Dobrý den,
mám problém z pevným diskem (SATA 320 Seagate),zapnul jsem před 2 dny PC a místo toho aby naběhl windows,napsala se hlaška
"chyba čtení disku" zkoušel jsem několik restartů, ale nepomohlo to, potom jsem pohýbal z datovým káblem připojený k disku a pomohlo to,pc se rozběhlo ale je strašně zpomalené,pokaždé když jsem pohýbal s tím datovým káblem tak PC nejelo vůbec nebo se rozjelo ale opravdu zpomalené,to trvá i nadále, zkusil jsem zjistit nejaké info o disku programem Crystaldiskinfo a z něho vyjelo: viz.příloha1
tam jsem nic zásadního nezjistil, disk je v pořádku snad.
Co se týče toho datového káblu,tak se hýbe, nebo spíš nejde zastrčit tak aby byl na pevno :(
dále jsem zkusil udělat test čtení a zápisu na disk a výsledek: viz.příloha2
Tyto údaje určitě nejsou v pořádku, zajímalo by mě čím to může být. Prosím o pomoc.
Chyba čtení disku,zpomalení PC
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chyba čtení disku,zpomalení PC
Nejprve musí kabel řádně "sedět" v konektoru na disku i v základní desce. Zkus jiný kabel. Ten problém máš hned od začátku používání tohoto disku? Nepíšeš jakou máš základní desku a zda podporuje SATA II, tedy ten disk, který máš v PC. Udělej kontrolu disku s případnou opravou chyb. V PC můžeš mít i nějakého vetřelce a tak si stáhni program Mwav.wxw - třeba zde: http://www.mwti.net/support/cumulative_updates.asp - nainstaluj program, aktualizuj jej, zaškrtni Hledat Spyware a spusť kontrolu. V okně programu se zobrazí případné problémy a to sem zkopíruj (ne celý log!).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tento prblém nemám od začátku, objevil se az tet a myslím před měsícem, ale to jsem pohýbal káblem a bylo vše v pořádku,jenže tet už to moc nepomohlo. Základní desku mám Asrock 4Core 1333-E-SATA2.....takže muj disk podporuje.
Kontrolu disku jsem udělal,v pořádku.
Co se týče toho vetřelce měl jsem také podezdření,proto jsem problém s virem řešil na viry.cz a tam jsem zjistil, že PC mám zcela čisté.
A datový kábl drží pevně na zákl.desce ale u HDD na pevno dát nejde,můžu ho pořádně zastrčit, ale napevno určině ne, zítra mám v plánu si jít koupit nový káblík a zkusit to sním,třeba to pomůže
Kontrolu disku jsem udělal,v pořádku.
Co se týče toho vetřelce měl jsem také podezdření,proto jsem problém s virem řešil na viry.cz a tam jsem zjistil, že PC mám zcela čisté.
A datový kábl drží pevně na zákl.desce ale u HDD na pevno dát nejde,můžu ho pořádně zastrčit, ale napevno určině ne, zítra mám v plánu si jít koupit nový káblík a zkusit to sním,třeba to pomůže
Tak jsem dnes koupil a vyměnil datový kabel k HDD, seděl už pěkně na pevno, ale změna žádná pořád stejné udaje o zápisu a čtení disku 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus disk zapojit jako druhý disk v PC u kamaráda, zda se bude projevovat stejná závada.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pozoruji zpomalení iPhone 12
od HelFix » 25 pro 2024 16:43 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 7
- 4504