Lze přejmenovat Administrátora ?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Addbot
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Lze přejmenovat Administrátora ?

Příspěvekod Addbot » 03 úno 2010 19:32

Dobrej večíír :-)

měl jsem v PC dva účty, jeden jsem smazal a teď tam mám jen Administrátora, v přihlašovací obrazovce je teda napsano Administrator. Byl jsem v nastavení účtů v ovladacích panelech , ale nikde jsem nenašel u účtu Administrator že by šel přepsat :-(

Předem díky za rady :-)

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Lze přejmenovat Administrátora ?

Příspěvekod peacoq » 03 úno 2010 19:39

Ahoj.
Lze to > prihlasen jako administrator a postup zde (nevim, jak je to s jednotlivymi systemy a zda je princip u vsech stejny):

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... er-account

Addbot
nováček
Stav:

Příspěvekod Addbot » 03 úno 2010 19:44

na tom odkazu jsem e dozvěděl : Jméno účtu Guest nelze změnit ... to je jako administrátor jestli se nepletu ?! Podle toho návodu to nejde u Administrátora nikde neni Změnit název , přejmenovat nebo tak podobně ... jde to jiným způsobem ?

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 03 úno 2010 19:53

Lze ho přejmenovat
http://technet.microsoft.com/cs-cz/library/cc738626(WS.10).aspx

Nicméně nevidím důvod, proč to dělat. Prostě si vytvořte nový účet s administrátorskými oprávněními, účet Administrator by se pak měl na přihlašovací obrazovce přestat zobrazovat. Pokud ne, lze to zakázat v registru.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 03 úno 2010 19:55, celkem upraveno 2 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 03 úno 2010 19:54

Zalozit novy ucet, na ten se prihlasit a pretahnout nastaveni i pravy administratora za stareho/puvodniho profilu.

Z toho všeho vyplývá, že abychom nastavení našeho starého uživatelského profilu mohli překopírovat do našeho nového uživatelského, musíme si založit ještě jeden účet, tentokrát s právy skupiny Administrators.
Jakmile pod tímto novým účtem budeme zalogováni, můžeme vybrat profil, který chceme kopírovat (např. náš starý administrátorský) a vybereme si cestu, kam profil chceme nakopírovat (tedy cestu k našemu novému uživatelskému účtu).
Důležité je v druhém tlačítku prokliknout, který účet bude mít práva jej používat - kdybychom to neudělali, profil by se zkopíroval i s informací, že jej může používat pouze náš starý administrátorský účet.

http://pc.poradna.net/a/view/308587-bez ... m-uctem-ii
(je to az nekde dole / doplnuji nazev kapitoly ''Profily nejsou náš nepřítel'')

/ ''Prostě si vytvořte nový účet s administrátorskými oprávněními, účet Administrator by se pak měl na přihlašovací obrazovce přestat zobrazovat.''
...nemuze udelat druhy Admin-ucet, jestlize admin-prava jiz jeden ucet vlastni, neni mozne je sdilet, a tak musi zalozit novy profil a na jen prava pretahnout spolu s celym nastavenim stareho administratorskeho uctu.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”