S RSS se setkávám celkem pravidelně, ale je to jen takový výčet a nikdy se z toho nedozvím a pokaždé musím rozklikávat.
Raději si to přečíst na normální webové stránce, než si vybírat přes RSS.
Proto ne.
Čtete RSS kanály? Vyřešeno
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Čtete RSS kanály?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Určitě by se hodila. Dozvědět se jen kouknutím, mrknutím pravého očka, zda se nediskutuje o zajimavé tématu by bylo dobré. Ovšem vždy záleží nejen na tom, zda je věc dobrá či ne, ale jestli je kvalitní a výborně funguje. Doufám, že bude a neznalost, nepoužívanost, nezájem atd. neodradí Ltb od zavedení.
PS: Jiné vzhledy fóra bych ale uvítal radši. Ten základní nepoužívám a slouží mi hlavně k tomu, že vím, že nejsem přihlášen a ten x dark či co je sice hezký, ale už okoukaný. Chtělo by , abych jich bylo více. A třeba něco jarního ať to zlepšuje náladu. Čím více barev, tím více adidas.
PS: Jiné vzhledy fóra bych ale uvítal radši. Ten základní nepoužívám a slouží mi hlavně k tomu, že vím, že nejsem přihlášen a ten x dark či co je sice hezký, ale už okoukaný. Chtělo by , abych jich bylo více. A třeba něco jarního ať to zlepšuje náladu. Čím více barev, tím více adidas.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud chci vědět co je novýho na foru tak se kouknu do TOPu ne ?
Podle mě RSS využivá 0,0001% uživatelů
opravdu neznám nikoho kdo by radši odebíral novinky než šel na stránku samotnou...
Podle mě RSS využivá 0,0001% uživatelů

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že je to i praktické.
Např. zrovna když nemám otevřenej prohlížeč, nebo sedím daleko od klávesnice a jen čučím na monitor a uspává mě zvuk větráčků a ejhle, vyjede zpráva, že je na PC-HELP nové téma, nový příspěvek, (nevím jak se SZ), přejedu očima a vím, že je to ze sekce HW, tudíž nemusím několikrát klikat na 1)Tab 2) F5 (nebo šipku obnovy).
Či pokud vášnivě debatuju v nějakém kecálkovi a nechce se mi furt klikat v prohlížeči a hledat, co-kdo-kde napsal, jen mi vyjede z RSS čtečky výčet informací a vím... Jistě to má i více výhod. Záleží na možnostech filtrování a nastavování.
Samozřejmě to berme jen jako víceméně užitečný doplněk, nikoliv náhradu.
Např. zrovna když nemám otevřenej prohlížeč, nebo sedím daleko od klávesnice a jen čučím na monitor a uspává mě zvuk větráčků a ejhle, vyjede zpráva, že je na PC-HELP nové téma, nový příspěvek, (nevím jak se SZ), přejedu očima a vím, že je to ze sekce HW, tudíž nemusím několikrát klikat na 1)Tab 2) F5 (nebo šipku obnovy).
Či pokud vášnivě debatuju v nějakém kecálkovi a nechce se mi furt klikat v prohlížeči a hledat, co-kdo-kde napsal, jen mi vyjede z RSS čtečky výčet informací a vím... Jistě to má i více výhod. Záleží na možnostech filtrování a nastavování.
Samozřejmě to berme jen jako víceméně užitečný doplněk, nikoliv náhradu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nepoužívám, ale kdysi ano, ale spíše mne to otravovalo a tak jsem přestal používat. Pravděpodobně RSS nebudu používat ani zde.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Asi budu naprosto atypický:
RSS používám dlouhodobě a nedovedu si už bez nich ani představit, jak udržovat informace o novinkách z desítek různých zdrojů.
Oproti tomu si nejsem jistý, bude-li to mít pro naše fórum nějaký přínos – snad leda pro neregistrované, kteří se, tuším, nemohou přihlásit k odběru novinek (sledování vlákna nebo sekce) e-mailem – což je přesně to, co mi vyhovuje a co bych nechtěl (sám pro sebe) měnit.
Nicméně soudím, že Kartágo musí být dobyto, ehm, co to plácám – soudím, že to rozhodně nijak fóru nemůže ublížit a když to někdo bude využívat, sem s tím.
RSS používám dlouhodobě a nedovedu si už bez nich ani představit, jak udržovat informace o novinkách z desítek různých zdrojů.
Oproti tomu si nejsem jistý, bude-li to mít pro naše fórum nějaký přínos – snad leda pro neregistrované, kteří se, tuším, nemohou přihlásit k odběru novinek (sledování vlákna nebo sekce) e-mailem – což je přesně to, co mi vyhovuje a co bych nechtěl (sám pro sebe) měnit.
Nicméně soudím, že Kartágo musí být dobyto, ehm, co to plácám – soudím, že to rozhodně nijak fóru nemůže ublížit a když to někdo bude využívat, sem s tím.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Používejte více Google Reader/iGoogle a přijdete RSS na chuť. Znát FeedBurner už dnes také patří k internetové vzdělanosti (co na tom že je anglicky) Zbytek mi vzal Miloš z h..uby (z klávesnice)
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nečetl jsem předchozí příspěvky a možná to tu už padlo - RSS zde na fóru si myslím nenajde uplatnění. Už jen pro to, že tu máme funkci sledování fóra. Využít by to mohli možná jen neregistrovaní, ale pokud to někdo s fórem myslí alespoň trochu vážně, zaregistruje se...
A navíc, kolik lidí dneska využívá RSS čtečky? Osobně jich moc neznám. Je to ale škoda...
A navíc, kolik lidí dneska využívá RSS čtečky? Osobně jich moc neznám. Je to ale škoda...
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nepoužívám SRS. Co se týče výpisu zajímavostí pokud mám čas zajímavá témata si vybírám přímo z prohlížeče užívám upozornění pomocí e-mailu a v email schránce mám nastavené posílání upozornění pomocí SMS.
SRS PC-Help mi pak v kontextu připadá jako určité zdvojení funkce a s trochou spamu navíc bo obdržím i zprávy které jsem nepožadoval.
SRS PC-Help mi pak v kontextu připadá jako určité zdvojení funkce a s trochou spamu navíc bo obdržím i zprávy které jsem nepožadoval.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Jan Pašek:
Proč dvakrát? Ani já, který bez RSS už neumím fungovat, nebudu odebírat rss z fóra, když se nechám upozorňovat poštou. Ačkoli – teď když nad tím uvažuju, možná, že částečně ano – e-mailem si nechám nadále posílat konkrétní vlákna, ale celé sekce, které sleduji, bych sledoval pomocí RSS, protože pokud se objeví příspěvek, na který se nechci koukat (třeba v programování a tvorbě webu něco o Pascalu, kterému nerozumím a který nesleduji), nebudu muset klikat na odkaz jen proto, aby mi chodily další zprávy.
K tomu posílání na e-mail – je mnoho míst, kde nic takového nemají (povětšinou blogy).
A přeposílání SMS používám akorát u pošty (a to ještě ne z fór) – u RSS (stejně jako e-mailů z fóra) mi bohatě stačí, když si je prolistuju až doma u počítače.
Proč dvakrát? Ani já, který bez RSS už neumím fungovat, nebudu odebírat rss z fóra, když se nechám upozorňovat poštou. Ačkoli – teď když nad tím uvažuju, možná, že částečně ano – e-mailem si nechám nadále posílat konkrétní vlákna, ale celé sekce, které sleduji, bych sledoval pomocí RSS, protože pokud se objeví příspěvek, na který se nechci koukat (třeba v programování a tvorbě webu něco o Pascalu, kterému nerozumím a který nesleduji), nebudu muset klikat na odkaz jen proto, aby mi chodily další zprávy.
K tomu posílání na e-mail – je mnoho míst, kde nic takového nemají (povětšinou blogy).
A přeposílání SMS používám akorát u pošty (a to ještě ne z fór) – u RSS (stejně jako e-mailů z fóra) mi bohatě stačí, když si je prolistuju až doma u počítače.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Čtete RSS kanály? Vyřešeno
Děkuji všem za zajímavé reakce a hlasy v anketě. Jak již zde bylo řečeno, RSS kanál v žádném případě nebude nic nahrazovat, pouze doplňovat a bude jen na vás, zda-li tuto novou možnost využijete či nikoliv. V následujících několik dnech sepíši jednoduchý návod, jak nový kanál použít. Naleznete ho v novinkách pc-helpu. A snad jen poslední věc - nakonec se nejedná o RSS kanál, ale ATOM kanál (o něco modernější než rss). Ale princip zůstává stejný.
Zdraví
Zdraví
Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”