Vzhled fóra Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Vzhled fóra  Vyřešeno

Příspěvekod samotarrk » 23 dub 2010 11:33

Už jsem se o tom zmiňoval na mnoha místech několikrát, ale OT je tady nějak neoblíbené :D a navíc jsem i při použití funkce hledat nic nenašel tak zakládám nové téma.

Trávím na PC-HELP dost času - to je sice špatně asi bych ho měl trávit někde jinde :lol: , ale pro fórum snad dobré a krom základního vzhledu už je tu jen x_proDark a:

1) už je to okoukané
2) temné, spíše pro noc či špatnou náladu

tak se ptám zda bude a jak náročné je rozšířit témata? Něco optimistického něco co zvedne náladu, zažene nudu a vyvolá úsměv na rtech i při čtení takových témat jako "Varování před nejhorším operátorem ČR".

Navíc by mohlo fóru prospět, kdyby téma velice střídmě, ale jasně zdůraznilo partnery, sponzory, chlebodárce PC-HELPU. Prostě reklamní téma jako je například u Seznamu "ESET". Pěkné, vkusné a určitě né zadarmo :D

Upozorňuji ty, kteří chtějí stále mít téma, které mají, že o něj určitě nepříjdou tak ať moc nevykřikují :lol:
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Re: Vzhled fóra

Příspěvekod CZechBoY » 23 dub 2010 11:40

Já myslím že by nebyl žádný problém přidat vzhled fora, je problém nějakej udělat.
Jestli chceš nový vzhled, mrkni se po netu na template phpBB3 nejnovější verze, asi 3.0.5
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 dub 2010 13:52

Mno učelem fóra je poradit a prioritou spolehlivost nikoli z toho dělat omalovánky.
Nicméně zřejmě bych se přimlouval pro dostupnost tří stylů a dost a bez další diskuse. Prostě 3 jsou strop.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 23 dub 2010 14:32

Podle mě by to spíš chtělo jeden vzhled, který by byl originální a jen pro PC-HELP. Tento vzhled má každé nainstalované phpBB fórum, takže je už celkem okoukaný.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 dub 2010 14:41

právě pro onu spolehlivost má fórum odzkoušený vzhled. originalita může být vykoupena nespolehlivostí.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 dub 2010 14:42

Pašku a proč 3? Není jedno jestli 3 nebo 10? Ať je nějaká možnost výběru, ne?

Tommy4 a co když se ten jeden originální právě tobě nebude vůbec zamlouvat?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 23 dub 2010 14:46

samotarrk: Když to bude práce professionálních designerů, tak se mi to líbit bude.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 dub 2010 16:03

Kvalita fóra, dle mého názoru, nespočívá ve vzhledu. Pokud se pletu, pak mi prosím vysvětlete proč.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 dub 2010 16:08

Nevysvětlím Ti to, protože jestli se nepletu tak jsem nic takového neřekl :wink:

Kdybych tvrdil, že je fórum málo kvalitní, nevyžadoval bych jeho vylepšení v oblasti vzhledu, ale právě, že si myslím, že je velice dobré a chci a myslím, že bude ještě lepší tak bych uvítal příjemnější vzhled(y).

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 dub 2010 18:38

to samotarrk Je to tak akotrát aby sis mohl vybrat fórum nebylo přeplácané jako omalovánky a bylo hlavně o tom pomoci druhým a neublížilo to spolehlivosti samotného programu.
Ono čím složitější tím hůře se spravuje takže Ltb už nyní dělá co nám na očích vidí tak proč mu to ještě komplikovat. I pro něj by to měla být alespoň trochu zábava a né očistec.
Držme se tedy pravidla že v jednoduchosti je síla a spolehlivost je důležitá proto aby sis kdykoli mohl požádat o radu.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 23 dub 2010 19:12

Takže jiný vzhled bude znamenat zhoršení funkce fóra?

Ještě jednou připomínám, že nikdo nikomu žádný vzhled nevnucuje. Každý by měl ten co chce.

Spíš mě zajímá vyjádření Ltb., protože na něm to je. Když nebude ať už z jakýchkoliv příčin něco takového chtít dělat tak to prostě neudělá. Pokud by to bylo složité nebo finančně náročné a nebo by se mu do toho nechtělo ... to je na něm.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 dub 2010 00:40

Díky samotarrkovi za návrh a ostatním za reakce.

Se vzhledy na fóru to bohužel není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Osobně bych opravdu rád vyšel každému vstříc a zařídil mu vzhled, který mu sedí. Myslím si, že tohle se v minulosti už párkrát povedlo. Původně měl PC-HELP pouze 1 styl (téma), poté přišel požadavek na širší...přidali jsme tedy i širší styl. Poté přišel požadavek na tmavý styl, přidali jsme tedy tmavý styl. A dnes tu máme požadavek na styl barevný 8)

Instalace nového stylu není nic jednoduchého (a kdo tvrdí opak, tak buď neví o čem mluví a nebo má fórum bez MODů). S každým nově přidaným stylem se komplikuje instalace nových MODů či pravidelných updatů. Zatím se úspěšně držíme stylu PROSILVER a tak to není tak hrozné, ale popravdě si nedokážu dost dobře představit, že bychom aplikovali do fóra nějaký zcela originální, nový a neotřelý styl. Takovýto originální styl by musel být dodatečně upraven tolikrát, kolik máme v PC-HELP nainstalovaných MODů (mody jako galerie, arcade_room, anti_spam, top30, avataři vlevo, annual_stars, skype_mod atd.).

Ale abych jen "obecně neplácal", pojďme mluvit trochu konkrétněji. Při zvažování změn ve fóru se vždy ptám na základní otázky jako např:
- jak složité bude změnu/novinku zavést?
- jak složitá bude její správa do budoucna?
- nezkomplikuje mi novinka budoucí aktualizaci fóra?
- neohrozí bezpečnost fóra?
- pro kolik uživatelů by novinka byla užitečná?

Když si na tyto otázky odpovím, dost těžko se pohrnu do implementace nového, originálního a neotřelého stylu, bohužel :-( Trochu mě od toho odrazuje i fakt, že aktuální alternativní styly jsou využívány spíše minimálně - viz. počty uživatelů ke dnešnímu dni:
styly.gif
styly.gif (5.08 KiB) Zobrazeno 423 x

Výše napsaným textem rozhodně nechci zcela vyloučit možnost nějakého nového stylu fóra do budoucna. Kdo ví, co všechno nás v budoucnu potká. Nějaké novinky v plánu jsou, ale zatím nic konkrétního a nic zásadně měnícího funkční vzhled fóra, který je tu nyní.

p.s. na OT týkající se připomínek k fóru opravdu spíše nereaguji; od toho tu máme sekci "připomínky k fóru", kterou jsi správně použil.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Úpadek fóra. Příloha(y)
    od atari » 09 zář 2024 12:53 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    14
    9951
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    11 zář 2024 18:31
  • Odemčení již vyřešeného fóra Příloha(y)
    od Prorock » 17 lis 2024 09:35 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    2
    4924
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 11:06

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”