Zhruba před rokem jsem měl problémy se svým novým monitorem LG 22. Začal mi přeblikávat ( nemyslím do windows ) , ale obraz se zčerňoval , a pak úplně zčernal. To mi dělalo do té doby než mi za 2 týdny úplně chcípnul a zůstala jen černá obrazovka

Reklamace - po 3 týdnech mi došel zpět můj hezký monitor.
-----------------
Současnost :
Zhruba před 2 týdny mi začala LG zase blbnout , přeblikávala na černou jako minule , ale pak při vypnutí nějaké z her monitor vyhodil na obrazovku něco divného ( něco jako v 5 hodin ráno na primě , když by měl začínat Teleshoping - nevím jestli to tak ještě je

Nezbývalo nic jiného než restart

zformátoval jsem i celý PC , protože pak mi při spuštění PC a načítání windows se PC sám restartoval

po zformátování :
Pak se mi při hraní Mass Effect ( velice častě ) sekal a monitor se prostě vypnul ( POWER SAVING MOD ) a šup na oranžovou

Restart ještě pomohl , ale tento čtvrtek se mi při hraní prostě takhle vypl a už ani restart PC nepomohl......

Počítač se normálně spustil , ale oranžová u monitoru přetrvávala furt....
Ani v pátek ráno nešel zapnout , pc se zapnul , ale monitor pořád zůstával na oranžové
Včera - Pátek:
Mám doma ještě starý monitor RELISYS 17 ,takže nebyl problém ho zapojit...
Při spuštění PC se monitor v pořádku zapnul , ale při načítání WINDOWS se sám vypl ( na oranžovou ) ... tak jsem restartoval PC a šel do stavu nouze s práci v síti .... v nouzi jsem byl v pohodě , takže jakoby šlo o grafickou kartu.
Večer jsem se rozhodl naposledy zkusit připojit LG 22 ... LG 22 se normálně spustila a fungovala a šla v pohodě do windwos

Vypadalo to OK , ale pak při spuštění Aliens vs Predator dema (

Jelikož jsem nevydržel pořád čekat , restartoval jsem PC , ale LG se mi zase hodila do POWER SAVING MOD ( na oranžovou ).....
Grafická karta nebo Monitor ?
Monitor možná ano , ale proč mi nešel spustit do Windows i starý monitor ?
Grafická karta ? Pak mi šel spustit monitor LG v pořádku , tak tedy v čem je háček ? V obojím ?
Předem děkuji za rady odborníci