Stavím "novej" komp za co nejmíň peněz

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Stavím "novej" komp za co nejmíň peněz

Příspěvekod Rewqa » 09 bře 2010 23:12

Zdravim :)
Rád bych se s váma podělil o můj možná zajímavej příběh.
Vždycky sem měl touhu si postavit svůj vlastní komp a jelikož sem chudej student a mám i jiný zájmy než komp (auto, kámoši) tak mi nezbejvalo nic jinýho než se poohlídnout po bazarovym zboží, v mym případě tim "bazarem" je Aukro.
Dlouho sem se nemoh rozhoupat začít ty věci shánět. Měl sem jenom takovou představu jak by to asi mělo vypadat. Počítač založenej na platformě Intel socket 775, PCI-e.
Všechno začalo, když mi táta přines ze sběrnýho dvora na první pohled nepoškozenou grafickou kartu ATI Radeon X1950, PCI-e, 512MB. Samozřejmě mi to nedalo a jelikož doma mám PC pouze s AGP, tak sem se poustil do shánění desky. Sehnal sem desku Asus P5GD1-VM za neuvěřitelných 82,-. Takže to máme zatím 82,- za docela výkonnou grafiku a základní desku. Řikal sem si co dál a tak nakonec padla volba na procesor. Deska podporuje Celeron a Pentium IV, takže nebylo co řešit a dal sem na pcbazar inzerát, že koupim Pentium IV. No a zejtra už mi přijede týpek, prodá mi Pentium IV 3,0Ghz, 800FSB, 1MB cache za 350,- a přiveze mi to až před nos :) Case sem vzal zatim ze starýho kompu. A teď další hustá věc. To PC bude dost daleko od routeru a tak bude potřeba pořídít wifi. No a co se nestane. Jedeme takhle s kámošem autem a najednou kámoš řve: "Ty vole, támhle u popelnice je komp". Tak sme zastavili, naložili kompa i s LCD monitorem, kterej se tam válel už vyhozenej (ten je bohužel mrtvej). Kompa sme doma rozebrali a co na nás nevykouklo. Ano Wifi karta od Asusu za skoro 500,- Kč :D Takže abych to shrnul:

Stavim komp, zatim mám:

+ Case ze starýho kompu - 0,-
+ základní desku Asus P5GD1-VM - 82,-
+ grafickou kartu ATI Radeon X1950 - 0,-
+ Intel Pentium IV skt. 775 3Ghz - 350,-
+ Wifina Asus - 0,-

to dělá dohromady 432,-

Myslim, že docela dobrý ne? Mám zatim docela štěstí :wink:

Chtěl sem tim jenom říct, že jde postavit docela parádní komp za pár stovek. Sice toho eště hodně zbejvá, ale věřim, že pokud budu trpělivej, tak všechno seženu za babku jako tohle. Jedinej zápor to má, že nemám ani jednu kompnentu otestovanou, takže se taky může stát, že všechno seženu, zapojim to a nepojede to :lol:

PS: Možná to většinu lidí nebude zajímat, ale musel se o to s někym podělit :D
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Stavím "novej" komp za co nejmíň peněz

Příspěvekod memphisto » 10 bře 2010 00:07

Paráda :bigups:

Taky potřebuji poskládat něco podobného a číhám po desce se socketem AM2 (případně 939). Odešel mi notebook a nemám teď nic mobilního :-( nebo spíše mám, ale nesmím s ním moc hýbat, protože se odděluje display od zbytku :smile: Proto bych jej nechal jako stolní PC ve Zlíně na privátě a domů si poskládal takového šroťáčka ze zbytků z Aukra apod. Nějak mě to taky chytlo a jelikož jsem student sponzorující si sám střelbu (což je hodně drahý koníček :-( ), takže jediná možnost je si poskládat takové PC. Co nevidět budu psát diplomku a nerad bych o ni přišel jako o bakalářku, takže čím víc PC a záloh, tak tím líp :smile: Co tak ale sleduji, tak ti lidi neví, co by za ty desky a CPU chtěli :? Neskutečné částky občas a narazit na super kup je kumšt. Nechci kupovat nic nového, protože na něm budu testovat taktování a nerad bych odvařil nějaké novější CPU :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 10 bře 2010 08:16

Hodně dobrý kousek.
Zrovna jsem potřeboval nějaký pc na internet pro dědu, takže vyhrálo Aukro.
Zde jsem zakoupil pc za 790Kč (repas, kancelářské pc).
Intel Celeron 800Mhz,256MB ram,10GB HDD
Funkční, se zárukou.
Myslím si, že za tu cenu je to dobrá koupě.
Teďka jen aby přišel. :D
Jinak doma ještě mám podobně sestavený pc z toho co doma bylo, slouží to jako server a dokonce to utáhne přehrávání nějakých videí.
AMD Duron 800Mhz, 768Mb Ram, 40GB+10GB HDD.
To vše s celkovou cenou 1000Kč.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 bře 2010 09:09

Memphisto: Sem rád, že tenhleten "Aukro sport" neprovozuju sám :lol: Strašně mě to baví. Příští tejden jedu k dědovi do sběrnýho dvora, tak doufám, že tam něco seženu :D

PS: Sem rád, že v tom nejsem sám kluci :lol:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 10 bře 2010 09:14

Kdybys tam objevil něco hezkého, tak dej vědět :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 10 bře 2010 10:49

doma mi tu leží:
CPU: Intel Pentium III cca. 1,2GHz - Tualatin
MB: QDI stará babička :-)
GK: GeForce 5500FX netušim jakej výrobce, pasiv
HDD: Seagate asi 20GB + nějaký 10GB Maxtor?
RAM: 2×256MB nebo možná už jen 256+128 :-)
zdroj: EC 350W
hlučnost asi 40dB dosti hlučný no... stačí koupit nějakej chladič na sc. A a bude lepší tichost
zvukovka integrovaná, sí´tovku můžu přidat

cena okolo toho litru by to mohlo být ne ?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 12 bře 2010 19:38

Tak přibyly RAMky od kámoše zadarmo. Zatim nějaký zbytky jako 512MB a 3x256MB na rozjezd. V jednání je výměna mýho starýho volantu za 10000 otáčkovej disk :)
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kupa novej gpu
    od Ondrej30 » 03 črc 2024 17:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1122
    od Ondrej30 Zobrazit poslední příspěvek
    03 črc 2024 17:49
  • Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
    od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem
    10
    4253
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 10:26
  • Nové "herní" PC za co nejméně peněz :)
    od Jirin » 06 kvě 2025 19:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4488
    od Speedhack Zobrazit poslední příspěvek
    09 kvě 2025 22:58

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”