Chtěl bych požádat o radu :) při startu PC HDD nějakým způsobem resetuje funkce celého PC(bios,bootování,atd.) a po několika vteřinách točení ploten se vypne(zřejmě při načtení prvních sektorů) a to s pravidelnou přesností....když třeba desetkrát po sobě odpojím a připojím HDD ke zdroji přesně stejně se po chvíli vypne. A to jak s připojeným datovým kabelem , tak bez něj. Pouze v případě, že datový kabel odpojím nepředá HDD počítači žádný impuls a BIOS jede v pořádku, ale samozřejmě nevidí HDD. HDD ale nevidí ani s datovým kabelem, protože než ho stačí identifikovat HDD bios resetuje a zastaví se. Stejně tak se HDD chová i v jiném PC a to i jako druhý disk....prostě při startu vyresetuje celé pc, pc zamrzne(bios) a pc nedokáže nabootovat z vlastního disku. Bios také nelze pustit, protože úvodní obrazovka zamrzne a do biosu se nelze dostat. Po odpojení HDD zase vše v normálu. Tato situace nastala když jsem nainstaloval do XP SP3(automatický restart), pak nainstaloval Daemon lite(restart),a pak opět SP3 odinstaloval(automatický restart po kterém již PC nenaběhlo a HDD se chová jak jsem popsal). Samotný Daemon je konfigurován pro pouze pro XP aktualizované o servisními packy. A vzhledem k tomu, že jsem následně tento servisní pack odinstaloval a daemon zřejmě zůstal.....nemohl tento program nějak překonfigurovat HDD....ptám se také proto, že stejnou situaci odinstalace Daemon a pak Bios nenašel HDD řešil na netu jiný uživatel.
....doplním....je možné aby HDD, např. když má vadné sektory, resetoval start BIOSU přestože bootování v BIOSU je nastaveno na boot např. z CD-ROM a boot z HDD vypnut....
.....HDD nemohu zkontrolovat žádným dostupným sowtwarem, protože pokud je tento HDD zapojen v jakémkoliv PC, PC nejede a sekne se při startu, přestože má svůj vlastní HDD s nastavením BIOSU botovat z něj. V minulosti jsem několik špatných HDD již připojoval ke kompům, ale nikdy se nestalo, že by zasekly start celého PC, prostě Bios - pokud byly poškozeny oznámil že HDD nenašel atd.....
.....jinak tento HDD fungoval před zmíněnou instalací/reinstalací naprosto v pořádku, nikdy se nesekl, dokonce jsem ho před 3 dny kontroloval programem Hard drive inspector profesional, a vše bez problémů, žádné vadné sektory, teplota v pořádku atd.
Teď jsem vyzkoušel ještě možnost...
zapl jsem pc pouze s DVD.romkou, nechal nabootovat úvod instalačního DVD win 7, do stavu opravit PC a následně jsem za chodu připojil HDD.....tentokrát HDD nijak chod PC neovlivnilo, sice se taky zastavilo stejně jako pokaždé po několika vteřinách (cca 2 vteřiny), ale s PC šlo "normálně" pracovat, tedy až na to, že ten HDD nevidí, protože ten se prostě od zastavení netočí. HDD startuje pouze pokud mu dodám novou šťávu- vypnutím a zapnutím PC, nebo povytažením a zastrčením zdrojového káblíku. Tedy jak je možné, že start HDD ovlivňuje pouze start Biosu, a na následné rozběhnutí PC již nemá vliv?
Děkuji za jakékoliv příspěvky k tomuto tématu,
řeším to již druhý den, nemohu se do toho disku dostat ani přes bootovací DVD WINDOWS 7, abych provedl např. formátování, protože pokud je HDD připojeno ke kompu, DVD-ROMka sice svítí ale DVD se prostě nenačítá. To HDD zasekne prostě všechny funkce PC.
HDD resetuje BIOS
HDD resetuje BIOS
Naposledy upravil(a) haades dne 18 dub 2010 10:42, celkem upraveno 1 x.
Re: HDD resetuje BIOS
Jestli chceš něco doplnit, nikdo po tobě ještě nepsal tak používej funkci UPRAVIT
dík, hodil jsem to do jednoho příspěvku, ale ty ostatní nevím jak smazat, tak jsem je pouze poupravoval :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to PATA nebo SATA disk?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Maxtor 2B020H1 20Gb Slim IDE, PATA disk
Maxtor Hard Drive
Model:2B020H1 (541DX)
20.0GB Capacity
5400 RPM Spindle Speed
UDMA/100 (IDE) interface
2MB Buffer
< 12 ms average seek time
Form Factor: Standard 3.5-inch
Maxtor Hard Drive
Model:2B020H1 (541DX)
20.0GB Capacity
5400 RPM Spindle Speed
UDMA/100 (IDE) interface
2MB Buffer
< 12 ms average seek time
Form Factor: Standard 3.5-inch
Naposledy upravil(a) haades dne 18 dub 2010 11:25, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
IDE disk nemůžeš za chodu připojovat. Rovněž šoky z neustálého vypínání a zapínání diskům nedělají dobře... Podle mě už to má za sebou
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Je to HDD pouze 20GB, tak proto tyhle el. šoky :) , a comp, kde to takhle připojuji taky nemá žádnou hodnotu, zprovozňoval jsem starší PC děckám(3 roky) jen tak na připojení k netu atd., a ta SP3 si brala docela dost z 32MB grafiky tohoto historického kompu, tak jsem ji proto odinstaloval.
ještě poznamenám, že podobný problém při instalaci Daemon-lite řešil jiný uživatel na tomto fóru: http://www.zive.cz/poradna/bios-pri-boo ... tanswers=1
ještě poznamenám, že podobný problém při instalaci Daemon-lite řešil jiný uživatel na tomto fóru: http://www.zive.cz/poradna/bios-pri-boo ... tanswers=1
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyhoď ho, ušetříš čas i nervy...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Měl jsem před nějakým rokem podobný problém s HDD.Pomohl tento postup: Při vypnutém PC přejumprovat HDD na 'slave' ,zapnout PC,vypnout,přejumprovat zpět na 'master'.Nabootovat PC programem HDD regenerator HDD a nechat disk opravit (moji 40GB to opravovalo týden bez přerušení).Od té 'opravy' funguje HDD naprosto bez problému (asi tři roky).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1470
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09