Zdravim,
mam trapeni s externim, 2,5 palcovym, 500GB diskem Samsung S2 Portable.
Po pripojeni k notebooku je vse ok , nacte si ovladace a po chvilce hlasi pripravenost k pouziti.
Ne tak po pripojeni k PC , pro upresneni uvedu i nazev MB ( Gigabyte GA-7VT600(-L) ), at pouziju jakykoliv ze 6 USB portu ,
tak vysledek je v dusledku vzdy stejny. S tim rozdilem ze nekdy jen trvale pipa a blika ( predni porty) jindy zas ma snahu se roztocit
ale pak v nem jakoby vrzne (nebo skripne) pak pipne a blikne a tak porad dokola.
Obcas se v oznamovaci oblasti na vterinu objevi i ikona ktera dava pak moznost odebrani externiho zarizeni
a ozve se klasicky zvuk po pripojeni ale temer v zapeti stejne tak zmizi a ozve se zvuk jako pri odebirani zarizeni.
Pro presnost jeste uvedu ze k PC pripojuji pouze dodavanym kabelem ale k notebooku muzu klidne pouzit i 1,5m prodluzovaci USB kabel.
Za kazdou radu budu rad protoze je mi jasny ze chyba bude nejspis u mne....diky.
,,Neviditelný,, Samsung S2 Portable
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ,,Neviditelný,, Samsung S2 Portable
Co vše máš ještě na PC připojeno současně do USB?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Momentalne vubec nic, odpojil jsem vse protoze jsem cetl ze by mohl byt problem s napajenim.
Zdroj mam 350 W ( ATX 350 JSP)
Zdroj mam 350 W ( ATX 350 JSP)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To vypadá na nedostatečné napájení USB slotu na PC, pokud to nezvládají ani ty na zadní straně, jež jsou vyvedeny přímo ze základní desky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
No jako moznost to beru ale co reseni ? Snad novej zdroj ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nový zdroj nejspíše nepomůže. Chyba asi bude na základní desce, ale s půjčeným zdrojem to můžeš zkusit.
Odzkouseno na jinem PC...vse ok...takze to asi bude tak jak rikas ale preci jen , chci mit naprostou jistotu.
Nez ji poslu do kremikovyho nebe tak bych ji rad otestoval...je vsak cim a jde to vubec?
Nez ji poslu do kremikovyho nebe tak bych ji rad otestoval...je vsak cim a jde to vubec?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není žádný program na otestování základních desek. Ještě dotaz - jinak USB porty fachčí normálně - třeba připojeni flashky?
Ano, vse ok, aspon nepozoruji zadny anomalie. Dokonce jsem koupil i USB kabel typu Y (se zesilenym napajenim, v manualu disku se pise ze ho lze pouzit) a porad je to stejny. Jeste me zarazi jedna vec. Na strankach vyrobce desky se pise ze vsechny USB porty jsou 2.0 ale pri startu pc mi bios vypisuje ze jen jeden port je 2.0 a ostatni jsou 1.1 ovsem to nemeni na tom ze nejede ani v jednom zhola nic. ( I kdyz jestli kabel Y zapojuji jednim konektorem do 2.0 a druhym do 1.1 ...hmm)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten externí disk je sice kompatibilní s USB 1,ale při tomhle způsobu spojení je někdy potřeba dodatečného napájení.Takto to píše výrobce :
Při použití starší verze USB 1.1 může být nezbytné využití externího napájecího adaptéru nebo dvou konektorového zapojení.
Takže pokud ho připojíš přes toto USB,tak skutečně bude asi nedostatečně napájený.Možná bys to vyřešil koupí přídavné karty s řadičem USB 2.
Při použití starší verze USB 1.1 může být nezbytné využití externího napájecího adaptéru nebo dvou konektorového zapojení.
Takže pokud ho připojíš přes toto USB,tak skutečně bude asi nedostatečně napájený.Možná bys to vyřešil koupí přídavné karty s řadičem USB 2.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Podívejte na moji sestavu, disk mě funguje bez problémů. Mám 4 USB vzadu a 2 vepředu. Jedny z nich by měly bejt 1.1, ale nevím to jistě.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iPhone 4K/60FPS na Samsung A55/56
od AirCrew » 03 bře 2025 16:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 5724
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 09:42
-
-
- 5
- 4277
-
od mmmartin
09 bře 2025 18:01
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4547
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”