Nejsem si zcela jist, že je to hardwarem, nicméně můj problém je následující:
Když restartuju počítač, tak se mi občas stane, že se vypne systém vše a už nenaběhne (jakože vůbec, nedostane se ani na ten úplně první výpis po startu). Nepomůže ani reset, ten si můžu mačkat jak chci. Jedině vypnout a zapnout znovu (když je ale počítač vypnutý tak to naběhne vždy jak má). Dřív jsem tomu nevěnoval takovou pozornost nicméně dneska jsem restartoval počítač xkrát, tak mi to docela vadí, stává se to tak každý 3. restart (hrubý odhad). Napadá někoho čím by to mohlo být?
Nenaběhnutí PC po restartu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenaběhnutí PC po restartu
Jen by mne zajímalo, proč musíš restartovat PC (zatuhnutí systému, nebo instalace nového programu ap.).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
mr.M píše:Tipoval bych na odcházející zdroj nebo základku
O zdroji pochybuju, protože se mi to obas stávalo už dřív, kdy jsem měl zdroj jiný, a že by dva zdroje měli stejnou takhle neobvyklou závadu? To se mi nezdá. S tou základkou je to podobné, nezdá se mi, že by odcházela, pže by takhle odcházela už alespoň 2 roky beze změny, tím nepopírám, že jí to může být, ale moc mi to nepomůže, protože nevím jak to zjistit.
Pic píše:Jen by mne zajímalo, proč musíš restartovat PC (zatuhnutí systému, nebo instalace nového programu ap.).
No většinou jsem systém restartoval tak jednou za týden dva, občas kvůli programům a občas proto, že XPéčka prostě nejsou systémem, kterej by běže delší dobu v kuse pořád stejně. Teď jsem instaloval Linux a s tím bylo spojených spoustu restartů, proto mně ten problém začal připadat důležitý.
Neví někdo?
-
- Pohlaví:
S XP nemám dlouhá léta zsadní problém /cca 7 let/. Pokud to děl i v Linuxu, pal HW chyba. Otestuj RAM a HDD.
Pokud nevíš čím tak ramky Memtestem a HDD pomocí utility HD Tune 

No stress, have fun.
Blue Spirit píše:S XP nemám dlouhá léta zsadní problém /cca 7 let/. Pokud to děl i v Linuxu, pal HW chyba. Otestuj RAM a HDD.
Sytémem to není, dělá to nezávisle na systému. RAMky jsem testoval nedávno (pár dní z5) - ty jsou Ok, harddisk zítra, dík.
mr.M píše:Pokud nevíš čím tak ramky Memtestem a HDD pomocí utility HD Tune
Něco bych našel, ale díky.
Zkontrolováno obojí je ok, RAMky i harddisk.
Někdo nějaký jiný nápad čím by to mohlo být?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 7634
-
od StOrKcZ
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 18:52