Uzamknutí tématu (Vyřešeno)

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Uzamknutí tématu (Vyřešeno)

Příspěvekod Myloš » 11 zář 2006 21:59

Pokud obdržím dostatečnou odpověď, rád bych uzamknul téma (v tuto chvíli se to týká dotazu na klávesovou zkratku v Opeře).
Je pro uživatele tohoto fóra nějaká přímá možnost, jak příspěvek uzamknout, nebo je nutné explicitně otravovat moderátory?

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 12 zář 2006 06:55

Podle mých zkušeností stačí napsat poděkování zůčastněným pořípadě návod jak si si s problémem poradil funguje to stejně jak zámek a pokud se dopustíš nepřesností je tu možnost opravy bez nutnosti téma znovu odemikat.
PS: Schvalně jestli v tebou zmiňovaném tématu naskočí další odpověď je jednoznačně uzavřeno a není k tomu co dodat.

Jediné co bych možná doporučil adminům Pokud ten kdo se ptá uzná že obdržel dostatečnou odpověď možnost obsluhovat zatržítko nezobrazovat v nejnovějších 20-ti uvolní se pozice pro další ještě neřešené dotazy.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 12 zář 2006 13:21

A to by asi nebylo tak od věci. Kolikrát se téma zvrtne v přátelský pokec a zbytečně se pak drží v žebříčku "TOP20" několik týdnů, když diskutující jsou informováni E-mailem o odpovědi.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 12 zář 2006 20:48

Ahoj všem,
zajímavý dotaz, díky za něj. V našem fóru funguje pravidlo, že pokud byl dotaz zodpovězen, je do názvu problému připsán dovětek "(vyřešeno)" a ikona příspěvku se změní na tuto: Obrázek

Všechny příspěvky, které nesou tuto ikonu, jsou považovány za vyřešené => nezobrazují se v TOP 20 na úvodní obrazovce. Můj dotaz na Myloše by zněl asi takto - máš na mysli tuto věc? Přiřazení "vyřešeno" vlastním příspěvkům??

Ještě musím dodat, že tímto se příspěvek neuzamkne, pouze jistým způsobem zneviditelní..

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 13 zář 2006 04:08

Ltb píše:Můj dotaz na Myloše by zněl asi takto - máš na mysli tuto věc? Přiřazení "vyřešeno" vlastním příspěvkům??

Mohlo by to být řešení, kdybych někde tu ikonu viděl, že bych ji tam sám dal. Jestli to má na starosti někdo jiný, dám to na vědomí jak?

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 zář 2006 09:28

POkud dobře koukám ikona vyřešeno není pro běžného smrtelníka přístupná ani při zadávání odpovědí. Vzhledem k tomu že za tu dobu co PC-Help navštěvuji se tu dost vyměnily lidi myslím tím ty kteří jen juknou nechají si pomoct od problému a pak se zas hodně dlouho neukážou. Nebylo by možná od věci dotazovat se zadavatele dotazu "Pokračovat v tématu Ano Ne" a to již od druhé odpovědi zaslané dotazovatelem.
Adminovi ušetříš spousta práce a možná by to mohlo zrychlit i odpovědi na nezodpovězené.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 19 zář 2006 22:52

Myloš: navedl jsi mě na myšlenku dát tuto ikonu k dispozici všem. Mohlo by to ulehčit práci moderátorům, kteří by nemuseli označovat vyřešené u všech příspěvků. Jediné, čeho bych se obával je, že by někdo fci ikony nepochopil a použil by ji v nevhodnou chvíli. No ale, zkusit bychom to mohli :bigups: Ještě se zeptám moderátorů, co oni na to ;-)

Jan Pašek: jojo, ikona je momentálně dostupná pouze moderátorům a adminovi. Tvůj návrh je fajn, bohužel je to ale nad aktuální možnosti nastavení fóra. Můj osobní názor na tohle je, že uzamykat příspěvky není třeba a že není na škodu, pokud do již vyřešeného příspěvku někdo po nějaké době (třeba po půl roce) naváže se svým, např. hodně podobným, problémem.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 19 zář 2006 23:16

Ikonu vyřešeno bych nedával mezi běžné ikony ale schoval bych jí pod tlačítko do jedné řady "Náhled, Odeslat, Odeslat+Vyřešeno" Je pak zcela jasné k čemu slouží a myslím si i pro nováčky. Protože sem taky lenoch ještě by se pokud nevložím text do odpovědi mohl aut vložit text "Děkuji všem za účast." nebo tak něco. Pokud je prázdné pole už ti to vyhazuje dotaz nebo upozornění tak by to mohlo vyhodit uzavřít téma a zpět. Ježkovi to si zas vymejšlim ale o tvorbě vebovek vým PRD tak se nediv.
Prostě musíš to udělat tak aby bylo jasné o co jde i pro lidi co nečtou.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 zář 2006 13:11

Zkusím něco vymyslet, tak jak píšeš by to nemuselo být tak těžké udělat.....přidat tlačítko "Označit jako vyřešené", které by automaticky vybralo požadovanou ikonu a přidala přívlastek "(vyřešeno)". Využili by toho nakonec i naši moderátoři :-)

OK, zkusím to, dám vědět, jakmile budu mít něco nového, díky.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 01 říj 2006 09:27

Také bych doporučoval přidat tlačítko "Vyřešeno". Je to jednoznačné a pochopitelné.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 29 pro 2006 14:37

Chtěl bych se dotázat zdali se dočkáme protože modi mají asi i tak dost práce tak že by se jim konečně ulevilo.
Nebo sem zas někde něco přehlíd všichni už to používají a já o tom nic nevím?

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 29 pro 2006 22:05

Ahoj, situace se má takto:

Našel jsem již 1 mód, který by tuto situaci/potřebu řešil. Bohužel, po otestování jsem musel od tohoto módu upustit :? Řešil označování příspěvků jinak, než bychom tu potřebovali. Mód neupravoval přímo název příspěvku, navíc nebylo možné ani hledat dle (Vyřešeno).

Co tedy s tím:
Příští víkend bych měl mít trochu času, když už nic jiného, nastavil bych PC-HELP tak, aby se příspěvek bral za vyřešený po připsání "Vyřešeno" do názvu příspěvku.

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”