Zdravím,
složil jsem si svůj nový PC, ale nefunguje.
Zdroj jsem otestoval a funguje na 100%.
Mám podezření na základní desku, tak bych Vám rád položil pár dotazů ...
Když zapojím zdroj do základní desky (ten hlavní kabel + 6pinovej přídavnej), bez grafiky (resp. deska ma integrovanou), bez diod, bez HDD, prostě bez všeho, jen tam mám zapojen power button + RAM + CPU.
Za předpokladu, že by i CPU a RAM byly vadné, udělal by ten počítač něco? Roztočili by se aspoň větráky? (Jeden větrák jsem hodil přímo na větev, která jde přímo do zdroje).
Pomoc při rozjetí nového PC
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc při rozjetí nového PC
Jak jsi otestoval zdroj? Pokud je vše správně zapojeno dle manuálu k základní desce a základní deska se dotýká bedny, jen v místě distančních sloupků měly by se ventilátory roztočit. Prověř vše v klidu znovu podle manuálu, zda jsou všechny kabely, kde mají být. Doufám, že jsi nezapomenul zapnout vypínač na zdroji. Popiš složení PC a to včetně zdroje (značka a W). Zkontroluj propojku u baterky na základní desce, zda je ve správné poloze podle manuálu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Takže sláva, rozjel jsem to, i obraz fungoval, ale ....
Rozjel jsem to ale potom co jsem odšrouboval základní desku, postavil ji na bok a držel jsem ji postavenou ...
Takže se chci zeptat, jak se přišroubuje ta základní deska?
Můj postup: Vezmu desku, položím ji na ten plech, vezmu šroubky, zašroubuji. Je mi jasné, že se deska nesmí dotýkat toho plechu, ale k té desce nebyli nějaký speciální šroubky. Na čem ta deska tedy má stát? V mém případě je to zřejmě nějaký ocelový rám, který je pod procesorem.
Má základní deska: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3154
Rozjel jsem to ale potom co jsem odšrouboval základní desku, postavil ji na bok a držel jsem ji postavenou ...
Takže se chci zeptat, jak se přišroubuje ta základní deska?
Můj postup: Vezmu desku, položím ji na ten plech, vezmu šroubky, zašroubuji. Je mi jasné, že se deska nesmí dotýkat toho plechu, ale k té desce nebyli nějaký speciální šroubky. Na čem ta deska tedy má stát? V mém případě je to zřejmě nějaký ocelový rám, který je pod procesorem.
Má základní deska: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3154
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale kdepak, buď je plech v case rovný a pak se tam musí namontovat distance nebo má prolisy které drží MB v dostatečné vzdálenosti o plechu který by ho mohl zkratovat.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pro zlehčení jsou to pozlacene sroubky ktere se přišroubují na vymezená místa podle děr na základní desce, a pote se na ne položi deska která se pomocí klasických šroubků to těhto zašroubuje. Tudíž mezi základní deskou a plechem od case jsou cca 5mm vysoké pozlacené distanční šroubky.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
S tímto jsem se taky hoodně natrápil,problém byl v tom,že se to někde dotýkalo v case,takže jsem to podložil papírem,zašrouboval a jelo to....
edit: viewtopic.php?f=44&t=50205&start=12
edit: viewtopic.php?f=44&t=50205&start=12
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB
Když už se tu zmínil papír. Sice OT, ale nevíte proč v nové case byva na dně pčilepen kus papíru?
Koupil sem si k novým věcem i novou case ( CoolerMaster 335 s modrým fanem v přední pozici pro koloběh vzduchu a vzadu 120mm fan dodávaný k bedně, který jej odfoukává ve ) a v ní tam právě byl. Až mi to zarazilo , jestli to náhodou nemá nějakou funkci 

Tak dobrý, už jsem to namontoval a funguje vše jak má. Problém byl opravdu v těch šroubkách.
Jen jsem měl problém s RAMkama. Když jsem je zapojil do slotu 1 a 2 (nejblíže k CPU), tak to jen pípalo, tak jsem přendal RAMku ze slotu 2 do slotu 3 a funguje jak má. Jenže teď nevím jestli to má Dual channel ...
Jen jsem měl problém s RAMkama. Když jsem je zapojil do slotu 1 a 2 (nejblíže k CPU), tak to jen pípalo, tak jsem přendal RAMku ze slotu 2 do slotu 3 a funguje jak má. Jenže teď nevím jestli to má Dual channel ...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Při výpisu post by to mělo napsat místo 64bit něco jako 128bit dual-channel
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Měl by to být dual chanel. Tuším, že to býva při čtyřech slotech asi takto: A1|B1|A2|B2
ne dualchanel nemáš. koukal sem do manuálu tvé MB (str. 16) připojuji obrázek...
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1811
-
od thetommys
Zobrazit poslední příspěvek