Dobrý den,
mám notebook Dell Studio 1537 s Win 7 a mám problémy s přehříváním komponent. Jakmile začnu stahovat (2-10MB/s), zálohovat, kontrolovat disk začne se notebook značně přehřívat - tzn. procesor se vyhoupne vysoko přes 70 stupňů, disk přes 50.
Chtěl bych se zeptat, jestli by se dal změnit mód větráku, aby se zapínal při nižší teplotě i když jsem v biosu takovou možnost nenašel. Speedfan také nereaguje.
Zatím jsem rozhodnutý řešit to nákupem aktivní podložky pod not, ale obávám se že bez zásahu do nastavení větráku 90 stupňů na procesoru neuchladí...
Díky za nápady
Přehřívání vedoucí k vypnutí notebooku
Re: Přehřívání vedoucí k vypnutí notebooku
mam taky podobne teploty ,uvazuju o koupi tehle podlozky http://www.xcomputer.cz/chladici-podloz ... 139431.htm ,snad pomuze ,a v klidu mas jake teploty?
V klidu se teploty pohybují okolo 50 stupňů. Situaci jsem vyřešil koupí chladící podložky Zalman NC-1000, která tě teď v czc.cz přijde na 906.
Má povrch z hliníku, který dokonale vede teplo, spodek je plastový, takže se ti teplo nepřenáší na nohy. Má dva větráčky a potenciometr - když je notebook zahřátý, pustíš větráčky naplno, je to hlasitější, ale ne nijak výrazně, na nejnižší výkon taky výborně chladí, je třeba mít ale zapnuté delší dobu. V takovém případě je skoro neslyšitelná. Má další usb port, kterým ti nahradí ten obsazený a taky tlačítko on/off.
Před chvílí mi teplota šplhala k 70 stupňům - zapnul jsem podložku na plný výkon a po pár minutách je teplota na 46 stupních - takže zlepšení o 22 stupňů během chvíle.
V případě koupě aktivní chladící podložky doporučuji investovat výš, nižší modely nemají upravený tok vzduchu, nízkou hlučnost a jsou z plastu.
Má povrch z hliníku, který dokonale vede teplo, spodek je plastový, takže se ti teplo nepřenáší na nohy. Má dva větráčky a potenciometr - když je notebook zahřátý, pustíš větráčky naplno, je to hlasitější, ale ne nijak výrazně, na nejnižší výkon taky výborně chladí, je třeba mít ale zapnuté delší dobu. V takovém případě je skoro neslyšitelná. Má další usb port, kterým ti nahradí ten obsazený a taky tlačítko on/off.
Před chvílí mi teplota šplhala k 70 stupňům - zapnul jsem podložku na plný výkon a po pár minutách je teplota na 46 stupních - takže zlepšení o 22 stupňů během chvíle.
V případě koupě aktivní chladící podložky doporučuji investovat výš, nižší modely nemají upravený tok vzduchu, nízkou hlučnost a jsou z plastu.
http://www.xcomputer.cz/chladici-podloz ... d92270.htm
tuhle uz sem si ji objednal a vcera mi prisla- je v klidu, kdyz jsem ji dal poprve do usb myslel jsem ze je pokazena
,protoze se mi zdalo ze se netoci ani sem neslysel zadne zvuky ze by se tocil vetrak. podival sem se bliz a ucitil sem ze to chladi a tocil se,
ten vetrak ABSOLUTNE VUBEC NEJDE SLYSET ,ntb je zespodu dost chladny,i kdyz uvnitr je to trochu teplejsi. jsem spokojeny ,da se vysunout do polohy jako normalni PC takze z pak neboli zada,.
co se tyka ochlazeni -HDD mi zchladil o 15C procesor taky priblizne o 15+-, je dobry za tu cenu
tuhle uz sem si ji objednal a vcera mi prisla- je v klidu, kdyz jsem ji dal poprve do usb myslel jsem ze je pokazena

co se tyka ochlazeni -HDD mi zchladil o 15C procesor taky priblizne o 15+-, je dobry za tu cenu
Jakou jsi měl předtím teplotu na HDD a CPU?
HDD 45-52+- ,procesor ruzne, v klidu sem me okolo 50- do 60
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1652
-
od helpmeboys