Proč se nedá spustit druhý OS
Proč se nedá spustit druhý OS
Dobrý den, poradíte mi? Mám PC se dvěma HDD a na každý jsem nově nainstaloval po formátu windows xp home. Prvně na větší a pak i na menší, i když jsem ten menší chtěl původně jen smazat a používat jako úložiště. Teď mám os dva a spouští se vždy ten z menšího hdd. I když v biosu nastavím boot z většího hdd a prioritu taky na něj, spustí se automaticky z menšího ( z "D" ). V nastavení spuštění a zotavení je jen ten jeden, proto mi to už nedá na výběr. Neumím si ani nadefinovat, aby se mi na začátku zobrazila nabídka i druhého os. Chtěl bych ten, co se pořád spouští a je označen jako spouštěcí, vymazat celý, aby se mi spouštěl jen z většího hdd "C", který je popsán jako systémový. Ale jak na to, když si to céčko nespustím? Díky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Proč se nedá spustit druhý OS
Vlož sem kopii boot.ini, ale aby jsi jej našel musíš zaškrtnout skryté a systémové soubory.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Proč se nedá spustit druhý OS
..máš na kartě Spuštění a zotavení systému označeny obě možnosti Doby zobrazení? Klikni na upravit zkopíruj boot.ini log a vlož tady..přepíšeme to a bude to ok;) tedy pokud není poškozen boot sektor pro spuštění daného OS třeba virem jak se stalo mně:( ..pokud je poškozený boot sektor oprav to podle návodu: http://support.microsoft.com/kb/153973/cs
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3015
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18
-
- 5
- 8653
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5085
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 7
- 4867
-
od makojed