Ahoj....
Potřeboval bych poradit nějakou dobrou utilitu na regulaci otáček u grafické karty. Mám GTS250 od Asusu, ale s jejich dodávanou utilitou "Gamer OSD" jsem měl problémy (při hraní her). Nechal jsem jen "Smart Doctor", ale ten při každém restartu systému hlásí, že OSD chybí a že nemusí fungovat správně...
Víte o něčem kromě Speedfan a Riva Tuner ? - tyto mi nevyhovují.
Díky.
Regulace otáček na gk
Re: Regulace otáček na gk
Já používám MSI Afterburner.
A není to jen pro karty od MSI ?
Tak jsem to zkusil, vzalo to i můj Asus - ale vadí mi minimální hodnota (větrák je pořád dost hlučný)
Dá se tam někde nastavit ta min. hodnota otáček ?
Tak jsem to zkusil, vzalo to i můj Asus - ale vadí mi minimální hodnota (větrák je pořád dost hlučný)
Dá se tam někde nastavit ta min. hodnota otáček ?
Jestli je ventilátor pořád hlučný i když to stáhneš programem tak je entilátor tak hlučný od výrobce. Minimální hodnota už zmenšit ětšinou nejde ale stejně by ti to asi bylo k ničemu protože by se ti zastavil a to výrobce/programátor nechtěl. Já jsem si do svého PC udělal tranzistorový regulátor pro dva ventilátory které berou Napájení z přímo z desky a můžu si ubrat kolik chci ale taky to mám udělané tak že i při minimu je na ventilátoru tak cca 5V aby měl alespoň min. otáčky.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
No hlučný od výrobce je, ale ten program má minimum 25% a u Asus Smart Doctor můžu snížit na 16% (18% stačí)
Takže chyba není u mě....
Takže chyba není u mě....
To nevím jaké jsou nastavené limity na těcxh prográmcích, ale ještě je tu možnost u toho káblíku od ventilátoru přerušit červený drát a dát tam Rezistor 22 až 56 ohmu a tím prográmkem už si zbytek doreguluješ na tvoji hranici jakou chceš ale už potom nebudeš mít možnost dát max. ot.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
Právě nechci zasahovat manuálně (kvůli tomu jsem teď ztratil nárok na záruku gk)
Schválně jsem si koupil takou grafiku, aby u ní byla možná softwarová regulace - ale prográmky na to nic moc
Schválně jsem si koupil takou grafiku, aby u ní byla možná softwarová regulace - ale prográmky na to nic moc

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2141
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:49