Ahoj,
mám tady jednu zapeklitou otázečku, na kterou ne a ne přijít. Jedná se o toto:
V compu mám přehrávač SMplayer (video i zvuk). Stáhl jsem si do něj videa, které byli v EN jazyce. Následně jsemsi stáhl CZ titulky ve formátu .srt . Když jsem je však dal do videa, háčky a -ů se v textu buď vůbec nezobrazily, nebo jako nesmyslný znak (nečastěji přeškrtnuté -o, nebo -i s obrácenou čárkou). Ostatní písmena (a číslice) šly bez problémů. Potom jsem stáhl ty SAMÉ titulky, ale ve formátu .sub, které bohužel dělaly totéž.
Předem díky všem za odpověď.
Nesmyslné titulky u videí
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nesmyslné titulky u videí
Otevři v poznámkovém blohu dej Soubor/Uložit jako.../ Název souboru si dej jaký chceš + koncovka .srt .sub , Uložit jako typ . Všechny soubory, Kodování změn na UTF-8 a dej ok skus je ted pustit
Titulky dělají to samé, akorát, že se místo písmen s háčky objevuje něco jinýho
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
stáhni si vlc player
..co tak mrknout do nastavení > titulky a tam něco označit a upravit?
nemáš nastavenou špatnou jazykovou sadu pro titulky?? bohužel ti neporadím kde to nastavit protože ten přehrávač neznám
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Nastavení - Kodování - Výchozí kódování titulků.
Já si to změnil na Středoevropské Windows (CP 1250) a diakritika se teď zobrazuje správně.
Já si to změnil na Středoevropské Windows (CP 1250) a diakritika se teď zobrazuje správně.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyby to náhodou nepomohlo, tak nahraď v notepadu (je to dávka, takže rychle) ě/e á/a č/c atd... 
Já už sem to tak dělal... samozřejmě to neřeší problém, ale je to nouzovka, jde to pak lépe číst...

Já už sem to tak dělal... samozřejmě to neřeší problém, ale je to nouzovka, jde to pak lépe číst...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4141
-
od JosefLasak
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 18:28
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 5092
-
od pavel2010
Zobrazit poslední příspěvek
25 bře 2025 20:54
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”