ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Martin(N61VG)
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Příspěvekod Martin(N61VG) » 24 úno 2010 14:05

Zdravim, pořídil jsem nový počítač ASUS N61VG-JX178V s vestavěným TV tunerem a OS Win 7. Zatím se mi ale nepodařilo chytit žádný signál. Zkoušel jsem chytit signál jak na malou externí anténu dodávanou k počítači, tak na klasickou externí digitální anténu, na kterou bez problému chytám signál na normální televizi se set-top boxem, kterou sem připojil přes dodávanou redukci. Jsem v centru Prahy, kde normálně se signálem nemám nejmenší problém. V dokumentaci přiložené k počítači neni o tv tuneru a práci s nim ani zmínka a stejně i elektronickém manuálu v počítači. V nápovědě win 7 se člověk dočte akorát jak tv signál a tv tuner obecně fungují, ale žádný konkrétní řešení problémů. TV signál se snažim chytit přes Windows Media Center, zadám oblast ČR, svojí směrovačku, odsouhlasim podmínky, stáhne se aktualizace Win Media Center, typ televizního signálu zvolím anténa, na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner) typ antény jsem už zkoušel zadat jak analogová, tak digitální přestože mám za to, že obě dvě antény, které jsem zkoušel jsou digitální a při výběru funkčního signálu můžu vybrat cokoli, ale nikde signál nechytnu. Netuším, co dělám špatně, nebo kde by mohl být problém. Za jakoukoli radu budu rád. Předem díky moc.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Příspěvekod guest » 24 úno 2010 14:47

Vítám Tě na PC-Help. Bez manuálu je to trochu oříšek - není tam v nastavení někde výběr norem? Pal, Secam, NTSC ?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner

Příspěvekod mmmartin » 24 úno 2010 15:16

na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner)

Pokud je tuner v počítači, set top box nepotřebuješ - set top box je vlastně externí tuner pro DVB T. Takže možná takto zadaná odpověď není tou pravou.
Pokud používáš externí anténu, je možné, že problém je v tom, že nemáš zapnuté napájení antény po anténním koaxu - někde v menu by na to měla být položka.
Jestli je to nový notebook, moc bych nelaboroval a reklamoval u prodejce, případně požádal prodejce, aby mi předvedl, že televize skutečně chodí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Martin(N61VG)
nováček
Stav:

Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner  Vyřešeno

Příspěvekod Martin(N61VG) » 24 úno 2010 16:21

Děkuju moc, jasně, že sem to blbě zadával. Po odpovědi, že set-top box není připojen už všechno pracuje správně. Díky moc za pomoc a radu! Oboum díky moc.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak posunu obrazovku u Win 11, notebook Asus
    od gumak » 05 pro 2024 10:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    5488
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 17:41
  • Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
    od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2790
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:17
  • Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
    od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    3475
    od BL!zZard Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 18:24
  • Asus notebook power button nereaguje
    od Ghoust23 » 18 říj 2024 16:51 » v Problémy s hardwarem
    6
    3667
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 lis 2024 09:06
  • ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
    od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem
    12
    6680
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    31 pro 2024 23:52

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”