Dobrý den,
mám starší pc a koupil jsem si novou GK, jenže mi nejede na mé desce, tzn budu potřebovat ještě novou desku.
určitě nechci dokupovat už nic dalšího, takže deska by měla zvládnout to co mám, tzn:
procesor: dual core Intel Pentium D 915, socket 775
GK: Asus ENGTS 250 1GB, tzn potřebuji na desce PCI-e 2.0
zdroj fortron 550w
ramky mam ještě DDR2
co jsem si našel a líbilo se mi, tak zatím je deska INTEL MB DG43NB/NOBLETOWN/ATX/A,G,GigLAN,DDR2
opravdu maximum co do té desky chci momentálně vložit jsou 2000,-
děkuji mnohokrát za odpovědi a nápady
výběr základní desky
Re: výběr základní desky
to je tsrašná deska http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60361 tohle je mnohem lepší
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mohu se zeptat jak jsi přišel na to že ti ta grafika nejde kvůli desce?Osobně bych šel do této má novější chipset P45 http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=81135 pokud se ti zdá drahá můžeš vzít i tuto se starším chipsetem P43 http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=88780
EDIT: Zao byl jsi rychlejší
EDIT: Zao byl jsi rychlejší

AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
vypadá pěkně, ale nikde jsem nenašel, jestli je ten PCIe vstup 2.0 a jestli mi tam ta karta určitě pujde, protože desku co mám teď, tak ta má jen pcie 16, ale GK mi jet nechce:(
edit: sice si myslím že pcie 16 2.0 je už dneska standard, ale už se mi tu válí karta, která by měla jet i na pcie 16, ale prostě se jí nejspíš nechce
edit: sice si myslím že pcie 16 2.0 je už dneska standard, ale už se mi tu válí karta, která by měla jet i na pcie 16, ale prostě se jí nejspíš nechce

- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak ty desky co jsem navrhl já tak i ta od Zaa podporuje PCIE2.0.Jakou máš teď desku?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
pokud máš pcie x16 tak musí jet, takže nám řekni co máš vše v pc co to je za kartu a teď to nejdůležitější co máš za zdroj (značka a W)
ps pcie 2.0 je zpětně kompatibilní
ps pcie 2.0 je zpětně kompatibilní
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
teď mám desku Asus P5VD2-VM, zdroj jsem kupoval nový s GK, je to Fortron 550W
ale při staré GK mi to jede, zkoušel jsem odebrat/zakázat starou GK, reset cmos ale prostě nenaběhne, ovladače mám nainstalované, ale to je mi prt platné, protože nezobrazí ani bios
no, nevím čím jiným by to mohlo být: grafiku mám druhou, tu první jsem poslal na reklamaci s tím že nezobrazuje žádný obraz, hned mi ji vyměnili, takže nevím jestli byla vpořádku nebo ne, nicméně nejede mi ani ta vyměněná

no, nevím čím jiným by to mohlo být: grafiku mám druhou, tu první jsem poslal na reklamaci s tím že nezobrazuje žádný obraz, hned mi ji vyměnili, takže nevím jestli byla vpořádku nebo ne, nicméně nejede mi ani ta vyměněná
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No nevím ještě před výměnou desky bych zkusil od někoho pujčit jiný zdroj.Připadně zkusit grafiku v jiním pc...
bohužel ani jednu možnost nemám:( přímo na zdroji je 6-ti pin kabel, ale zkoušel jsem to zapojit i s přechodkou, pokaždé se jen roztočí ventilátor na GK, ale žádný obraz, když jsem zkusil zapojit na starý zdroj(jen pokus na staré 400W), tak se rozezněl příšerný zvuk, nejspíš že karta není správně napájena
může to být opravdu čímkoliv, nicméně zdroj je nový, na GK bez problému dostačující a při zapojení staré GK jede vše bez problému, z tohoto důvodu soudím že by to asi mohlo být deskou, pořádně sem koukal co ten počítač dělá, když je tam ta nová GK: vše se točí a na poslech je stejné, jako když je tam stará GK, nicméně systém nejspíš určitě nenabíhá
ještě mám malý dotaz:) co se by se mělo stát, když spustím PC bez HDD? měl by naběhnout bios s tím že není odkud nabootovat?
zkoušel jsem totiž vzít redukci a napájet GK kabelem, co je k HDD, nicméně se stejně nic neobjevilo, takže tu desku stejně asi objednám a bude:/

ještě mám malý dotaz:) co se by se mělo stát, když spustím PC bez HDD? měl by naběhnout bios s tím že není odkud nabootovat?
zkoušel jsem totiž vzít redukci a napájet GK kabelem, co je k HDD, nicméně se stejně nic neobjevilo, takže tu desku stejně asi objednám a bude:/
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
I když odpojíž HDD BIOS ti naběhne.Počítač napíše něco ve smyslu že není odkud bootovat....
Tak jak to dopadlo s tou deskou, máš už novou? Funguje to s ní? Jeden člověk na fóru mi říkal, že se starším chipsetem via ty nové grafiky nefungují. Mám ten samý problém co ty, větráčky se točí, vše odpojené ale na obrazovce nic. Proběhl reset biosu, vyjmutí baterky, zkouška s jiným zdrojem, čachry s paměťma, výměna kabelů, zkouška na jiném LCD. Pouze zítra ještě musím vyzkoušet grafiku na jiném pc abych mohl vyloučit závadu ještě na ní. Pak už zbývá opravdu jen ta deska, nebo procesor, což by bylo horší. Nevíte co je pravdy na té nefunkčnosti nových GK na chipsetech VIA?
Díky
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Test základní desky Asus Prime B650M-K
od KingGustavo » 30 čer 2024 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 4049