Jak otevřít zamčenou složku ve Win7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Stinger
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jak otevřít zamčenou složku ve Win7

Příspěvekod Stinger » 03 dub 2010 17:20

Po nainstal. Win7 do mého PC jsem "objevil" řadu mi dosud nepoznaných změn – k jedné, pro mě významné patří i to, že oddíl C /s OS Win7/ kromě sl. s Windows a Program Files již nemá složku Doc. a. Set., ale jen složku Users … ale ani ta pro mě /UserXY/ neobsahuje složku D.a.S. neb aspoň složky Local Settings a Data aplikací …

Využil jsem Ovl. panelů a ve složce Možnosti složky jsem zrušil zatržení u položky Skrýt chráněné soubory OS a povolil zobrazovat skryté soubory , složky a …

Pak se již v odd. C zobrazila i sl. Doc. and Set. + další, ale složku D.a.S. nejde otevřít, je u ní zámek = zobrazí se okénko s informací Přístup byl odepřen …

Zkoušel jsem jak pochodím v mé sl. User /XY/ … tam přibyly - mi potřebné - jak sl. Data aplikací, tak i Local Settings, ale také nejsou dostupné, jsou uzamčené = při pokusu je otevřít se opět zobrazí Info Přístup byl odepřen

Tato skutečnost mě překvapila a to proto, že jsem jediným uživatelem mého PC a jsem v něm Administrátorem … Pro úplnost uvádím, že nemám vstup, otevírání PC chráněné heslem …

Prosím o osvětu a radu k popsanému problému … velké díky za odezvu … :mad: -----> :smile:

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Jak otevřít zamčenou složku ve Win7

Příspěvekod richchie » 03 dub 2010 18:01

Jsi opravdu admin?Pokud ano tak složky se zámkem otevřeš.Jaká verze OS?Platí i W 7.
http://www.ovsem.net/windows-vista/prihlaste-se-jako-administrator-ve-windows-vista/
Jak jsi na tom s UAC?
Verze home
1. Klepněte na tlačítko Start, napište příkaz cmd, stiskněte klávesovou zkratku Ctrl-Shift-Enter a potvrďte spuštění příkazového řádku jako správce. Totéž lze udělat funkcí v kontextové nabídce po kliknutí pravým tlačítkem myši na nalezený program cmd. 2. Do příkazového řádku zadejte net user administrator nejake heslo a potvrďte klávesou Enter. 3. Dále zadejte příkaz net user administrator /active:yes a opět stiskněte Enter.
Je otázka jestli to opravdu potřebuješ.
Naposledy upravil(a) richchie dne 03 dub 2010 18:03, celkem upraveno 1 x.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 03 dub 2010 18:02

Pravděpodobně je vlastníkem adresáře (souboru) SYSTEM. Pokud by ses tam chtěl dostat, lze převzít vlastnictví složky. Vřele nedoporučuji to dělat, to že se tam nemůžeš dostat má svůj význam.

Stinger
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stinger » 07 dub 2010 10:57

Díky za doporučení ... využil jsem informace od richchie a vzoroval jsem se postupem získaným na http://www.ovsem.net/...... a skončilo to tak, že jsem si vytvořil nový účet skutečného Administrátora ... ten však asi nebudu využívat = musel bych do něj ASI nově nainstalovat programové vybavení, které mám v dosavadním účtu pro XY ... nebo to jde udělat jinak ??? - poraďte, nemám v tom zkušenosti = dosud jsem měl vždy v PC jen jeden účet ...

A k tomu co bylo uvedené v mém "zadání problému," tak k tomu jen tolik:

Výše = v úvodu popsávaný problém byl mnou zveličen = došlo k němu proto, že jsem předpokládal, že skladba odd. HDD ve kterém je Win7, že tato skladba bude obdobná tomu, jak je to v XP.

Bohužel jsem si nedal tu práci a nepřesvědčil se, že od. HDD s Win7 je zcela jinak koncipován, že má jinou architekturu a skladbu a … a proto vznikly mé problémy = to, co jsem potřeboval a hledal, tj. především obsah sl. XP-čkových Data aplikací a Local Settings, tak tento obsah je ve Win7 v jiných složkách … především ve sl. AppData a dalších …

Omlouvám se tímto, že jsem vás mým dotazem zbytečně obtěžoval … :?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9296
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
    od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    2
    4997
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 16:21

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”