Dobrý den, mám takový drobný problém..
Mám GK. : NVidia GeForce 8500GT a televizor LG plazma 780p s UP. zhruba 10X (nevím přesně typ ale to snad podstatný není)
Jde o to že jsem si chtěl PC propojit s TV S-Video kabelem 10m.. na jednom konci je S-Video + 3,5výstup audio a na druhém Scart + 3,5výstup audio .. zapojím, nejde obraz, nastavil jsem proto na monitoru u PC rozlišení 800x640 a obraz je, ( v jiným rozlišení hlásí televize (není signál)) ale ať dělám co dělám, ať nastavuji co nastavuji tak mám obraz na TV černobílý.. nevíte někdo kde je problém? nějaké skryté nastavení , zkoušel jsem snad skoro všechno.. od nastavování barev po nastavení typu druhé plochy(rozšíření, kopie)
S-Video a LG
- salveq
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S-Video a LG
Jsem nováček, ale chci toho vědět co nejvíc.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: S-Video a LG
http://blog.vyvojar.cz/rene/archive/200 ... /1017.aspx
Kamil napsal:
Redukci neni treba kupovat, staci stavajici upravit (dobastlit tam jeden kondenzator). Tohle je z http://www.pcworld.cz, v tistenem PCWorldu bylo i schema (obrazek), zkusim to nekde vyhrabat.
===========================================
Propojení S-Video/Scart musí v sobě obsahovat směšovač, jinak je obraz pouze černobílý. S-Video konektor má dva signály jasovou složku se synchronizací (Y) a barevnou složku (C). Barevná složka musí být k jasové připojena přes kondenzátor o kapacitě cca 470 pF (to je ten směšovač), čímž vznikne signál kompozitního videa.. Obě země (ground) propojíte, a získáte tak uzemněné kompozitní video. Na piny č. 3 a 4 připojíte kondenzátor 470 pF, a z pinu č. 3 odebíráte signál kompozitního videa. Pokud použijete na druhé straně Cinch konektor, je signál kompozitního videa na středním kolíku a zem na obalu. U konektoru Scart je signál na pinu č. 20 a zem na č. 18. S-Video konektor nepřenáší zvuk, Scart ano. Zvuk je zde přiveden na piny č. 6 (L), č. 2 (R) a č. 4 (zem)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- salveq
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
omlouvám se chyba.. na jedné straně je Svideo výstup a 3,5audio výstup a na druhý JEN Scart.. ale to je jedno.. pochopil jsem to správně že musim koupit kondenzátor a přidělat ho na ten kabel ? ři do koncovky scart..
píšou tam o tom když televize nepodporuje S-Video v roce 2004.. ale moderní dnešní televize to snad podporují ne?
píšou tam o tom když televize nepodporuje S-Video v roce 2004.. ale moderní dnešní televize to snad podporují ne?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejspíš záleží na výrobci a modelu, IMHO se spíš přechází na HDMI.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- salveq
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
HDMI je poněkud "Dražší" . Nechápu.. moje GK S-Video má, televize scart má, tak proč to tam je když to stejně nejde propojit. ti výrobci si myslí asi že do toho budeme strkat vidličky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1107
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 12:27