Formát rozděleného disku Vyřešeno
Re: Formát rozděleného disku
Je to ten menší disk 160GB, pokud to označení patří mu pak ano
Spyke píše:Pro upřesnění, ten co zlobí je tedy: WDC WD1600JB-00GVC0?
Pokud ano, tak utilitu pro něj si stáhni zde, jmenuje se Data Lifeguard Diagnostic..
Stáhnuto, co teď?
Spyke píše:Pokud zformátuješ jen jeden oddíl, jak píšeš, ten s OS, tak druhý ti samozřejmě zůstane nedotknutý. Nejdříve ale otestuj disk utilitou od výrobce. A defragmentuj ho, pokud si tak již neučinil..
Nyní stále defragmentuji. Jede to už nějak dlouho. Cca 2 hodiny a jsem na 6% defragmentace. Je to normální u 160 GB disku?
To není normální, mě to trvá tak 3 hoďky u 320GB 

Teď už jsem na nějakých 7%
Záleží na tom jak dlouho disk používáš, kolikrát jsi ho za tu dobu defragmentoval a kolik máš volného místa pro defragmentaci. Ty procenta jsou jen orientační, co si tak pamatuji, když jsem defragmentoval a trošku to sledoval, tak mi skákaly jak si chtěli. Určitě počkej dokud defragmentace neskončí. Může to trvat hodně dlouho.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud sis stáhl verzi pro CD, vypal jí na placku a PC z tohoto disku nabootuj. Samozřejmě musíš v BIOSu nastavit jako primary device CD-ROM. Pak už ti zbývá jen spustít test.
Snad víš, jak na to. Kdyžtak řekni čemu přesně nerozumíš..
Dlouhá defragmentace může mít hodně příčin, nech jí dojet a uvidíš, jestli bude nějaká změna v rychlosti práce.
Když už se tu oháníte časama, tak třeba můj starší Samsung F1 320GB se po seznámení se zemí z metrové výšky defragmentoval rychlostí 1%/+-12 hodin
Ještě mě tak napadlo, nějaký čistící program používáš? Pokud ne, projeď to třeba ještě CCleanerem.
Snad víš, jak na to. Kdyžtak řekni čemu přesně nerozumíš..

Dlouhá defragmentace může mít hodně příčin, nech jí dojet a uvidíš, jestli bude nějaká změna v rychlosti práce.
Když už se tu oháníte časama, tak třeba můj starší Samsung F1 320GB se po seznámení se zemí z metrové výšky defragmentoval rychlostí 1%/+-12 hodin

Ještě mě tak napadlo, nějaký čistící program používáš? Pokud ne, projeď to třeba ještě CCleanerem.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj PIO/DMA viz podpis.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
A to je co? Že jsem tak smělý, vůbec ti nerozumím, nejsem moc velký odborník přes PC, spíše běžný uživatel.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Pokud sis stáhl verzi pro CD, vypal jí na placku a PC z tohoto disku nabootuj. Samozřejmě musíš v BIOSu nastavit jako primary device CD-ROM. Pak už ti zbývá jen spustít test.
Stáhl jsem verzi pro win. Spustil a nevím co dál
Snad víš, jak na to. Kdyžtak řekni čemu přesně nerozumíš..![]()
Bootování a bios nejsou zrovna mí nejlepší kamarádi, jestli na mně budete vytahovat ty španělské vesnice, asi to zanesu nějakému odborníkovi
Defragmentoval jsem ten rozdělený disk: "C" se systémem asi za max půlhodinku, "F" po 7 hodinách skončil někde kolem 20% a total se zasekl
Druhý disk "E", kde jsou data a má 250GB zdefragmentoval asi za hodinu a půl
Používám právě CCleaner a párkrát jsem nechal pročistit, pak jsem dle rad z PC-helpu párkrát projel PC i ATF-cleanerem. NA odinstalaci používám RevoUninstaler
TAk už vůbec nevím, kde je chyba. Psal jsem do sekce HJT, ale nikdo mi neodpověděl
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přečti si ten odkaz co jsem ti postnul...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1939
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3150
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3151
-
od sabrik