Nízký výkon sestavy - co je špatně?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nízký výkon sestavy - co je špatně?
Log jsem ti oddělil pro lepší kontrolu. Tady by to mohlo zapadnout
V té druhé sekci bude tomu logu líp

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ta sestava je dobrá, tu paměť by neměli moc obsazovat. Ale Win7 64bit, dokáží lépe využít paměť. Nevím ale není to tím, že pro 64bit verze sistémů ještě není moc programů napsána ani her. Možná je teď situace lepší, ale 64bit arychtektura je jinná než 32bit kde je nápsáno více věcí.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
win 64 bit obsahují i 32 bitové jádro ale 32bitové winy neobsahují 64 - > na 64bitových spustíš jak 64 tak 32 aplikace, na 32bitovém jen 32 bez 64
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zdravim mam podobný problem,před týdnem jsem si kupoval taky novou sestavu každá hra,i nenaročný world of warcraft je nahratelný:
deska:asus M4A785TD-v EVO -AMD 785G DDR3
Ram:Kingston 2x2GB DDR3
Grafika:VGA Sapphire HD4890 VAPOR-X 1GB
CPU:AMD Phenom II X4 955 BE
Zdroj:Corsair TX650 650w
A mam stejný problem jako Honelix,naistaloval jsem si Everest Ultimate edition a zistil jsem že je celý PC brutálně podtaktovaný,například
GPU takt u grafiky je na 240MHz z povodních 870MHz, zběrnice paměti jen 670MHz,Takt CPU 820MHz z puvodních 3,2Ghz
prosím,nevíte jak to ma přetaktovat nebo jak docílit skutečných hodnot které mají bít? děkuji za opdověd.
deska:asus M4A785TD-v EVO -AMD 785G DDR3
Ram:Kingston 2x2GB DDR3
Grafika:VGA Sapphire HD4890 VAPOR-X 1GB
CPU:AMD Phenom II X4 955 BE
Zdroj:Corsair TX650 650w
A mam stejný problem jako Honelix,naistaloval jsem si Everest Ultimate edition a zistil jsem že je celý PC brutálně podtaktovaný,například
GPU takt u grafiky je na 240MHz z povodních 870MHz, zběrnice paměti jen 670MHz,Takt CPU 820MHz z puvodních 3,2Ghz
prosím,nevíte jak to ma přetaktovat nebo jak docílit skutečných hodnot které mají bít? děkuji za opdověd.
Hele kde v tom Everestu jsi zjistil ty takty?
Složka počítač>přetaktování
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To že se procesor i grafika podtaktují je běžná věc.Jedná se o šetřící funkce,které snižují frekvenci FSB a násobič pokud není potřeba plný výkon počítače.Při zatížení je vše v normálu.Šetřící funkce se dají samozřejmě vypnout v BIOSu,ale není důvod to dělat.Od toho tam jsou a je to dobrá funkce.Spusť si Everest a na pozadí nějaký zatěžovací test a uvidíš,že bude vše v pořádku.Například ve WinRaru dáš Nástroje - Provést test výkonu počítače.To spolehlivě vytíží obě jádra procesoru na 100%.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
no dobře ale v čem je třeba to že například při startu windowsu se mi brutálně cuká i nahravací logo a při startu oblivionu mam v hlavnim menu tak 10fps,ten výkon je prostě snižěný,tak stim něco udělat musim,v pořádku to neni,jestli to nemuže bít třeba špatně nastavený BIOS.
tak i při vytížení se v everestu hodnoty taktu ani nehnou pořád je vše velice slabý.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4756
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53
-
- 6
- 3770
-
od Kopi
04 srp 2024 11:47
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5841
-
od drobino
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7658