Problem s grafikou, nebo grafickymi ovladaci

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kupka2
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Problem s grafikou, nebo grafickymi ovladaci

Příspěvekod kupka2 » 28 úno 2010 12:05

Ahoj, mam problem s grafikou, pri spusteni notebooku vse slape jak ma, daji se hrat i hry, byt na internetu atp. , ale po nejake dobe (nekdy je to 5minut, nekdy hodinu i dyl) se me sekne notebook a objevi se me :
Obrázek (omlouvam se je to foceno s bleskem). Takto me zamrzne obrazovka, v nouzovym rezimu me to nic takoveho nedela i kdybych to mel tejden spusteny. Graficky ovladace jsem uz zkousel menit nekolikrat, ale bud pri restartu pc po nainstalovani ovladace me to takto zamrzne, nebo restart probehne v poradku a stejne me to potom udela to same.

PS: nedavno jsem mel problem s hlaskou pri zapnuti pc : Operation system not found... kdy jsem se nemohl dostat nikam nez do biosu, problem jsem vyresil tim, ze jsem zasel do opravny a tam me borec poradil o koupi noveho harddisku, ktery byl totalne v haji. Po vymene harddisku me tam hodil i nove visty ( ty same, ale v cestine, jelikoz jsem mel pc z USA) , ale ovladace uz ne, ktere jsme si tam nahazel sam a po tech ovladacich me to zaclo takto zamrzavat obrazovka a nekdy pri spusteni pc, se me opet objevi tato hlaska : Operation system not found, ale to uz staci jen tvrdy restart notebooku a do windowsu me to pusti.

Edit: jedna se o grafickou kartu od Nvidia GeForce 7150M / nForce 630M , nejnovejsi ovladac nepomaha, jak jsem vyse psal.

Reklama
PECHY15
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Problem s grafikou, nebo grafickymi ovladaci

Příspěvekod PECHY15 » 28 úno 2010 14:05

Jsi si jistý že máš správné ovladače?? Dělal jsi to zkoušení tak, že jsi nejdříve odinstaloval staré (pak restart), pak udělal ještě čištění (nejlépe CCleaner) a naistaloval nové (pak restart) ??

kupka2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kupka2 » 28 úno 2010 14:08

No prave, ze temi ovladaci si jisty nejsem, oki zkusim podle tvyho navodu, tim CCleaner jsem to nezkousel, takze zkusim stahnout, zkusim vycistit a uvidim. diky

kupka2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kupka2 » 03 bře 2010 20:58

Ahoj, takze problem s ovladaci jsem vyresil naslednym reinstalem windowsu, bohuzel, stale me to nekdy hlasi pri spusteny notebooku : OPERATION SYSTEM NOT FOUND, tuto chybu uz me hlasilo pri spatnem harddisku, ktery jsem vymenil za novy 320gb a stale me to stejne nekdy napise, tuto hlasku, pak najedu do biosu a pise to, ze harddisk tam neni, a nejde udelat kontrolu harddisku, restartuje na tvrdo notebook a nekdy to jde, nekdy musim vickrat restartu a nekdy musim harddisk vyndat ofouknout a zandat a zase to jde. Nevedel by nekdo co stim? delalo me to uz asi tyden po koupeni noveho harddisku i kdyz ten by mel byt v poradku.

EDIT: takze tu obrazovku sem nakonec nevyresil, porad to pada, a mam takovy pocit, ze to bude mit neco stou hlaskou : OPERATION SYSTEM NOT FOUND, co jsem psal nahore...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 bře 2010 22:18

Může být vadný kabel, buď datový nebo napájecí. Též může být vadný řadič, případně může způsobovat problémy zanesení prachem, zkus ho vypudit stlačeným vzduchem.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

kupka2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kupka2 » 04 bře 2010 14:10

Ahoj, o tech kabelech me uz informoval aji znamy, ze by to tim mohlo, bohuzel ja tomu houby rozumim (ani nvm kde se nachazi ten radic) mohl by jsi mi prosimte trosku objasnit kde se nachazeji ty kabely + ten radic? to jsou nekde uvnitr harddisku? da se nejak vymenit, popripade zajit do nejaky opravny, ale to tusim, ze to bude zase nejaka palka...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 bře 2010 14:22

Závada může být nejen v kabelech, ale i v základní desce a to bez servisu u notebooku asi nevyřešíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 bře 2010 14:42

Řadič je na základní desce...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

kupka2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kupka2 » 04 bře 2010 15:16

Tak jsem na to koukal a kabely tam nemam, harddisk mam pripojenej na takovou pripojku, kam jen ten notebook jakoby zandam

mimochodem od te doby co me nejde harddisk me nejde ani CD rom, nemuze to byt kvuli ty CD rom, to asi ne co?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 bře 2010 15:31

Dá se vyndat?

kupka2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kupka2 » 04 bře 2010 15:34

jo jo CD rom se da vyndat

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 bře 2010 15:47

Zkuste to bez drátů, milý milý Marconi! Ehmm tedy bez CD rom

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem
    1
    1529
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 srp 2024 07:13
  • Monitor pro práci s grafikou
    od showpayne » 02 led 2025 16:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1565
    od showpayne Zobrazit poslední příspěvek
    02 led 2025 16:49
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3390
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4031
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s monitorom
    od sloliv » 08 led 2025 04:55 » v Problémy s hardwarem
    8
    2356
    od sloliv Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 22:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”