dpc, tak to musim jeste vyresit nejak ... asi nejlepsi bude, kdyz upgradnu BIOS.
A tam ta poznamka vlevo nahore, nemaji se ty moduly zapojit bud to channelu 0 nebo do 1?
Pomoc při rozjetí nového PC
Re: Pomoc při rozjetí nového PC
a zkoušel si to to 3 a 4?
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejlépe nahlédnout do manuálu k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
poku chceš používat dual chanel tak musíš mít absolutně stejné pamětí a osadíš je do slotů stejné barvy.U některých desek musíš dual povolit v Biosu...některé to rozpoznají automaticky.
Asi to zkusím do těch druhých dvou.
Do BIOSu jsem se díval, ale bylo tam jen jakýsi nastavení, jestli chci, aby byly paměti "ganged" nebo "unganged", tohle jsem mimochodem viděl poprvé, tak jsem nechal "unganged" (byla tam poznámka, že je to lepší).
Paměti jsou stejné.
Kdybych to hodil to slotu 3 a 4 tak paměti nebudou o tolik pomalejší než kdybych je dal do 1 a 2 že?
Do BIOSu jsem se díval, ale bylo tam jen jakýsi nastavení, jestli chci, aby byly paměti "ganged" nebo "unganged", tohle jsem mimochodem viděl poprvé, tak jsem nechal "unganged" (byla tam poznámka, že je to lepší).
Paměti jsou stejné.
Kdybych to hodil to slotu 3 a 4 tak paměti nebudou o tolik pomalejší než kdybych je dal do 1 a 2 že?
Ne. To je naprosto jedno. Jinak ganged je neco jako skupinový, takže dej ganged, aby Ti mohli jít v dual channelu. Pokud jsem to tak pochopil dobře.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Takže jsem zkoušel ty RAMky dát do dvou slotů, který jsou nejblíže procesoru a když jsem PC zapl tak jen dvakrát dlouze pípl a takhle pořád dokola. Nastavil jsem i ganged.
Nevím, kde by ještě mohl být problém, protože v návodu není nic jiného napsáno než to, co tu posílal Vikousik:
http://pc-help.cz/download/file.php?id=8174&mode=view
Nevím, kde by ještě mohl být problém, protože v návodu není nic jiného napsáno než to, co tu posílal Vikousik:
http://pc-help.cz/download/file.php?id=8174&mode=view
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1811
-
od thetommys
Zobrazit poslední příspěvek