Stahovat možno odtud, ale servery budou asi přetížené:
http://noncdn.releases.ubuntu.com//karmic/
Vyšlo Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vyšlo Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)
Linux se dostane daleko. Nic by mi nevadilo kdyby sam od sebe uměl spustit windowsácké .exe
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já spustil linux poprvé a naposled xD verze Kubuntu Live CD
mazal jsem složku windows a po smazání mi to napsalo koš je plnej a smažte ho, samozřejmě koš nešel vyprázdnit :)
mazal jsem složku windows a po smazání mi to napsalo koš je plnej a smažte ho, samozřejmě koš nešel vyprázdnit :)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Udelal sem povyseni na 9.10 a po prihlaseni me vyskakuje upozorneni ze disk selhava. Konkretne poukazuje na hodnotu S.M.A.R.T. "Reallocated sector count". Na forech se o tom lide zminuji jako o hojnem problemu. Nicmene jsem nevycetl jestli je to opravdu priznak selhavajiciho disku nebo bug v sledovacim programu (konkretne interpretace reallocated sector count).
Setkali jste se nekdo s timhle problemem?
Setkali jste se nekdo s timhle problemem?
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Je zajímavé, jaké zásadní věci rozhodují o volbě systému...
Včera jsem ukazoval kolegovi z práce, kde najít alespoň základní informace na téma "tučňák" pro jeho syna a narazil jsem na nové Ubuntu. Co nevidět stáhnu a nainstaluji. Manželka sice byla přejita z Ubuntu zpět k WIN XP, protože jsem jí koupil notes s legal XP, ale já jsem se definitivně rozhodl přejít na svém notesu z legal WIN 2000 na tučňáka. Zatím jsem na vážkách, jestli Ubuntu, které již doma bylo, nebo Musix.
A abych skončil, čím jsem začal. Před nedávnem mi WIN 2000 oznámily, že mám vysypat koš, pochopitelně nešel...!

... po smazání mi to napsalo koš je plnej a smažte ho, samozřejmě koš nešel vyprázdnit
Včera jsem ukazoval kolegovi z práce, kde najít alespoň základní informace na téma "tučňák" pro jeho syna a narazil jsem na nové Ubuntu. Co nevidět stáhnu a nainstaluji. Manželka sice byla přejita z Ubuntu zpět k WIN XP, protože jsem jí koupil notes s legal XP, ale já jsem se definitivně rozhodl přejít na svém notesu z legal WIN 2000 na tučňáka. Zatím jsem na vážkách, jestli Ubuntu, které již doma bylo, nebo Musix.
A abych skončil, čím jsem začal. Před nedávnem mi WIN 2000 oznámily, že mám vysypat koš, pochopitelně nešel...!

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Co je to koš? Za mých mladých let nic takového (v DOSu) nebylo a při kapacitě tehdejších disků jsem mazal velmi často proto, abych na disku místo uvolnil, takže když přišly Windows s koncepcí koše, bylo mi to tak cizí, že jsem nikdy koš nepoužíval a na všech svých počítačích jsem vždycky tenhle nesmysl deaktivoval. Nevzpomínám si, že bych toho někdy litoval.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já taky koš nepoužívám, buď dávám shift+delete(v 99,8% případech) nebo když nejde shift+delete tak jen del.
Koš má deaktivovaný a na ploše taky.
Ale v tom Ubuntu Live CD 64b prostě ten koš byl plnej a nešel vyprázdnit tak jsem nesmazal celý widle
Koš má deaktivovaný a na ploše taky.
Ale v tom Ubuntu Live CD 64b prostě ten koš byl plnej a nešel vyprázdnit tak jsem nesmazal celý widle

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
S tou hláškou na vadný disk je to nějaký bug, měl jsem to též, ignoroval jsem to. Ubuntu 9.10 se zrovna moc nepovedlo.
Velké naděje se teď upírají na Lynx 10.04. Dnes má vyjít alfa 2, zkusím ji večer stáhnout a nainstalovat. Alfu 1 jsem vzdal, neměla podporu wifi s atherosem.
Lynx má být LTS, tedy distro s dlouhou podporou. Finální verze má vyjít 29. dubna.
Velké naděje se teď upírají na Lynx 10.04. Dnes má vyjít alfa 2, zkusím ji večer stáhnout a nainstalovat. Alfu 1 jsem vzdal, neměla podporu wifi s atherosem.
Lynx má být LTS, tedy distro s dlouhou podporou. Finální verze má vyjít 29. dubna.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsem kdysi Fedoru a po 2 měsích nastavování a konfigurování jsem to vzdal.Možná se to už posunulo dále a Ubuntu bude k uživatelům příznivější.S nástupem W7 to bude mít ale hodně těžké.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Nemyslím si, že to bude mít moc těžké. Vždy bude početná skupina uživatelů, která se bude hlásit k určité revoltě a odmítat jakékoliv WIN a pak bude další početná skupina (kam se řadím já a doufám, že je nás nepočítaně...), která bude chtít počítač užívat pro určitou konkrétní aplikaci, navíc s ním bude moci být snadno zkontrolována protipirátskými spolky a zároveň nebude ochotná platit každé dva roky za nový systém.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
32/64bit verze? :-) U widliček bych věděl ale u tučňáka jedu zatím všude na 32bit Debianu.... tzn. co je stabilnější ? a uživatelsky kamarádštější ?
No stress, have fun.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”