Zdravím,
nevíte někdo jak zprovoznit wifi na notebooku Lenovo R51?Stahnul jsem si několik driveru ze stránek Lenovo,ale ani jeden mi nepomohl.Díky moc
Lenovo (IBM) R51 wifi,nejde zapnout
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Lenovo (IBM) R51 wifi,nejde zapnout
Díval jsi se do BIOSu? neni tam zakázaná?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Detekuje ti ji systém jako neznámé zařízení nebo ji ani detekovanou nemáš ?
Není někde v ntb tlačítko pro zapnutí wifi ?
Není někde v ntb tlačítko pro zapnutí wifi ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pardon,zapomnel jsem,ze mi Spravce zarizeni hlási neznámé sitove zarizeni.Ale ani po vyzkouseni nekolika dirveru se zarizeni nedekovalo.
Pokud ten notebook nebyl nový a byl z druhé ruky,tak je možné,že je v něm Wifi od jiného výrobce, s tím samým jsem se setkal u svého notebooku IBM ThinkPad T41, kde jsem se marně snažil ninstalovat a zapnout Wifi od firmy Intel pro ThinkPad řady T40 - T42 a modul byl vyjmut. Tyto moduly se instalují do miniPCI slotu a lze místo nich vložit karty s jinými funkcemi, třeba BlueTooth samostatně, nebo modem atd..,
http://www.abclinuxu.cz/data/prilohy/9/ ... 603937.jpg
http://www.abclinuxu.cz/data/prilohy/9/ ... 603937.jpg
Ovladač pro neznámé zařízení ve Správci identifikuješ takto:
Ve správci zařízení jdi na třetí záložku - Podrobnosti, kde ve spodním okénku uvidíš označení prodejce (Vendor) a zařízení (Device). Vypadá to např takto: PCI\VEN_1191&DEV_8040& ... atd. Poznač si to. Pak jdi na stránky PCI Database, kde do pole Device Search zadáš to číslo zařízení (dle výše uvedeného příkladu tedy 8040) a klikneš na tlačítko Search. Pak se ti zobrazí stránka s výsledkem. V řádku s uvedeným zařízením (dle příkladu v prvním sloupci bude 0x8040) najdi v sloupci Vendor ID to tvoje (u mne tedy 0x1191) a v posledním sloupci bude odkaz na stránku prodejce. Po kliknutí na tento odkaz se zobrazí seznam všech zařízení daného prodejce. To svoje si najdeš opět v prvém sloupci. Tak máš identifikované neznámé zařízení a pak už pro něj můžeš hledat ovladač.
(Pozn.: dlouhé roky jsem dělal s notebooky od IBM i Lenova a vím, že v tomto typu R51 jsme museli ovladač na WiFi doinstalovávat. Číňané to tam prostě nedali, narozdíl od hodně staršího typu T41, kde to fungovalo už po prvním zapnutí.)
Ve správci zařízení jdi na třetí záložku - Podrobnosti, kde ve spodním okénku uvidíš označení prodejce (Vendor) a zařízení (Device). Vypadá to např takto: PCI\VEN_1191&DEV_8040& ... atd. Poznač si to. Pak jdi na stránky PCI Database, kde do pole Device Search zadáš to číslo zařízení (dle výše uvedeného příkladu tedy 8040) a klikneš na tlačítko Search. Pak se ti zobrazí stránka s výsledkem. V řádku s uvedeným zařízením (dle příkladu v prvním sloupci bude 0x8040) najdi v sloupci Vendor ID to tvoje (u mne tedy 0x1191) a v posledním sloupci bude odkaz na stránku prodejce. Po kliknutí na tento odkaz se zobrazí seznam všech zařízení daného prodejce. To svoje si najdeš opět v prvém sloupci. Tak máš identifikované neznámé zařízení a pak už pro něj můžeš hledat ovladač.
(Pozn.: dlouhé roky jsem dělal s notebooky od IBM i Lenova a vím, že v tomto typu R51 jsme museli ovladač na WiFi doinstalovávat. Číňané to tam prostě nedali, narozdíl od hodně staršího typu T41, kde to fungovalo už po prvním zapnutí.)
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 2723
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 18:44
-
- 6
- 2915
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 11
- 3757
-
od matty
08 říj 2024 12:23
-
- 2
- 2897
-
od helpmeboys
12 zář 2024 20:16
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3995
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”