Na foru http://www.salvadorsoftware.com/forum/ jsem narazil na funkci která se mi zdála být zajímavá a možná by se dala využít i u nás.
Při registraci si může účastník nastavit čas po který chce výt na fóru přihlášen. Vhodné například pro rádce při zpracování delších odpovědí odpadne logování navíc. Naopak běžný uživatel nepotřebuje tolik času. Mohlo by to přinést menší zatížení serveru na vstupech.
Pro mne a možná i pro vás zajímavá funkce fóra Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pro mne a možná i pro vás zajímavá funkce fóra
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Pro mne a možná i pro vás zajímavá funkce fóra
Však až se bude chtít odhlásit tak klikne na Odhlásit[pžezdívka] vpravo v menu a je odhlášen, tuhle funkci teda nechápu 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj Honzo,
díky za návrh. Můj názor na věc je ten, že bych tuto fci spíše nezaváděl. Připadá mi trochu zbytečná - na úrovni fóra dokážeme definovat čas, po který bude uživatel přihlášený do fóra resp. přihlášený a neaktivní uživatel.
Zátěž serveru je způsobena hlavně aktivním pohybem a prací uživatelů ve fóru a vyhledáváním. Skutečnost, že je uživatel přihlášený, má na zátěž minimální dopad.
Zdraví
díky za návrh. Můj názor na věc je ten, že bych tuto fci spíše nezaváděl. Připadá mi trochu zbytečná - na úrovni fóra dokážeme definovat čas, po který bude uživatel přihlášený do fóra resp. přihlášený a neaktivní uživatel.
Zátěž serveru je způsobena hlavně aktivním pohybem a prací uživatelů ve fóru a vyhledáváním. Skutečnost, že je uživatel přihlášený, má na zátěž minimální dopad.
Zdraví
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ja bych spis uvital, kdyby se pred zalogovanim a pri najeti kurzorem na prispevek zobrazil kousek prispevku , kdo si ma pamatovat co je v prispevcich, ktere nejsou predmetem hlavniho zajmu, po prihlaseni by se pak zobrazil navic i kousek posledni odpovedi. Zvysena zatez serveru by byla vykompenzovana snizenim zateze o otevreni prispevku, kdyz chci zjistit vice, nez rika nazev tematu.
Diky za zvazeni, navstevnik.
Diky za zvazeni, navstevnik.
-
- Pohlaví:
Podobnou funkci používají na jnp.cz, stačí kurzorem najet na ? a zobrazí se celý dotaz.
Přesně tak. To už jsem na někde taky viděl. Skvělá a užitečná věc.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit: to by byl teprv záhul na server
představ si 20uživatelů jak si chce prohlídnout třeba začátky celýho TOPu (15témat) suprová věc, server bude celý zatížený a do toho se ještě logne uživatel nebo 2, pošle se příspěvek no a server má fakt co dělat :-)
Jinak nechápu na co je dobrá ta funkce u které si před přihlášením vyberete na jak dlouho chcete být přihlášení, to záleží na cookies jen...

Jinak nechápu na co je dobrá ta funkce u které si před přihlášením vyberete na jak dlouho chcete být přihlášení, to záleží na cookies jen...
iPhone XS
iPhone XS
Nadto je ten dopad shodný s dopadem, jaký má přítomnost uživatele nepřihlášeného – přesně jak to přede mnou píše CZechBoY – jde pouze o kontrolu cookies.Ltb píše:Skutečnost, že je uživatel přihlášený, má na zátěž minimální dopad.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem přihlášen trvale a odlogování mě vadí na každém fóru, takže je mi tahle fičůra k ničemu... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak ne každý si "může dovolit" být neustále přihlášen. Ať už je to email, či jiné fóra. Například pokud sdílí PC více lidí pod jedním účtem - ale to samozřejmě nechci brát jako argument pro souhlas k automatickému odlogování.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud někdo chce být přihlášený 10minut tak nevim k čemu to je ?
Prostě po 10minutách přejde na Odhlášení a konec, tahle funkce je zbytečná....
Jelikož se mi mažou cookies při zavření prohlížeče tak tato funkce stejně fungovat nebude.
Prostě po 10minutách přejde na Odhlášení a konec, tahle funkce je zbytečná....
Jelikož se mi mažou cookies při zavření prohlížeče tak tato funkce stejně fungovat nebude.
iPhone XS
iPhone XS
Záleží na řešení – pokud by se to netahalo z databáze až při požadavku, ale jako title="natvrdo zapsaný text alespoň začátku prvního příspěvku", pak by to databázi nezatěžovalo vůbec, bo by se tenhle titulek vytvořil současně se založením vlákna a pak už by se odnikud netahal – vše v režii klienta, včetně případného javascriptu (ala cotojátka).navstevnik píše:Ja bych spis uvital, kdyby se pred zalogovanim a pri najeti kurzorem na prispevek zobrazil kousek prispevku (…) Zvysena zatez serveru by byla vykompenzovana snizenim zateze o otevreni prispevku…
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 9951
-
od Ltb
Zobrazit poslední příspěvek