Po startu win nutný reinstal ovladače síťovky

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Mart78
nováček

Po startu win nutný reinstal ovladače síťovky

Příspěvek od Mart78 »

Dobrý den,
mám problém že vždycky když znovu zapnu PC tak jsem připojen ke dvěma sítím z toho jedna je neznámá. Vždycky musím přeinstalovat ovladač síťové karty (Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller) a ihned se sítovka vzpamatuje a vše běží jak má. Nevíte někdo proč a co to dělá?? Celkem mě nebaví vždycky instalovat ovladač. :? Operační systém je Windows 7 Ultimate x86
Luboš
Tvůrce článků

Re: Po startu win nutný reinstal ovladače síťovky

Příspěvek od Luboš »

Překontroluj v části Síť, zda tam nemáš nainstalovaných více sítí. Tu co nepotřebuješ, tak zruš. Dále překontroluj v Správci zařízení, zda ti nevisí ikonka s vykřičníkem u síťového adaptéru. Problém by mohl být tam.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Mart78
nováček

Příspěvek od Mart78 »

Ve správci zařízení vykřičník není, hardware pracuje správně. V podstatě je nainstalovaný i ten samý ovladač který pak instaluji já. Jinak když vlezu do centra sítí a připojení tak když to nefunguje tak sem připojený ke dvěma sítím, ale jak jednu odstranit?? Když se znova nainstaluje ovladač, jedna sít zmizne, ta neznámá, a zůstane jen ta domácí, a vše funguje.
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

Pochopil jsem to tak, že po každém restartu Win7 se ti nainstaluje druhá (nepotřebná) síť, že ano? Nemáš náhodou nainstalované dva síťové adaptéry? Napovídalo by to totiž té automatické instalaci druhé sítě.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Mart78
nováček

Příspěvek od Mart78 »

zrejme si to pochopil správně, nicméně přikládám screeny pro lepší pochopení, po každém startu je to stejné, vždy musím znova nainstalovat ovladač.
po startu systemu
po startu systemu
po instalaci ovladače
po instalaci ovladače
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

Tipnul bych si, že ta "Neznámá síť" je asi WiFi síť v tvém okolí, kterou systém detekuje při každém spuštění. Pokusil jsi se na ní napojit? Zajímalo by mě, co ti to vyhlásí. Mate mě akorát to, že to není na NB, ale na PC (jak píšeš).
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Žbeky »

Můžeš udělat ještě screeny jak vypadá okno s "Změnit nastavení adaptéru" před i po instalaci?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Mart78
nováček

Příspěvek od Mart78 »

no, wifi tady sice mame, ale v PC nemam wifi kartu, takze zadnou wifi nechytam, pripojit ani odpojit se k zadne siti nejde, protoze budto jsem pripojenej k obema, nebo jen k te jedne domaci. Sitovou kartu mam jen jednu.
Screeny udelam.
Mart78
nováček

Příspěvek od Mart78 »

tady jsou ty screeny, doufam ze je to to co jste chteli. Je to divny, proste to nechapu, pritom kdyz se podivam na podrobnosti o ovladaci ve spravci zarizeni tak jsou stejny pred i po instalaci. Jinak doufamz e Vám envadí že rozmazávám název sítě.
po startu
po startu
po instalaci ovladače
po instalaci ovladače
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Žbeky »

Hmmm, to je divné. Síťovka jen jedna a snaží se připojit na 2 sítě? Zkusil bych poté co nainstaluješ tu síťovku opsat si IP, bránu, masku a DNS -> zapsat je napevno do toho adaptéru a počkat jestli to udělá zas
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Mart78
nováček

Příspěvek od Mart78 »

OK zkusím, jinak před i po instalaci je ip, brána, maska a dns stejné. Všechny hodnoty OK, proste mi to hlava nebere :D
jinak v průběhu instalace ovladače se stav připojení mění takto:
odpojení myslím že té neznmé sítě -> odpojení všech sítí -> připojení k domácí síti ale s omezením -> připojení k domácí sítí s připojením k internetu.
Ještě když už nic nevymyslíme tak zkusím opravit Win. Ale nevím jeslti to pomůže.
mates13494
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od mates13494 »

ahoj chcem sa spytat ze co ti naokon pomohlo, lebo u mna je to rovnake
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
    od Luk4579 » » v Problémy s hardwarem
    6 Odpovědi
    8456 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Luk4579
  • Odstranění nabídky Windows 7 při startu Win10
    od regine » » v Windows 11, 10, 8...
    1 Odpovědi
    12929 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zeus
  • Hladam ovladace na Acer REVO M1-601 win10
    od antikpp » » v Problémy s hardwarem
    14 Odpovědi
    9691 Zobrazení
    Poslední příspěvek od antikpp
  • Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky.
    od kellne » » v Windows 11, 10, 8...
    9 Odpovědi
    8929 Zobrazení
    Poslední příspěvek od kecalek

Zpět na „Problémy s hardwarem“