale po restartu se nic nezměnilo, žádná reakce (soubory mám zazálohované)
btw. napodruhé už mi ten program nenaběhne vůbec - a vlastně už mě nenabíhá vůbec žádná systémová služba !

Tak to už asi nemá cenu. Případný pokus o další rozdělení disku příště. Dík za rady.
Problém není – že vytvořený svazek (ze správy disků viz. obrázek) nenabízí velikost jen několik MB (jak jsi mylně psala) – taky ti xalfons2 odpovídal:
Když si pozorně přečteš údaje, které jsi nám na tom obrázku ukázala, zjistí, že:
Bude-li se tě to ptát, jestli primární nebo rozšířený, zvol primární, protože v rozšířeném oddílu bys ještě musela vytvořit logickou oblast; bylo by to zbytečně složité a ve tvém případě by to ani nebylo k ničemu dobré.
A konečně:
Když vytvoříš oddíl, musíš ho ještě naformátovat (a přiřadit písmeno, i když to by měly Windows už udělat samy). Teprve pak je možné ho používat.
xalfons2 píše:Asi tě zmátlo, těch 8 MB, ale to je minimální velikost svazku…
Když si pozorně přečteš údaje, které jsi nám na tom obrázku ukázala, zjistí, že:
- Maximální místo na disku je 34 058 megabajtů – až takhle velký oddíl můžeš vytvořit
- Minimální místo je 8 MB, menší oddíl nelze vytvořit
- Velikost jednoduchého svazku je přednastavena (výchozí hodnota) na výše uvedené maximum
Bude-li se tě to ptát, jestli primární nebo rozšířený, zvol primární, protože v rozšířeném oddílu bys ještě musela vytvořit logickou oblast; bylo by to zbytečně složité a ve tvém případě by to ani nebylo k ničemu dobré.
A konečně:
Když vytvoříš oddíl, musíš ho ještě naformátovat (a přiřadit písmeno, i když to by měly Windows už udělat samy). Teprve pak je možné ho používat.
- Mýliti se je Myloš.
No to ne. Problém byl v tom že místo max. bylo 34 058 megabajtů. Což rozhodně není 40 giga (nebo kolik). Pomocí toho Easuse se mě to rozdělilo, ale jenom mystifikačně, že ten disk byl vidět rozdělený jenom v tom programu.
Ještě to zkusím udělat teď v xpčkách, téma neuzavírám.
Ještě to zkusím udělat teď v xpčkách, téma neuzavírám.
„Mystifikační dělení“ – ještě musíš potvrdit, že má program navrhované změny provést. Pohybovat táhlama nestačí.
a 40 giga? Jestli se počítaly v násobcích 10, pak:
40.000.000.000 Bajtů / 1024 = 39.062.500 Kilobajtů / 1024 = 38.146,9 megabajtů / 1024 = 37,25 Gigabajtů
a 40 giga? Jestli se počítaly v násobcích 10, pak:
40.000.000.000 Bajtů / 1024 = 39.062.500 Kilobajtů / 1024 = 38.146,9 megabajtů / 1024 = 37,25 Gigabajtů
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3686
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek