prosím o radu,
mám SATA šuplík, bezpečně odebrat disk jde normálně, problém je s přidáním nebo instalací. Nevím jestli je potřeba něco nekde povolit nebo nastavit, nebo je něco zakázáno ve službách? Nevím jak na to.
Napadlo mě jestli W XP pro tuto možnost vůbec mají, protože prošel jsem na fóru skoro vše ale o přidání disku za provozu jsem nic nenašel.
díky za rady.
bezpečně odebrat HW jde, přidat nejde Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: bezpečně odebrat HW jde, přidat nejde
XP při instalaci používají možnost BIOSu - SATA jako IDE. Pokud by měl OS používat přímo SATA, je třeba při instalaci stisknout klávesu F6 a dohrát ovladače pro SATA. pak by to mělo být funkční.
Nicméně již existuje HW, který toto řešení nepožaduje.
Taky může být samozřejmě chyba jinde
Nicméně již existuje HW, který toto řešení nepožaduje.
Taky může být samozřejmě chyba jinde

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hot Plug
Technologie Hot Plug umožňuje odpojit či připojit daný disk i za běhu a v případě podpory, i při spuštěném operačním systému. Pevný disk se tak svým způsobem chová stejně jako flash disk. Všechny SATA zařízení podporují Hot Plug, nicméně skutečnou podporu hotplug umožňují pouze zařízení fungující v nativním režimu a ne v IDE emulaci, což vyžaduje AHCI režim (Advanced Host Controller Interface). Některé z prvních SATA řadičů a starší operační systémy jako například Windows XP přímo nepodporují AHCI režim.
http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
mám postarší desku Asus M2N s jedním slotem pro ATA disk, 3 další jsou SATA. Bootuji z ATA, ale jestli běží IDE emulace nevím.
Do reinstalu se moc nehrnu, taky nevím jestli bych po instalaci přes F6 nezrušil možnost ATA boot. Tak moc zase tomu nehovím.
Vrtá mi hlavou ta polovičatost, že odebrat jde ale přidat ne.
poraďte kam se podívat, příp co nastavit. V nejhorším udělám reinst
Do reinstalu se moc nehrnu, taky nevím jestli bych po instalaci přes F6 nezrušil možnost ATA boot. Tak moc zase tomu nehovím.
Vrtá mi hlavou ta polovičatost, že odebrat jde ale přidat ne.

poraďte kam se podívat, příp co nastavit. V nejhorším udělám reinst

Naposledy upravil(a) sabrik dne 22 bře 2010 21:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
O tom, z kterého media se bude bootovat rozhoduje nastavení v BIOSu.
protože tvá MB nepodporuje esata mohlo by pomoci tohle:
http://shop.kupredu.net/?Mode=Sti&StiId=58385
zde jsou XP přímo uvedeny
protože tvá MB nepodporuje esata mohlo by pomoci tohle:
http://shop.kupredu.net/?Mode=Sti&StiId=58385
zde jsou XP přímo uvedeny
omlouvám se, zapomněl jsem říct DÍKY
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A to máte nový disk? Je už naformátovaný, jestli ne tak se v PC v Tomto počítači neukáže, musí se disk naformátovat přes nástroje, někde tam je správa počítače. Zkusím pohledat přesnou cestu mám W7 a z hlavy si tu cestu nepamatuji.
Lenovo Thinkpad Edge 15
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak už jsem to našel:
Inicializace nových disků
1. Spusťte nástroj Správa počítače (místní).
2. Ve stromu konzoly klepněte na modul Správa počítače (místní), klepněte na možnost Úložiště a potom klepněte na možnost Správa disků.
3. Klepněte pravým tlačítkem myši na disk, který chcete inicializovat, a potom klepněte na příkaz Inicializovat disk.
4. V dialogovém okně Inicializace disku vyberte disky, které chcete inicializovat.
V počítačích s procesorem řady x86 a systémem Windows Server 2003 s aktualizací Service Pack 1 (SP1) nebo v počítačích s procesorem Itanium či procesorem řady x64 je možné určit, zda bude použit oddíl typu hlavní spouštěcí záznam (MBR) nebo tabulka oddílu GUID (GPT).
Disk bude inicializován jako běžný disk.
Inicializace nových disků
1. Spusťte nástroj Správa počítače (místní).
2. Ve stromu konzoly klepněte na modul Správa počítače (místní), klepněte na možnost Úložiště a potom klepněte na možnost Správa disků.
3. Klepněte pravým tlačítkem myši na disk, který chcete inicializovat, a potom klepněte na příkaz Inicializovat disk.
4. V dialogovém okně Inicializace disku vyberte disky, které chcete inicializovat.
V počítačích s procesorem řady x86 a systémem Windows Server 2003 s aktualizací Service Pack 1 (SP1) nebo v počítačích s procesorem Itanium či procesorem řady x64 je možné určit, zda bude použit oddíl typu hlavní spouštěcí záznam (MBR) nebo tabulka oddílu GUID (GPT).
Disk bude inicializován jako běžný disk.
Lenovo Thinkpad Edge 15
po měsíci a mnoha operacích pokus-omyl je stav takový, že ikona přidat/odebrat se objeví pouze u USB flash,
SATA disk ji nemá. Problém je že nelze nastavit disky pro rychlé odebrání, viz
http://www.uloziste.net/thumb/2195/zasady.png
jde mi o to aby bylo možno měnit SATA disk v šuplíku pomocí funkce odeber/přidej.
Když vyměním boot disk za jiný, taky ATA, tak to jde bez problémů, tudíž zrada musí být v něčem na tom prvním ATA
Mám na něm dost aplikací tak se mi nechce do formátu.
SATA disk ji nemá. Problém je že nelze nastavit disky pro rychlé odebrání, viz
http://www.uloziste.net/thumb/2195/zasady.png
jde mi o to aby bylo možno měnit SATA disk v šuplíku pomocí funkce odeber/přidej.
Když vyměním boot disk za jiný, taky ATA, tak to jde bez problémů, tudíž zrada musí být v něčem na tom prvním ATA
Mám na něm dost aplikací tak se mi nechce do formátu.
Re: bezpečně odebrat HW jde, přidat nejde Vyřešeno
díky za rady, vyřešeno reinstalem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 11548
-
od petr22