Zdravim,
dostal se ke me od kamose starsi PC. Jenze po zapnuti se vetsinou nenakopne Win... bud se PC restartuje nebo naskoci uvodni obrazovka s nacitanim Windows (XP) a pak PC restartuje. Kdyz uz se mi podařilo ho nakopnout tak i pri jednoduchych operacich jako je vraceni do predchozi slozky nebo vraceni z5 v internetovem prohlizeci, znovu OS spadlo a PC se restartovalo. Kdyz se Windows zase nakopnou hodi se tam tabulka : "System musel byt necekane ukoncen...." a s klasickou moznosti "Neodesílat".
Vyzkousel sem ruzny testy :
CINEBENCH
Klasickej benchmark s tema videama a nacitanim obrazku.
PC spadlo pri dokoncovani CPU testu (konec toho videa)
IntelBurnTest
Testovani stability systému
PC spadlo ihned po odsouhlaseni nastaveni kdy se mělo začít testovat
MemTest
Testovani RAM
V tomhle testu mi tam naskakalo asi 8 chyb hned v prvnich 5% (testovana byla vsechna nevyuzita RAM)
Po par dalsich procentech system opet padnul a PC se zrestartovalo.
Z techto testu sem vydedukoval ze problem bude nejspis v RAM, bohuzel nemam jinou RAM na vyzkouseni tak budu muset tu spatne fungujci vec koupit.
Tak sem se chtel zeptat jak to z tohodle vidi nekdo jinej popripade mi prosim doporucte nejaky dalsi testy.
Typ RAM DDR2
Stroj je starej 5 let od IBM jeden z rady Lenovo.
Windows sem zkousel preinstalovat ovsem bez odezvy. Zkousel sem i svoje oblibeny Ubuntu a ty se ani nepodarilo nainstalovat.
Asi RAM - prosím o pomoc
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Asi RAM - prosím o pomoc
Vzhledem k počtu chyb je to na 99,9% vadná RAM
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš v PC více pamětí odzkoušej jednu podruhé. Tím zjistíš, která je vadná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V PC více pamětí bohužel nemám tudíž si RAM musim koupit novou ale v tomhle sem se vrtal zatím jen teoreticky takže vůbec nevím jakou vybrat. RAM která by měla stejný označení sem nasel ale vsechny pracují na vyssi pracovní frekvenci nez ta co tam mam ted takze bych byl rad kdyby mi nekdo ochotny poradil.
Podle údajů co sem vytáhl z everestu mi tahle pripadá kompatibilní : http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/1gb-ddr2-pc2-5300-667mhz-valuepaper-box-55515-geil-p-8844.html
Tady jsou udaje z Everestu a CPU-Z : http://img522.imageshack.us/g/chipset.png/
Predem diky za jakoukoli odpoved.
Podle údajů co sem vytáhl z everestu mi tahle pripadá kompatibilní : http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/1gb-ddr2-pc2-5300-667mhz-valuepaper-box-55515-geil-p-8844.html
Tady jsou udaje z Everestu a CPU-Z : http://img522.imageshack.us/g/chipset.png/
Predem diky za jakoukoli odpoved.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Než něco koupíš, zkontroluj zda nejsou kondenzátory na MB nafouknuté či vytečené...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Celou desku sem dukladne prozkoumal ale vsechny kondenzatory jsou naprosto v poradku tak kdyby mi nekdo pomohl s vyberem ty RAM. Specifikace je o par prispevku vyse.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to ta co jsi vybral
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 19886
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09