čaute už mě to pěkně .... mam nove PC ze začátku mi jelo normalně ale potom najednou ňejaky přelom zmrza i při hře např hraju Call of Duty 2 MP a ze začátku uplně HW lagy padaji FPS atd nebo hra CRYSIS splňuju všechny požadavky ale stejnak se SEKA nebo ve winu spustim Tento Počítač a jako by takovy sek na 1-2 s a jede zas chvili normalně DĚLAL jsem PŘEINSTALACI Winu i smazal oba disky ktere mam i desk disku a nic nenašlo předem diky za odpověd moje sestava
paměti:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140082000000BLT
procesor:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140083000000G6K
grafika:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K000000R8Y
HDD:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H000000CJO
zakladní deska:http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=Gigabyte+Ga-EP45-UD3LR&SearchType=1&SearchSubmit=1
Zmrzavání PC
-
- Pohlaví:
Re: Zmrzavání PC
Ahoj.
No, zacni tim nejjednodussim:
- grafika: aktualni ovladace (w-stranka vyrobce GKarty) - coz by nasvedcovalo i tomu, ze pri prostem otevreni Tento PC se to ''sekne'' (i kdyz seknuti na ''1 - 2 s'' ani tak neni seknuti, jako spis 'ziskavani informaci)
- seka-li se PC u her, tak se zamysli nad:
> teploty: zde jede vetracek (rani hry, sledovani videa = vyssi zatizeni PC = zvysovani teplot = vetsi naroky na odvetravani, a je mozne, ze zvysenne teploty se neprojevi/nemaji vliv jen pri chodu PC) - http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
> vytizennost PC: behem hranni i pri splnujici doporucene konfiguraci jso spusteny aplikace (ICQ, toreent..), ktere PC vytezuji = zatezuji = sekaji obrazu, - ve spravci Task Manager se podivej na momentalni vytizeni CPU
No, zacni tim nejjednodussim:
- grafika: aktualni ovladace (w-stranka vyrobce GKarty) - coz by nasvedcovalo i tomu, ze pri prostem otevreni Tento PC se to ''sekne'' (i kdyz seknuti na ''1 - 2 s'' ani tak neni seknuti, jako spis 'ziskavani informaci)
- seka-li se PC u her, tak se zamysli nad:
> teploty: zde jede vetracek (rani hry, sledovani videa = vyssi zatizeni PC = zvysovani teplot = vetsi naroky na odvetravani, a je mozne, ze zvysenne teploty se neprojevi/nemaji vliv jen pri chodu PC) - http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
> vytizennost PC: behem hranni i pri splnujici doporucene konfiguraci jso spusteny aplikace (ICQ, toreent..), ktere PC vytezuji = zatezuji = sekaji obrazu, - ve spravci Task Manager se podivej na momentalni vytizeni CPU
Nainstaloval jsem nove ovladače pořád to same ale jestli to pomuže třeba když jsem psal tuhle zpravu pišu pišu a najdendou text ktery jsem ťukal na klavesnici tady neni a objevil se až po ňejake určite časove prodlevě ale jestli to pomuže na CD od grafické karty je jeden program ktery jse pořád instaluje jmenuje se EXPER Tool takže nevim možna že tam mam něco špatně nastavene nvm Diky předem za odpověď
-
- Pohlaví:
Zpomalene odeslani; ...pisi, pisi a ono nic a az po case se to objevi..., to je nejakym vytizenim PC - sekani (behem toho musi bezet nejake procesy, treba jsi na interentu a pises na netu (v okne prohlizece nebo ICQ, apod.), a dojde k seknuti/casove prodleve a potom se text najednou jakoze rychle ''zpozdene dopise'';
A) seknuti netu/kratkodoby vypadek, nebo dojde k obnove stranky
B) seknuti PC z duvodu momentlniho extremniho/nahleho vytizeni - treba se spusti aktualizace, neco...
Program na CD od grafiky,
(predpokladam/snad jsi aktualni ovladac, jak pises, instaloval nikoli z CD, ale ze jsi sel na stranku vyrobce GKarty a stahnul akrulani pro danny operacni system > CD nemusi obsahovat aktualni ovladace ani kdyby grafika byla zakoupene ''vcera'')
- co se porad instaluje (?), jak se muze porad instalovat ?, to by znamenalo, ze jsi jen preinstaloval ovladac grafiky z CD a pri vlozeni CD se ti nabidnul tento ''jakysi program'' olozeny na instalacnim CD grafiky.
Expert Tool - ja nevim co to je, treba je to nejaky manager graficke karty, neco co umoznuje nastaveni, apod., - je nutne zjistit co to vubec je a tak jako tak neni jasne co minis tim; - porad se instaluje ?,
(nabizi instalaci, vysaduje instalaci, doporucuje se instalovat ...a co to vubec je).
A) seknuti netu/kratkodoby vypadek, nebo dojde k obnove stranky
B) seknuti PC z duvodu momentlniho extremniho/nahleho vytizeni - treba se spusti aktualizace, neco...
Program na CD od grafiky,
(predpokladam/snad jsi aktualni ovladac, jak pises, instaloval nikoli z CD, ale ze jsi sel na stranku vyrobce GKarty a stahnul akrulani pro danny operacni system > CD nemusi obsahovat aktualni ovladace ani kdyby grafika byla zakoupene ''vcera'')
- co se porad instaluje (?), jak se muze porad instalovat ?, to by znamenalo, ze jsi jen preinstaloval ovladac grafiky z CD a pri vlozeni CD se ti nabidnul tento ''jakysi program'' olozeny na instalacnim CD grafiky.
Expert Tool - ja nevim co to je, treba je to nejaky manager graficke karty, neco co umoznuje nastaveni, apod., - je nutne zjistit co to vubec je a tak jako tak neni jasne co minis tim; - porad se instaluje ?,
(nabizi instalaci, vysaduje instalaci, doporucuje se instalovat ...a co to vubec je).
Naposledy upravil(a) peacoq dne 02 úno 2010 21:59, celkem upraveno 1 x.
ne ja to myslel tak jak jsem před tydnem přeinstaloval win instaloval jsem vše z CD od grafiky ten program neni ovladac a ty ovladace jsem stahnul tady tyhle :http://www.nvidia.co.uk/object/winxp_196.21_whql_uk.html Diky za odpověď
-
- Pohlaví:
Dobre, ovladac mas spravny.
Ty jsi nejprve instaloval ovladac grafiky z prilozeneho CD (coz by neaktualni/stary), a potom jsi na to/na nej insaloval novy/aktualni ovladac, jak jsi spravne nasel (?),
neni to sice podminka, ale je to vhodne;
> odinstalovat ovladac grafiky (Pridat/Odebrat Program)
> vycistit PC Ccleaner/em > Restart
- manualne prekontrolovat, zda v systemu (ve slozce grafiky nVidida a v Program FIles nezustala nejaka zapomenuta polozka > pripadne manualne smazat a znova restartovat)
> a teprve na ''cisty'' system naistalovt novy/aktualni ovladac > a opet Restart
A ten program Expert Tool - kde a kdy ''se porad instaluje'', co to je a kde se vzal, a mas ho tady snad nainstalovany (a nebo, jak tomu rozumnet ''porad se instaluje'') ?, je snad na tom servisnim CD, a neinstaluje se, ale ''nabizi se'', pri vlozeni CD?
/ - jak pode mnou uvadi coze to ET je, a mel by jsi ho mit naisntalovany, protze to je -manazer/ovladani grafiky-, tak uvedenym zpusobem vycisti a preinstaluj ovladac, a za pouziti prave tohoto ET by jis mel mit moznost provest ''nejaka''nastaveni, a teprve v pripade, ze budes mit zjisteno, ze ovladac i nastaveni grafiky je opravdu v poradku,
vrat se na zacatek, a podivej se na
-teloty-, a -vytizeni CPU-.
Ty jsi nejprve instaloval ovladac grafiky z prilozeneho CD (coz by neaktualni/stary), a potom jsi na to/na nej insaloval novy/aktualni ovladac, jak jsi spravne nasel (?),
neni to sice podminka, ale je to vhodne;
> odinstalovat ovladac grafiky (Pridat/Odebrat Program)
> vycistit PC Ccleaner/em > Restart
- manualne prekontrolovat, zda v systemu (ve slozce grafiky nVidida a v Program FIles nezustala nejaka zapomenuta polozka > pripadne manualne smazat a znova restartovat)
> a teprve na ''cisty'' system naistalovt novy/aktualni ovladac > a opet Restart
A ten program Expert Tool - kde a kdy ''se porad instaluje'', co to je a kde se vzal, a mas ho tady snad nainstalovany (a nebo, jak tomu rozumnet ''porad se instaluje'') ?, je snad na tom servisnim CD, a neinstaluje se, ale ''nabizi se'', pri vlozeni CD?
/ - jak pode mnou uvadi coze to ET je, a mel by jsi ho mit naisntalovany, protze to je -manazer/ovladani grafiky-, tak uvedenym zpusobem vycisti a preinstaluj ovladac, a za pouziti prave tohoto ET by jis mel mit moznost provest ''nejaka''nastaveni, a teprve v pripade, ze budes mit zjisteno, ze ovladac i nastaveni grafiky je opravdu v poradku,
vrat se na zacatek, a podivej se na
-teloty-, a -vytizeni CPU-.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 02 úno 2010 22:31, celkem upraveno 2 x.
expert tool je správce pro grafickou kartu od gainwardu... já ho také s mojí GTX260 mám a určitě nedělá problémy... karta se jím dá dokonce jednoduše přetaktovat
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Jsem zas z5 tak mě napadlo jestli by to nemohlo byt RAMKAMA jestli je nemam zkusit vytahnout a zas je tam dat bo stou grafikou nvm ten ET nevim jak v tom delat zeptam jse jeste kamose ma tu samou grafiku
Dobrý den.Mám také nové Pc a už od začátku mi sem tam samo zamrzne:( Je možné, že to dělá slabý zdroj? Mám zdroj 280W a u graf. karty byl napsán doporučený 350W. Předem díky za odpověď.......
- Flame
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, měl jsem také takovýto problém, že mi zamrzával PC...nové PC, nakonec jsem zavolal odborníka protože jksme si nevědely rady, a nikoho by nenapadlo, že to bude špatným Harddiskem, nemusí to beejt stejné jako u tebe, jen jsem se chtěl podělit, a případně Ti trohu poradit, takže abys bral na uváženou i toto :)
CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224
Ahoj, děkuji moc ....možná to tím bude, protože tam mám 320GB disk z notebooku 

- Flame
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
:) vyresil jsem to tak, ze jsme koupily novej :) v dnesni dobe nejsou moc drahy :) neni to jisty, ale mohlo by to tim bejt :)
CM HAF 912 / Z68X-UD3-B3 / 2500K + Noctua NH-U12P / GIGABYTE R787OC-2GD / Kingston 8GB Grey Series / Seasonic MII-620 / Logitech G400 / Microsoft SideWinder X4 / Ultimate x64 / LG Flatron IPS224
Zpět na “Problémy s hardwarem”