Pravděpodobně jsem špatně zapojil 4-pinový konektor napájení do konektoru na základní desce, který byl 8-pinový.
Když jsem zapojil napájecí kabel do počítače, tak se okamžitě ozvala rána a vypadl jistič. S jak velkým poškozením
mám počítat ? Odnesl to jenom zdroj nebo všechno v pc ?
Rozsah poškození PC
-
- Pohlaví:
Re: Rozsah poškození PC
Vítám Tě na PC-Help. To je opravdu otázka, vzhledem k tomu že to odpálilo jistič pak nepochybně odešel zdroj, ale co vzal ssebou o tom lze jen spekulovat. Při troše štěstí a tomu napovídá ten přímý zkrat je to jen zdroj, ale klidně mohla odejít i deska. To zjistíš jen výměnou zdroje.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co tam "bylo" za zdroj ? Jestli EC nebo nějaký zdroje za 100korun tak se tady rovnou zeptej na novou sestavu.
Taky mi jednou vyletěl jistič, to ještě když jsem zkoušel co se stane když přepnu za běhu z 220V na 110V, zakouřilo se a začalo smrdět
Taky mi jednou vyletěl jistič, to ještě když jsem zkoušel co se stane když přepnu za běhu z 220V na 110V, zakouřilo se a začalo smrdět

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
IMHO si napájecí větev 12V připojil proti zemi (GND) tak by to snad deska měla vydržet, možná by mohl být v pořádku i zdroj pokud odešla jen jeho pojistka, ale už sem viděl spoustu vadných zdrojů které ji měli v pořádku...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To že jsi nezapojil 8pin, ještě neznamená, že to bylo špatně. Dnes mají desky 8pin vedle CPU běžně, ale stačí zapojovat jen 4pin. Jestliže vylítnou pojistky, tak je ve zkratu zdroj nebo deska a ne nutně musela jedna věc odpálit druhou.
Pokud se ani z jednoho nezakouřilo, nebudeš mít problém s reklamací.
Pokud se ani z jednoho nezakouřilo, nebudeš mít problém s reklamací.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Bohužel se zakouřilo ze zdroje a byl cítit i smrad.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A byl ten zdroj nový? Pokud ano, tak je to stejně vada k reklamaci. V opačném případě stejně musíš pořídit nový zdroj a s ním zkoušet další komponenty.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Zpět na “Problémy s hardwarem”