Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli lze u normálního stolního LCD monitoru výrazně snížit jas, aby to v noci nezářilo jak táborák. Zkoušel jsem postupně snižovat jas přímo v nastavení LCD (taková ta klasická tlačítka na LCD), ale i při 0 % to strašně září. Když totéž zkusím u svého notebooku, tak je to snižování daleko plynulejší a při 10 % to nezáří skoro vůbec. Nelze podobného chování nějak docílit u stolního LCD? Je když tak důležitý typ LCD nebo to obecně (ne)jde?
Díky.
Jak snížit jas u LCD
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak snížit jas u LCD
Pokud to nejde více v menu monitoru, tak jedině ztmavit obraz (podsvícení zůstané stejné, akorát se vše ztmaví) v ovladačích grafiky.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
A to se dělá, prosím, kde? :-) (Mám Win7.)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jakou máš grafickou kartu v PC? V NVIDII v Ovládacím panelu - Adjust desktop color setings.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Mám ATI Sapphire HD2600. Zatím jsem našel akorát položku kalibrovat barvy, což nejspíš nebude ono :-).
jestli ti jde o to aby te vnoci nerusil kdys nechavas zaplej PC tak staci vypnout monitor. (doufam ze te chapu dobre)
Nene, jde mi o to, že bych rád měl v noci normálně zapnutý monitor, ale tak, aby mi nevypaloval oči, když se do něj budu koukat, tedy když budu s počítačem normálně pracovat. Přes den je to v pohodě, protože je světlo, ale v noci je tma (nečekaně
) a tam už ten šíleně zářící monitor vadí – takže bych chtěl, aby tak nezářil. Samozřejmě, že si i v noci můžu rozsvítit světlo (což taky dělám), ale řešení s méně svítícím LCD by mi vyhovovalo více. Dělám to tak běžně s ntb, když začne být tma, tak prostě snížím jas na ntb a normálně pracuji dál ve tmě.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jaký máš LCD monitor, ale většina mívá tlačítka na úpravu některých parametrů, tedy i na úpravu jasu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ano, tam už jsem na minimum, viz první příspěvek.
Zpět na “Problémy s hardwarem”