Zabezpecenie PC

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Mooby
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Zabezpecenie PC

Příspěvekod Mooby » 08 dub 2010 17:36

Zdravim, mam zaujem zabezpecit PC seriou softikov ako su Avast, Spybot a Kerio, mam otazku ci sa jednotlive programy nebudu "bit" a ci je potrebne mat taketo zabezpecenie popripade nejake rady
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD

Reklama
teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Zabezpecenie PC

Příspěvekod teflondon » 08 dub 2010 17:47

vice antiviru ti hodne zpomali pocitac ,staci jeden dobry antivir ,treba ten avast a nastavit maximalni ochranu a to bohate staci

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 08 dub 2010 19:01

Já být tebou volím buď antivir a firewall nebo přímo nějaký security balík ktetý obsahuje všechno.Z té kombinace co jsi na psal bych vyškrtnul spybot.Případně ho dal k ledu a jen jednou za čas ním projel pc.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 08 dub 2010 19:21

Spybot kontroluje adware, spyware a podobné, neběží rezidentně, takže ho tak jako tak musíš občas spouštět. Čili ponechat. Avast je dobrá volba, pokud použiješ jen antivir. Kerio - předpokládám pouze firewall to jen doplní. Kolidovat by tyto programy neměly. Sám používám už řadu let kombinaci Avast, Spybot, Zone Alarm a bez problémů.

radek16
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod radek16 » 08 dub 2010 19:25

ja mam eseta a jak se mi zda ze mi nedela PC dobrotu nainstaluju malware antibytes a dam scan a je to
VAROVÁNÍ: Kouření během včelaření snižuje riziko pobodání včelami!
VAROVÁNÍ: Kouření pomáhá hubnout a snižuje tak riziko chorob způsobených nadváhou!
VAROVÁNÍ: Kouření během těhotenství snižuje porodní váhu Vašeho dítěte a usnadňuje tak porod!

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 dub 2010 19:25

Více antivirů? Co kromě Avastu je prosímtě antivirus? Vždyť každý z jmenovaných SW je na něco jiného! :?

Spybot + Kerio + Avast je dle mě dobrá kombinace a IMHO (téměř s jistotou) se mlátit nebudou. Ono se ani moc nemá co bít. Kerio je jeden z nej FW (Avast sice FW taky obsahuje, ale ten je spíše pro srandu než pro ochranu). Spybot S&D je též jeden z top softu proti spywarům, navíc nemá ani rezidentní ochranu, čili se nemá co mlátit. Otázkou je jen, jestli ti hysterický Avast vyhovuje.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 08 dub 2010 19:50

Kerio už tak dobré není a podle posledních testů hodně upadá a po uplynutí trial doby je to ještě horší. Já jedu už asi 3 roky na kombinaci Zone Alarm + Avira free a na druhém PC Zone Alarm + AVAST a naprosto bez problémů a nejsem zrovna slušňák :wink: Na doplňkovou kontrolu mám Malwarebytes a pohoda
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 08 dub 2010 20:03

nenašel jsem vhodného smajlíka
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 dub 2010 20:58

Mám Avast5, který obsahuje i kontrolu spyware a tak Sbybot používám, bez zapnuté rezidentní ochrany k občasné kontrole. Dále mám ještě firewall Zonealarm. Nemám s jejich použitím žádné problémy. Jen je třeba je dobře nastavit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mooby
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Mooby » 08 dub 2010 21:18

Tazke tazke si vybrat ked kazdy tvrdi nieco ineho :) a keby som kerio vymenil za zone alarm mohlo by to mat este strhujucejsie ucinky ako citam :)ale nemam s nim ziadne skusenosti, snad je to nejaky podobny FW alebo co... co sa toho tyka mam k dispozicii aj Nod tak sa kladie otazka Avast alebo Nod?
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 dub 2010 22:19

Za sebe bez váhání říkám NOD.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 dub 2010 22:54

A já za sebe bez váhání říkám (již to tady padlo) některý security balík. Značku nedoporučuji pač nevím, sám mám Nortona. Spokojen jsem, ale to máš takhle. U PC se rozhodně nechovám hezky a na internetu klikám na kdejákou hovadinu a občas stahuji tolik věcí, že pak už ani nevím co je na co. A nikdy, nikdy, nikdy jsem neměl žádný virus toho typu co kompletně maže PC :D (maximálně běžného trojana) a také jsem nikdy "díkybohu" nemusel použít HiJackThis. Vždy jsem používal jen základ free (AVG,Ad-Adware) nebo placené AVG, F-Secure, ESET, NORTON. Vždy celý balík.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”