Z ničeho nic (jak to bývá) se mi v poště objevil dopis z Kalifornie, kde se se mnou chtěla seznámit nějaká slečna, vlastně jich bylo několik. Normálně jsem to smázl a ignoroval ale neblokoval. Byly vytrvalé a psaly asi týden a tak jsem nakonec ze zábavy odpověděl. V tom už se neozvaly všechny ale jen nějaká Alenka z Irkutska.
Celkem pěkná holka, údajná studentka baletu, číšnice a barmanka které se v Irkutsku špatně žije, málo vydělává, každý má zájem jen o její tělo ale ne o duši a všechny ty přípravky na udržování nehtů a kůže jsou moc drahé. Někde slyšela jak se tu máme dobře, kolik děvčat z východu se zde provdalo a tak se rozhodla jet sem. Snažil jsem se ji to vyvrátit, že to není pravda a poslal ji nějaké informace. Ona ale byla neoblomná a každým dnem to vypadalo jako hotová věc - marně jsem ji vysvětloval, že jsem o 30 let starší, už jsem byl její dear darling.
Problém ale jsou peníze, sice má nějaké úspory ale málo. Naštěstí matka, velká obdivovatelka ČR má dostat výplatu za 6 měsíců, tak ji to dá. Pak už mi psala že je v Moskvě kde se ubytovala v podnájmu a až ji od matky přijdou peníze tak přiletí. Opětovně jsem naléhal ať tam zůstane, ale už bylo rozhodnuto.
Včera jsem dostal další meil, kde už byly nějaké instrukce z agentury a také smutnou zprávu. Maminka peníze sice dostala, ale zase jí je zadržuje Western Union a tak jí mám něco poslat já, když už jsem ten její kámoš. Stačí 200,300$ než pomůže maminka. Tak jsem ji odepsal ať už si nedělá legraci a zablokoval ji.
Co z toho plyne? Je to naivka, holka která se nudí anebo vyčůraná podvodnice? To už pro mne zůstane navždy tajemstvím.

P.S. Kdyby měl někdo zájem mám její adresu - píše ale jen anglicky a zřejmě rusky /i když bůch ví jaká je ruština v Irkutsku, je-li z Irkutska/.
Alenka