Dobry den,dnes klekl počítač dceři a je z toho nešťastná..
Když ho chci zapnout tak se pouze roztoči větraček na dobu asi 3s a na předním panelu problikne kontrolka...
Pokud vypojim z hdd a vypalovaček zdrojovy kabel..nebo jak se tomu nazyva..tak počitač normalně naběhne,dostanu se i do biosu ale nic vic...
Pokud ho restaruji tak se na monitoru objevi DISK BOOT FAILURE,INSERET SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
Zkoušel jsme i vyměnit zdrojovou krabičku,tam kde se dava kabel na 230V ale nic se nezměnilo..ani po te co jsem dal na zkoušku jiny hdd ...
Já boužel moc počitáčum nerozumím proto děkuji za jakoukoliv radu..Z pozdravem Karel C.
Nejde zapnout PC jen blikne kontrolka
Re: Nejde zapnout PC jen blikne kontrolka
Odchází harddisk, nebo je v disketové mechanice disketa. Druhý harddisk by pomohl, kdyby byl na něj instalovaný systém pro tenhle počítač, což asi nebude. Každý počítač má jiné hardware. Taky mohl třeba vypadnout kabel k harddisku ...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
karel c. píše:Pokud vypojim z hdd a vypalovaček zdrojovy kabel..nebo jak se tomu nazyva..tak počitač normalně naběhne,dostanu se i do biosu ale nic vic...
Zjevně se jedná o problém na napájecí větvi pro HDD a vypalovačky. Ve zdroji je elektronická pojistka, která zdroj vypne v případě přetížení nebo zkratu. Pokud odpojíš HDD i vypalovačku a počítač naběhne, je problém v některé z odpojených jednotek, ale nepoznáš, jestli je závada v HDD nebo ve vypalovačce. Zkus odpojit jenom vypalovačku a pak jenom HDD, aby se dala identifikovat jednotka, ve které je závada.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Děkuji všem za odpověd..
Tak jsem zkusil zapnout počítač jen s vypalovačkama a normalně se rozjel...ale ta samá hláška na monitoru jako v prvním příspěvku...
Když tomu připojím jeden hhd tak se nezapne,pouze jen problikne kontrolka...to smae když zkusím druhý hdd..
Takže bych potřeboval rdu co mám koupit nového??podle toho soudím že asi hhd...děkuji Karel C.
Tak jsem zkusil zapnout počítač jen s vypalovačkama a normalně se rozjel...ale ta samá hláška na monitoru jako v prvním příspěvku...
Když tomu připojím jeden hhd tak se nezapne,pouze jen problikne kontrolka...to smae když zkusím druhý hdd..
Takže bych potřeboval rdu co mám koupit nového??podle toho soudím že asi hhd...děkuji Karel C.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To, že ti to napíše hlášku při nezapojeném HDD se systémem je normální, nenašel bootovací sektor, protože HDD je odpojený.
Pravděpodobně jsou tedy v pánu oba HDD. Je to divné, že odešly oba najednou, ale jsou věci mezi nebem a zemí...
Jen ještě pro ujištění: byly doby, že počítač v stávající sestavě chodil bez problémů, tj. problém se nezačal vyskytovat po nějaké harwarové změně v PC, přišel jako blesk z čisého nebe.
Pravděpodobně jsou tedy v pánu oba HDD. Je to divné, že odešly oba najednou, ale jsou věci mezi nebem a zemí...
Znamená to, že vypalovačka je odpojená a připojuješ jen jeden nebo jen druhý HDD?Když tomu připojím jeden hhd tak se nezapne,pouze jen problikne kontrolka...to smae když zkusím druhý hdd
Jen ještě pro ujištění: byly doby, že počítač v stávající sestavě chodil bez problémů, tj. problém se nezačal vyskytovat po nějaké harwarové změně v PC, přišel jako blesk z čisého nebe.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3995
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”