Velké zatížení cpu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Gaspon
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Velké zatížení cpu

Příspěvekod Gaspon » 20 led 2010 19:07

Dobrý den.
Potřeboval bych trošku pomoci s mýým Pc.Už delší dobu si nevim rady a to jsem zkusil snad všechno..Při hraní jednoduchých her se mi vyšplhá zatížení CPU třeba na 60% .. U těch více náročných ,ale to by mi měl PC normálně brát je to 80%-100% .Sem napsat mě donutilo to že jsem si stáhnul Adobe photoshop cs4 a jaksi se vněm nedá pracovat.Kdykoliv chci nějakej kus v obrázku vyříznout tak se to taks trašně seká že se to nedá.Ve správci to během 1 sec vyšplhá ná 90%.Teploty jsem sledoval speedfanem a všechno tak jak má :-(.. Byl by někdo tak hodnej a věděl by co a jak ?Nebo někdo kdo měl takovýhle problémy ? Můj pc Asus K8v-vm 2x 512bm kingston + ta druhá nwm Grafika geforce gt 220 Procesor AMD sempron 3000+ ..Ještě bych podotknul že mi to nikdy dřív nedělalo ale až teď poslední dobou mě to štve :-( ..Předem díky jen chci vědět jestli je to normální ale jak řikám dříve mi to nedělalo.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Velké zatížení cpu

Příspěvekod Žbeky » 20 led 2010 19:27

Doporučil bych vložit log z HijakThis do stejnojmené sekce zde na fóru. Jinak s tím stáhnutím cs4 nevím nevím :evil:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2010 20:09

Nelegální programy zde neřešíme - viz pravidla tohoto fóra. Doporučuji si je přečíst.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Gaspon
nováček
Stav:

Příspěvekod Gaspon » 20 led 2010 20:53

:-) tak to jsem nevěděl...Se tedy omlouvám.Ale stejnak to princip nemění.Nejde o ten program ale oto že se mi při jakékoliv aplikaci nebo hry se mi zatížení CPU vyšplhá na strašný % ....tak to sem házim výpis z HiJackThis..

A ještě.. Když se snažim odinstalovat nějaký programy Jako je ten Adobe photoshop nebo CorelDraw (přidat nebo odebrat rpogramy) tak mi sekne pc a nic nechce dělat..když mám puštěnou hudbu tak slyšim takový strašně moc zpomalený a jak to pomalu pokračuje.. Tak newim jestli to nějak pomůže

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 20:47:31, on 20.1.2010
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\system32\VTTimer.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\RamCleaner\RamCleaner.exe
C:\Program Files\QIP Infium\infium.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://search.qip.ru/ie
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://search.qip.ru
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = start.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://search.qip.ru/ie
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = Root: HKCU; Subkey: Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchUrl; ValueType: string; ValueName: '; ValueData: '; Flags: createvalueifdoesntexist noerror; Tasks: AddSearchQip
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: QIPBHO Class - {A55F9C95-2BB1-4EA2-BC77-DFAAB78832CE} - C:\Documents and Settings\g@spon\Data aplikací\Microsoft\Internet Explorer\qipsearchbar.dll
R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file)
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: QIPBHO - {A55F9C95-2BB1-4EA2-BC77-DFAAB78832CE} - C:\Documents and Settings\g@spon\Data aplikací\Microsoft\Internet Explorer\qipsearchbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [VTTimer] VTTimer.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nView\nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [S3Trayp] S3trayp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AsusStartupHelp] C:\Program Files\ASUS\AASP\1.00.14\AsRunHelp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS4ServiceManager] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\CS4ServiceManager\CS4ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [RamCleaner] C:\Program Files\RamCleaner\ramcore.exe -s
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O4 - HKCU\..\RunOnce: [WiseStubReboot] MSIEXEC /quiet SKIP_PPU_DRIVER_INSTALL=1 /I "C:\Program Files\Common Files\Wise Installation Wizard\WISC5C1C0F0D62F4DBF81D4D7EF397C228B_9_09_0814.MSI" TRANSFORMS="C:\Program Files\Common Files\Wise Installation Wizard\WISC5C1C0F0D62F4DBF81D4D7EF397C228B_9_09_0814.MST" WISE_SETUP_EXE_PATH="d:\driver\common\win2k_xp\display\PhysX_9.09.0814_SystemSoftware.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra button: QIP Infium - {1EF681F7-A04B-4D6D-9012-A307CCA55610} - C:\Program Files\QIP Infium\infium.exe (HKCU)
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: Protexis Licensing V2 (PSI_SVC_2) - Protexis Inc. - c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe

--
End of file - 4788 bytes

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2010 21:03

Stahováním nelegálních programů a cracků jsi stáhl také množství všelijaké verbeže. Máš na PC vůbec něco legálního? Navíc, jak koukám nemáš instalován žádný antivirový program atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Gaspon
nováček
Stav:

Příspěvekod Gaspon » 20 led 2010 21:08

No..To nepopírám,ale systémy mám celkem nové,legální používal jsem avast ale nějak mi přijde že když ho nemám v pc tak to zatížení neni tak hrozný.A na 90% si myslim že to virama nebo tak neni.Vim co to dělá když jsou v pc viry,ale tohle je uplně něco jiného. Jinak jestli to pomůže tak jsem udělal dle návodu na HiJackThis .. a tady je výpis
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 21:05:10, on 20.1.2010
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: Protexis Licensing V2 (PSI_SVC_2) - Protexis Inc. - c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2.exe

--
End of file - 1114 bytes

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 20 led 2010 21:45

Ty logy vlož do HJT sekce, tady se ti na to stěží podívají
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 20 led 2010 22:03

Pokud si myslíš, že to není virem, tak mi vlož do sekce HijackThis celý log (jako ten první), a já tě přesvědčím o opaku :wink:

Sem se moc nekoukám (je to sekce alá Španělská vesnice-pro mě), a mohl by si čekat dlouho.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

Zpět na “Problémy s hardwarem”