ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner
Zdravim, pořídil jsem nový počítač ASUS N61VG-JX178V s vestavěným TV tunerem a OS Win 7. Zatím se mi ale nepodařilo chytit žádný signál. Zkoušel jsem chytit signál jak na malou externí anténu dodávanou k počítači, tak na klasickou externí digitální anténu, na kterou bez problému chytám signál na normální televizi se set-top boxem, kterou sem připojil přes dodávanou redukci. Jsem v centru Prahy, kde normálně se signálem nemám nejmenší problém. V dokumentaci přiložené k počítači neni o tv tuneru a práci s nim ani zmínka a stejně i elektronickém manuálu v počítači. V nápovědě win 7 se člověk dočte akorát jak tv signál a tv tuner obecně fungují, ale žádný konkrétní řešení problémů. TV signál se snažim chytit přes Windows Media Center, zadám oblast ČR, svojí směrovačku, odsouhlasim podmínky, stáhne se aktualizace Win Media Center, typ televizního signálu zvolím anténa, na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner) typ antény jsem už zkoušel zadat jak analogová, tak digitální přestože mám za to, že obě dvě antény, které jsem zkoušel jsou digitální a při výběru funkčního signálu můžu vybrat cokoli, ale nikde signál nechytnu. Netuším, co dělám špatně, nebo kde by mohl být problém. Za jakoukoli radu budu rád. Předem díky moc.
-
- Pohlaví:
Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner
Vítám Tě na PC-Help. Bez manuálu je to trochu oříšek - není tam v nastavení někde výběr norem? Pal, Secam, NTSC ?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner
na dotaz, jestli je připojen set-top box, zadám, že je (v počítači je jak analogový, tak digitální tv tuner)
Pokud je tuner v počítači, set top box nepotřebuješ - set top box je vlastně externí tuner pro DVB T. Takže možná takto zadaná odpověď není tou pravou.
Pokud používáš externí anténu, je možné, že problém je v tom, že nemáš zapnuté napájení antény po anténním koaxu - někde v menu by na to měla být položka.
Jestli je to nový notebook, moc bych nelaboroval a reklamoval u prodejce, případně požádal prodejce, aby mi předvedl, že televize skutečně chodí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ASUS N61VG-JX178V - TV Tuner Vyřešeno
Děkuju moc, jasně, že sem to blbě zadával. Po odpovědi, že set-top box není připojen už všechno pracuje správně. Díky moc za pomoc a radu! Oboum díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5488
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2790
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3475
-
od BL!zZard
03 říj 2024 18:24
-
-
- 6
- 3667
-
od petr22
03 lis 2024 09:06
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6680
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”