Dobrý den, mám takový menší problémek.
Zhruba před týdnem jsem poslouchál hudbu přes Winamp a najednou se mi sekl a zamrznul počítač, nedalo se nic dělat, nejezdil ani kursor myši, tak jsem restartoval PC přes tlačítko napajení. A doteď mi to zamrzáva, někdy 3x do dne, někdy nezamrzne vůbec. Občas to zamrzáva při spuštění Winampu, někdy při spuštění defragmentace, někdy když něco stahuju a otevřu nový panel v prohlížeči, někdy když jsem na QIPu, někdy dokonce jen tak, 5min. po spuštění systému. Je to různý.
Již jsme to řešili s Damnedem v sekci HJT, softwarem to nejspíš nebude.
Tak se chci zeptat, zda to není v HW. PC jsem si nedávno pořídil, na začátku Února a začal mi to dělat před necelým týdnem.
Moje sestava:
CPU - Intel Core i5 750 2,66GhZ, chladič z BOXu, ale chystám se pořídit Scythe Ninja 2 rev. B + Ventilátor SCYTHE S-FLEX SFF21D.
GPU: Gainward Bliss GTS 250, 1GB GDDR3
RAM: 2x2gb Zeppelin 1600 MhZ s chladičem
Zdroj: OCZ ModXSteam 600W
HDD: Western Digital WDC 250gb (chystám si pořídit nový)
Motherboard: Asus P7P55D PRO
Zamrzávání PC. Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrzávání PC.
Doporučuji spustit kontrolu disku s opravou případných chyb a také zkontrolovat paměti programem Memtest. Předpokládám, že kontrolu registru programem Ccleaner jsi již udělal. Neškodí se i podívat zda něco v PC nepřehřívá a zkontrolovat teploty.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Kontrolu disku již jsem udělal, žádná chyba nenalezena. CCleaner používám pravidelně.
Teploty jsou v pohodě, CPU 50oC a GPU 48oC.
Tak jsem projel RAM MemTestem a 0 chyb.
Teploty jsou v pohodě, CPU 50oC a GPU 48oC.
Tak jsem projel RAM MemTestem a 0 chyb.
- mikos22
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ještě checkni teplotu chipsetu- v minulosti mi na staré MB přehřátý chypset způsoboval sekání pc.
C2D e6750 4MB 2,66GHz *** Arctic Cooling Freezer 7 Pro *** MSI p45 neo *** Samsung EcoGreen F2 3.5" 500GB HD502HI
DDR2 Kingston 800mhz 2x1024mb *** Leadtek Winfast px6600gt Extreme edition
DDR2 Kingston 800mhz 2x1024mb *** Leadtek Winfast px6600gt Extreme edition
38oC, ale tím to podle mě nebude.
PC zamrzne třeba i když spustim ráno, když byl celou noc vypnutý.
Hm, tak třeba teď se sám od sebe vypnul. Prostě zčernal monitor a vypnul se. Ale pak se hned sám zapnul.
Tohle je fakt divný.
PC zamrzne třeba i když spustim ráno, když byl celou noc vypnutý.
Hm, tak třeba teď se sám od sebe vypnul. Prostě zčernal monitor a vypnul se. Ale pak se hned sám zapnul.
Tohle je fakt divný.
Takže to nejde vyřešit? Občas se mi vypne sám od sebe, ale tak, že se rychle zobrazí modrá obrazovka, je to necelá vteřina, stíhám v tom přečít jen něco o aktualizacích.
Vypne se a pak se zase zapne. Čim by to asi mohlo být?
Vypne se a pak se zase zapne. Čim by to asi mohlo být?
OS máš legální ? Jelikož pokud máš XP SP3 tka nevím, ale Windows vydával aktualizaci proti pirátům na windows 7.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Dělalo mi to podobně, ale to bylo přehřáté PC - odkrytoval jsem ho a je po problému...
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ovládací panely - Systém - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému - Nastavení - Zrušit zaškrtnutí u "Automaticky restartovat". Po restartu již zůstane zobrazena chybová zpráva "modré smrti".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Jo, OS je legální. Omlouvám se, delší dobu jsem tu nebyl kvůli škole. Jinak problém již je vyřešen, vyměnil jsem chladič CPU z Boxovýho na Scythe Ninja 2 rev. B a je po problému. Děkuji moc za rady a hezký den 

Zpět na “Problémy s hardwarem”