Napěťové regulátory VGA Chladit?
Napěťové regulátory VGA Chladit?
Zdar potřebuju rady, mám grafiku EAH 4850 od Asusu 512Mb, je to zhruba tahle: http://www.alza.cz/asus-eah4850-htdi-51 ... 136177.htm, no jdemi o to že jsem si na ni koupil Acelero S1 a rád bych chladil napěťové regulátory poněvadž tam výrobce nedal chladič ***ALE*** nevím jestli vůbec na ně něco jde dát protože když se podíváte důkladněj tak ty regulátory jsou výškově nastejno jako smd kolem a myslím že by byl skrat a smrt. Ještě nevím k čemu jsou ty 4 regulátory co jsou bokem u kraje grafiky, jestli je potřeba i je chladit.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
Re: Napěťové regulátory VGA Chladit?
když je ani výrobce nechladí tak to potřeba nebude, ale určitě by nebylo špatný tam nalepit nějakej pasiv
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
Nevím co si představuješ pod napěťovými regulátory, ale pokud toto, tak to chladit nemusíš. //Marně ale pátrám co to je?//
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To by měly být ony, u ATI karet jsou osazovány kvalitní součástky, není potřeba se jimi zabývat.
Takhle jsem viděl jednu Nvidii, které vyhořel jeden z těchto regulátorů při testu v FurMarku.
Takhle jsem viděl jednu Nvidii, které vyhořel jeden z těchto regulátorů při testu v FurMarku.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Tady je obrázek, jdem mi o to že je to jen pořád el. součástka a pokud je zatížená výkonem tak je na ní velká teplota a ta ji může zničit a nevím jestli jde na ni dát chladič poněvadž jak jsem psal tak jsou ty regulátory ve stejné výškové hladině jako ty smd mezi nima a hrozí mě tam skrat, těchle grafik se prodalo po CR hromada myslel jsem že nejsem sám koho to zajímá. Dík za každou radu.
říkám když to ani výrobce nechladí tak je to v pohodě, ale jestli tě to tak trápí na srdce tak tam zkus něco dat a jestli tě trápí ta výška tak si vem třeba pravítko a polož ho hranou na ty regulátory a hned uvidíš jestli jsou stejně vysoko jako smd
jinak říct že ati má kvalitnější součástky je blbost, ati dodává pouze GPU výrobcům a ti si vyrábí vlastní pcb a davají si tam vlastní součástky, to by si musel porovnávat karty přímo od nV a ATi
jinak říct že ati má kvalitnější součástky je blbost, ati dodává pouze GPU výrobcům a ti si vyrábí vlastní pcb a davají si tam vlastní součástky, to by si musel porovnávat karty přímo od nV a ATi
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
1) jsou-li tam díry na pasivní chladič, pak je nejspíš nějaký v prodeji
2) Na ty 3 brouky by neměl být problém nalepit nějaký pasiv. určitě jsou vyšší než ty SMD
Ten zbytek bych nechal, ty součástky jsou stavěné že vydrží vysoké teploty.
2) Na ty 3 brouky by neměl být problém nalepit nějaký pasiv. určitě jsou vyšší než ty SMD
Ten zbytek bych nechal, ty součástky jsou stavěné že vydrží vysoké teploty.
Ty SMD kolem jsou úplně na stejno výškově, když se podíváte třeba na tuhle grafiku: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68129, tak tady už je celkem slušný pasiv a ten průvan kolem je ochladí, na spoustě karet to je jen prostě na té mojí ne, nemám jak změřit teplotu ale i na dotek je dost vysoká a je to pořád integrovaný obvod který vedro nemá rád a po čase může krachnout.
Kvalitní součástky? - v dnešní době to není až tak pravda, je to vše poskládané někde v číně z levnějších součástek z celého světa, jde o to vyrobit za co nejlevněj i samozřejmě trochu kvalitně.
Kvalitní součástky? - v dnešní době to není až tak pravda, je to vše poskládané někde v číně z levnějších součástek z celého světa, jde o to vyrobit za co nejlevněj i samozřejmě trochu kvalitně.
-
- Pohlaví:
Pak nezbývá než kousek Al či Cu plechu, trocha šikovnosti a chladič vyrobit. Možno ho následně osadit i žebrováním.
ježiš kdyť o nech oddělaný, myslíš že by asus vypustil něco co by se zachvilu posralo kůli přehřátí???
a pokud tě to tak moc žere tak se koukni na datasheet těch součástek a uvidíš provozní teploty
a pokud tě to tak moc žere tak se koukni na datasheet těch součástek a uvidíš provozní teploty
-
- Pohlaví:
Ty mají provozní teploty, že by se na tom dalo vařit.

Uvidíme co s tím udělám, chtěl jsem vědět jestli se o to zajímá ještě někdo a jak to řeší, vidím že na to asi každý kašle tak se asi přidám k většině.
Bluespirit - no právě, možná i topinky by se dali dělat. Mám školu elektro, tak se a takové věci zajímám.
Bluespirit - no právě, možná i topinky by se dali dělat. Mám školu elektro, tak se a takové věci zajímám.
Zpět na “Problémy s hardwarem”