Mám XP, ale rozmýšlam, že prejdem na Win 7. Opatí sa?*

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

tranzak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Mám XP, ale rozmýšlam, že prejdem na Win 7. Opatí sa?*

Příspěvekod tranzak » 17 pro 2009 00:44

ale viem ze vista je dost nekompatibilna su problemy s nou neni to tak aj u windows7
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 pro 2009 07:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: smazána duplicitní odpověď

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 17 pro 2009 05:00

tranzak píše:ale viem ze vista je dost nekompatibilna su problemy s nou neni to tak aj u windows7

To (asi urcite) neplati;
- nekompaktibilni WV urcite neni tak, jak to prevdepodobne mysllis - na WV jede vse co na XP a jen zridka kdy se objevi nepodporovany program / Home verze problemmit muze, ale Business/Ultimate (jiste) ne.
- W7 - tak jiste plati pretrvavajici problem s ovladaci, protoze casto chybi z duvodu noveho produktu, ale ani to neni tak kriticke a uz se to resi, ze tvurci ovladace dodavaji.

...jsou s ni problemy (s WV): ...u 90ti procent plati, ze ''kdo si Vistu rozvrtal - problem ma'' v tom smyslu, ze je ''slozitejsi, uzivatelsky sice pohodlne (asi prehlednejsi), ale systemove slozitejsi a narocnejsi (kdy neresis systemove vyuziti, ale jen uzivatelkse pohodli).
K tomu se asi jen hodi dodat, ze lide uz (asi) zapomneli, jak nestabilni byly XP na zacatku a u Vist byly problemy z vetsi casti zpusobeny ''jednduchymi navyky uzivatelu'', kteri stejnym pristupem jako u XP ''vrtat do vseho'' rozvrtali cely WV-system.
Pockal bych ''rok'', jak se W 7 projevi, a podle principu tveho dotazu zamereneho na -jednoduchost a pohodli- (a nejspis mas tedy starsi PC, ktery by na plne vyuziti Vist a nebo W 7 mozna i postradal potrebny vykon) bych na funkcim PC ani zbytecne neexperimentoval ''zlusit si to'' a zustal u XP.

Podpora pro XP se planuje do 2014, ale jiz se mluvi o 2019 a to z duvodu, ze velke spolecnosti vyuzivajici system (jako je BMW, Siemens, nemecke a francouzske zeleznicni drahy, lodni spedice, a podme spolecnosti, ktere systemum urcuji oblibu a trend podpory a vyvoje) mely ve valne vetsine podepsana smlouvy na 5 - 10 let a to s podporou radove do 2014/15, a zda se, ze dojde jeste k prodlouzeni z duvodu krize, kdy i pro takoveto spolecnosti je otazka, zda prejit na novou licenci o uzivani operacniho system za milionu dolaru.

Ani jeden z duvodu tedy neni zasadni:
- ''XP bude koncit (vyhledove za cca 5 let) / Vista je nekompaktobilni (neni mozne takto obecne rict) / W7 je novej (ale situlace se lepsi 'den ode dne', ale i tak se zatim jedna o novy produkt, coz je jiste fakt)''.

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 17 pro 2009 07:21

tranzak: Hele, tak je někde sosni, nainstaluj a pak dej vědět, jestli sis polepšil.

liborek píše:Jinak taky názor,že když jede tak jede.Pokud jde o ty aktualizace a SP3.Pořád jedu na SP2 a aktualizace mám od zakoupení aktuálních XP/11.9.2007/ zakázané.Takže nemám nainstalovaný od SP2 žádný aktualizace.Nějaké drobnější problémy jsem řešil,ale jinak jsem se obešel bez reinstalu nebo nějakých opravdu kritických pádů.
Momentální výkon mě stačí na všechno co potřebuji.
Můj případ.

Nedávno sem rozcházel novej NTB s Win 7 a nijak unešenej sem nebyl. Oproti XP podstatně méně přehledný systém, zejména Průzkumník je tristní. Vrcholem bylo nastavení síťového připojení, kdy jsem zuřil. To lze provést až po připojení kabelu!

Ale určitě lepší 7 než Visty.

fNxXx
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Otazocka

Příspěvekod fNxXx » 17 pro 2009 07:24

kvaska píše:Já mam staré dobre XP a jsem rád že ho mám protože jak tady vidím jak se tady pořad něco řeší s W7 neo VISTAMA tak jsem vděčny za XP.
-----
Rozhodnutí je, ale jenom čistě na tobě, W7 je zase něco nového a jak se říka změna je život :bigups:
-----
Mám ještě pro tebe takovou radu pokud ti de o to, že třeba se ti design XP už moc nelibi, tak jen proto si nekupuj W7, za to ti to nestoji. :wink:
-----
Kvaska :tongue:

A do kdy chceš mít XP?
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 17 pro 2009 07:31

krtenek píše:Hele, tak je někde sosni, nainstaluj a pak dej vědět, jestli sis polepšil.
Nabádání k nelegální činnosti, což tu opravdu neradi vidíme. Kroť se trochu!

fNxXx píše:A do kdy chceš mít XP?
Já třeba do té doby, dokud budou šlapat a dělat svou práci. Odladil jsem si je k relativní spokojenosti a nemíním si je rozvrtávat.
Ale (jak už jsem psal) pokud bych kupoval nový stroj, jednoznačně se sedmičkami.

Mimochodem znám jednu starší paní, která má hádám dodnes (byl jsem u ní někdy před 3 roky) stařičkou 286 s DOSem a WordPerfectem 5.1 – vůbec se jí nedivím – i když je ten stroj téměř muzeální vykopávka, svou práci dělá k naprosté spokojenosti.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 17 pro 2009 14:26

Myloš: Kdo nabádá? Pokud se někdo zeptá stylem
tranzak píše:Mam otazocku Mam XP ale rozmyslam ze preladim na WINDOWS 7 aky je 7 oplati sa ?
, tak OSOBNĚ předpokládám, že člověk, který se rozhoduje ZAKOUPIT nový operační systém, se nebude takhle prostoduše ptát. Je to můj subjektivní pocit, možná ale že jsem blbec, pletu se a patřím za mříže.

Co se týče financí, vyplatí se Linux. Je zdarma.

A pokud si to vůbec můžu dovolit, příště bych doporučoval takovéhle domněnky ohledně "nabádání" řešit přes SZ.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”