Pálička LG hořela

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pálička LG hořela

Příspěvekod Jan Pašek » 11 zář 2006 07:29

Tak včera večer u kompu smrad jak když se tře 1000 hadů. Eletrikáři to znají jak to smdrí když se pálí pertinax nebo izolace. PC šel za plnýho chodu rovnou ze zdi abych zachránil co se dá. Podle pozdějšího vočuchávání a ještě jednou sem ho zapnul potřeboval sem vydobít CD z tý mechaniky a podle toho jak se šuplíku nechtělo zavírat otevřený byl hned usuzuju na servomotor šuplíku nebo načatý zdroj.
Chtěl sem se zeptat jestli už se vám něco podobnýho stalo. Pokud ano zdali se dá jednoznačně usoudit třeba na vadný kocový spínač v mechanice nebo jestli tohle může způsobit nejaký SW nebo kombinace SW. Prostě potřebuju mít trochu jasno jak se mám kroutit až ho ponesu na servis. PC by měl být ještě v záruce.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 11 zář 2006 08:14

pokud je to v záruce tak bych to vůbec neřešil a nechal to na prodejci...já tipuju můj oblíbený důvod..šmejdskej zdroj... :lol:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Pálička LG hořela

Příspěvekod mmmartin » 11 zář 2006 09:07

Jan Pašek píše:Eletrikáři to znají jak to smdrí když se pálí pertinax nebo izolace.

Ampérový zápach - důvěrně znám. :smile:
Nechci strašit, ale běžný postup servisů v takový situaci je, že to zapnou a koukají, odkud vyšlehnou první - tzv. diagnostické - plamínky. Tuhle radost bych servisu určitě neodpíral, zejména když je komp ještě v záruce.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 15 zář 2006 20:32

Žádný software by tohle způsobit nemohl. Jedině, kdyby kvůli nějakému softwaru jel PC delší dobu na max. zatížení a i tehdy to je chyba HW, který je poddimenzovaný.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 zář 2006 22:21

Již mám vyměněný zdroj sem zvědavý kolik toho vydrží zatím se zdá že se PC celkově zrychlil.
A docela mi pomohlo ujištění že HW by měl přežít SW.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 16 zář 2006 09:30

no zajímmolo by mě jaký zdroj tam byl a jaký ti dali nový...určitě tam bylo 300W Eurocase a dali ti tam 350W KME... :evil: :evil: ale jestli to tak je tak čekej v nejbližší době další požár..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 16 zář 2006 14:15

Dovnitř sem se sice ještě nedíval ale říkám si kdyby to nebylo v záruce a bezplatně pak bych si dal větší pozor takhle vzniká práce hlavně dodavateli PC kterou mu nikdo nezaplatí tak opravovat 2* stejnou věc je jeho škoda.

Zpět na “Problémy s hardwarem”