PCTV Hybrid Pro Stick 340e

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

stilgar1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PCTV Hybrid Pro Stick 340e

Příspěvekod stilgar1 » 29 pro 2009 19:46

Zdravím,
mám TV kartu Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 340e a mám s ní problém. Vůbec se mi nedaří chytit digitální signál. Software prohledává digitální pásmo a prostě nenajde žádnou stanici. K TV tuneru přece není nutné dokupovat Set-top Box, ne? Pak by to nemělo smysl. Zakoupil jsem si také poměrně kvalitní pokojovou anténu, 32dB. Bydlím v Ostravě, v místě, kde by neměl být problém s příjmem digitálního signálu. Nevíte někdo, co s tím?

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: PCTV Hybrid Pro Stick 340e

Příspěvekod Owner » 29 pro 2009 19:56

Máš anténu dobře zastrčenou do TV tuneru ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

stilgar1
nováček
Stav:

Příspěvekod stilgar1 » 29 pro 2009 20:03

JJ, jasně že mám. Nejsem úplná lama :) Prostě mám pocit, že jsem udělal vše špatně. Analogové vysílání na tu anténu chytám, ale taky dost blbě. V recenzích na ten tuner jsem četl, že má dost kvalitní příjem. Proto to nechápu :( Ale v návodu bylo něco psáno o set-top boxu. Není nutné ho kupovat, když mám hybridní tuner, ne? Pak bych v tom neviděl smysl...

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 29 pro 2009 20:06

Set-top-box nepotřebuješ. Máš možnost tam zapojit anténu ze střechy domu? Jen tak pro zajímavost
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

stilgar1
nováček
Stav:

Příspěvekod stilgar1 » 29 pro 2009 20:08

Zbeky: Díky za info, opravdu se mi ulevilo :) Nene, v době společnou anténu nemáme.
Vše jsem ale udělal správně (alespoň mám ten pocit), takže se začínám cítit opravdu zoufale :o)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 pro 2009 20:44

Předpokládám, že ovladač a program pro ovládání TV karty jsi instaloval. Karta umožňuje příjem analog. i digitál. vysílání, ale i signálu kabelové TV. Nemáš to náhodou nastavené pro kanály kabelovky?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

stilgar1
nováček
Stav:

Příspěvekod stilgar1 » 29 pro 2009 20:50

JJ, driver mám, jinak by mi to nevyhledalo ani ten analog ;) A s tou kabelovkou. Jak se to dá změnit? Používám TVCenter Pro od PInnaclu. V nastavení je možnost "vyhledat kanály". A u DVB-T mám v závorce "Pokojová aktivní anténa". Tzn, že by to nemělo být nastaveno na kabelovku, ne? Každopádně pokud je to nastaveno na kabelovku, tak nevím, jak to změnit. Projížděl jsem celé nastavení a nic takového tam není :(

stilgar1
nováček
Stav:

Příspěvekod stilgar1 » 29 pro 2009 20:52

Už jsem to nastavení našel. Nemám tam nastaven kabel, ale právě pokojovou aktivní anténu. Tím to tedy nebude :-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 31 pro 2009 23:09

Nejspíš máš špatnou anténu. Nemusí být vadná ale vyhrazená jen pro určité pásmo na kterém DVBT není...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 led 2010 11:48

Já mám zase WinFast (viz v popise níže) a problémy stejné. Už jsem i 3 měsíce perfektně chytal digitál a nahrál si do PC spoustu věcí z televize (hlavně sport) a najednou jak kdyby vypnuli elektřinu. Na Rakovnicku neznám moc lidí, ale z těch co znám tak digitál nepřijímá nikdo.

Mám takovej dojem a to i proto, že to slyším od ostatních, že digitální vysílání v ČR asi moc nefunguje. Akorát lidi nutí přecházet na satelity, protože digitál, který chvíli jde a pak ne, nemá cenu. Asi by to chtělo dozvědět se kdo se stará o digitální vysílání a kontaktovat jej ať ti to příjde naladit, že by ses chtěl ještě někdy podívat spoň na ČT2.

O digitálním vysílání si myslím, že peníze za antény a set-top-boxy raději prokouřit a prochlastat. Protože doba prožitku je stejná.

Musím dotat, že antény mám dvě (kdyby chtěl někdo polemizovat nad tím, že mi nefunguje anténa) Polemizovat s tím, že mi nefungujou obě je DOVOLENO, ale třetí kupovat nebudu.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Zpět na “Problémy s hardwarem”