Pěkný večer,
jeden nejmenovaný člen rodiny zavadil o můj externí harddisk, který spadl asi z metrové výšky na zem. Sice zůstal vcelku, ale rána to byla pěkná. Pokusil jsem se ho zapojit, ale v "Tento počítač" se neukázal. Když se podívám na správce zařízení a zapojím ho, tak se mi tam ukáže jako Ext Hard Disk USB Device. Počítám s tím, že poškození je trvalé (člena rodiny zaškrtím), myslíte že půjdou z disku dostat data? Děkuji za odpověď.
Ahoj, mám stejný problém. Spadl mi ext. disk a nepřihlásí se mi. Zkoušel jsem to asi dvě hodiny a jednou se mi přihlásil asi na 10 min tak jsem něco zazálohoval. Od té doby se nepřihlásil. Vůbec nemám ponětí kam zajít a zkusit buď opravit nebo hlavně zachránit data? nebo jak jej zapojit jako sekundární?
Děkuji za jakoukoliv radu
Zapojit jako sekundární: i harddisk, který je systémový (tzn. z něho startuje systém automaticky) můžeš dočasně připojit třeba namísto CD/DVD mechaniky a jumper na HD nastavíš na SLAVE.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
zdravím pánové,
mám problém když připojím externí hdd do usb tak ho pc nenajde až když ve správci disků se zobrazí jako nepřidělené místo tak mu přidělím pismeno a zformátuji
potom se objeví i v pc ale jakmile ho odpojím tak po znovupřipojení není...
Poslední příspěvek
Zitra vyzkouším ten software od Toshiby a uvidíme :evil:
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s tímto problémem.
Včera jsem chtěl zkopírovat několik souborů z externího disku (H) na jiný disk v PC. Zjistil jsem ale, že disk H neumožňuje kopírování ani mazání souborů – všechny byly...
Poslední příspěvek
1. Udelej screenshot ze Spravce disku at vidime stav
2. Udelej screenshot z Crystal Disk Info, idealne z obou disku, H: i J:
Ktery disk je ktery je videt napr. ve Spravci disku, to se nedela odhadem.
Čaute, kúpil som si nový monitor MSI 321CUP, k tomu kábel PREMIUM CORD mini display port - display port a občas sa mi stáva, že keď zapnem počítač, tak mi oznámi DP NO SIGNAL FOUND a nejde obraz. Vyrieši to až opätovné vypnutie a zapnutie počítača....
Poslední příspěvek
Tu sa pozri na dostupné verzie BIOSu mojej grafickej karty. Ja mám verziu F62, je to teda tá najnovšia? Lebo je tam ešte verzia f2, ale tam je napísané nižšie číslo verzie BIOSu tak teraz neviem.
mám problém se zapnutím PC. Při stisknutí zapínacího tlačítka se nic nestane. Postupoval jsem tedy otevřením bočnice a vykoušel jsem zkratovat CLRTC piny a to zafungovalo. PC se spustil a v pořádku fungoval až do té doby než jsem ho vypnul...
Poslední příspěvek
1. overit funkci tlacitka na skrini napr. multimetrem
2. zkusit zapnout PC zkratovanim tech dvou pinu, kam je zapojeny vypinac
3. vymenit zdroj
4. vymenit zakladni desku