Zdravím, rád bych reinstaloval stolní počítač.
Prostě smazat vše a nainstalovat znovu Windows XP.
Chtěl jsem se zeptat, jestli si nějak musím zálohovat ovladače (na grafiku, mechaniku...) nebo ne?
reinstalace pc
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: reinstalace pc
Zravím,
ideální je, stáhnout si předem ovladače přímo od výrobce a uložit je na flash disk:
např. pro MSI - http://www.msi.com.tw
nebo Gigabyte: http://www.gigabyte.com.tw
atd...
Po instalaci nebude totiž fungovat především síťová karta. Jinak vše ostatní - grafika, service pack... se stáhne potom.
ideální je, stáhnout si předem ovladače přímo od výrobce a uložit je na flash disk:
např. pro MSI - http://www.msi.com.tw
nebo Gigabyte: http://www.gigabyte.com.tw
atd...
Po instalaci nebude totiž fungovat především síťová karta. Jinak vše ostatní - grafika, service pack... se stáhne potom.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
ok, takže sítovou kartu jako první.. a bez ovladače na grafiku mi pojede pc normálně?
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Napiš co máš za hardware. Jestli máš nějakou novou grafiku tak ti nepůjde nastavit rozlišení monitoru (nemyslím základní), a nebude fungovat 3D akcelerece. Popiš HW a uvidíme.
Lenovo Thinkpad Edge 15
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Já když pomáhám přeinstalovat PC tak se juknu do nastavení - ovládací panely - systém - hardware -správce zařízení a vše si opíšu - základní deska, grafika, modemy, monitory a síťové adaptéry a posléze si najdu ovladače na netu a uložím na flešku, nebo vypalím na cd nebo dvd. A bez ovladačů ti naběhne pc sice myslím 640*480 60Hz ale najede. Pak jen instalovat. Jako první nainstaluji grafárnu + monitor - nelíbí se mi ta obnovovací frekvence (sem zvyklej na 100Hz)
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Abychom si ujasnili pojmy a dojmy. Jako první se obvykle instaluje ovladač chipsetu (tedy ovladač k základní desce) - důvod je, že deska propojuje vše ostatní dohromady. Dále je vhodné nainstalovat grafiku (pohodlnější koukání), ostatní HW pořadí už je libovolné.
Vhodná program, který sdělí informace o základní desce (ve správci tato informace není), tj. typ desky a výrobce, je CPU-Z.
Vhodná program, který sdělí informace o základní desce (ve správci tato informace není), tj. typ desky a výrobce, je CPU-Z.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Nejezchlebicek
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
a USB bude normálně fungovat? na to nepotřebuju žádný ovladač?
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Na USB ne, to zvládají Windowsy, ale jak píše d1amond tak ten postup je nejlepší.
Lenovo Thinkpad Edge 15
-
- Pohlaví:
Na to USB bych tak nespoléhal záleží na desce. Já mám starou chrůnu a musím USB instalovat - jsou na CD k základní desce, kde je chipset i síťovka.
Pořadí instalace popsal d1amond.
Pořadí instalace popsal d1amond.
-
- Pohlaví:
Já pro jistotu používám program driver genius (licenci jednoho počítačového časopisu). Ten zazálohuje všechny možné drivery, takže se pak dají použít, kdyby na netu nebyly (zvláště u staršího HW). Nicméně jsem pro stahovat vždy nejnovější ovladače, pokud to jde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2209
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41