Dobrý den všem znalým:-),
mám menší problém, po pádu win na tomhle notasu me nenapadá jediný způsob, jak nainstalovat systém, protože:
1. mechanika DVD je zaprášená z práce a nenačítá
2. z USB nelze bootovat - nepodporuje Bios (mám nejnovější verzi 205)
3. po síti to neumím
4. z výměnného zařízení (použil sem pamět kartu) nb nenačítá
Zkoušel sem nakopírovat složku i386 do rootu disku, ale taky nic. Kéž by se spustil aspon command.com, jenže jak? Napadá Vás prosím někoho nějaká jiná varianta, popř poradil by někdo s tou lan instalací?
Díky všem za rady
Asus X51L bootování
- rockforpeople
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Asus X51L bootování
Intel Core 2 Quad 6600 4x2.4, Asus P5K Deluxe, 2x2GB A-Data 800mhz DDR2, Ati x1900xt 512 MB DDR3, Samsung 750 GB, Kworld DVB-T atd atd
-
- Pohlaví:
Re: Asus X51L bootování
Ahoj,
command.com se používal do win2000. Možná bych to zkusil takto - zřejmě se na disk dostaneš, když jsi tam nakopíroval soubory, takže - převést disk na FAT32, nakopírovat soubory, ze záchrané diskety win98 přenést systém příkazem sys, zkopírovat do rootu soubory autoexec.bat a config.sys. Snad půjde instalace spustit.
command.com se používal do win2000. Možná bych to zkusil takto - zřejmě se na disk dostaneš, když jsi tam nakopíroval soubory, takže - převést disk na FAT32, nakopírovat soubory, ze záchrané diskety win98 přenést systém příkazem sys, zkopírovat do rootu soubory autoexec.bat a config.sys. Snad půjde instalace spustit.
- rockforpeople
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Děkuji za radu, ale bohužel se instalace nepustí. Naformátoval jsem na fat32, nakopíroval do rootu složku i386, zkopíroval autoexec.bat a další nutné soubory pro spuštění z image diskety win98 (zkusil jsem i soubory z image ms-dos). Bohužel sem nepobral ten převod systému z diskety (disketovku nemám ve stolním pc zapojenou, zatím to dělám tak, že připojím disk k pc a kopíruju soubory těch image disket přímo na něj). Mám ji tedy připojit a převést to z tý diskety před startem mých W7 na stolním pc chápu to dobře?Je to nutné?btw myslel jsem, že nakopíruju soubory z image ms-dos do rootu disku a spustí se automaticky příkaz řádek a z toho pustím winnt32, jenže to mi vypíše "Bootmng nenalezen" a ende. Neměl by se nějak upravit autoexet.bat, neplácám blbosti? 

Intel Core 2 Quad 6600 4x2.4, Asus P5K Deluxe, 2x2GB A-Data 800mhz DDR2, Ati x1900xt 512 MB DDR3, Samsung 750 GB, Kworld DVB-T atd atd
-
- Pohlaví:
No, pouhým zkopírováním souboru se systém nepřenese.
příkaz je sys a: c: (na a: je system, c: je disk na který systém přenáším)
Můžeš zkusit ve W7 v příkazovém řádku zadat a: a pak sys
nebo nobootovat z diskety, pak to bude fungovat určitě.
Zkopírované soubory autoexec a config jsou pro zavedení ovladačů jako je smartdrive, jinak by načítání souborů trvalo velmi dlouho.
Starší generace si vzpomene na Win2000 z dosu
příkaz je sys a: c: (na a: je system, c: je disk na který systém přenáším)
Můžeš zkusit ve W7 v příkazovém řádku zadat a: a pak sys
nebo nobootovat z diskety, pak to bude fungovat určitě.
Zkopírované soubory autoexec a config jsou pro zavedení ovladačů jako je smartdrive, jinak by načítání souborů trvalo velmi dlouho.
Starší generace si vzpomene na Win2000 z dosu

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2744
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
29 pro 2024 15:17
-
-
- 11
- 5432
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6587
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
-
- 6
- 3623
-
od petr22