Dobrý den, chtěl bych se zeptat na takovou primitivní otázku, na kterou si sám bohužel nedokáži odpovědět. Mám NetBook Asus Eee, a mám na něm defaultně Windows Xp Professional. S Windowsi jsem vyrůstal, takže jsem na ně v celku hodně zvyklý. Ale nedávno mi kamarád poradil, abych si tam dal i Ubuntu, jelikož ten NetBook není 2x rychlý, tak jsem je tam dnes nainstaloval, přesněji Ubuntu NetBook Edition 10.04. Říkal jsem si, ale že se tam nechám pro jistotu i ta Xpéčka, něž se pořádně naučím s Ubuntu. Instalace Ubuntu proběhla bez problémů, Ubuntu naběhlo, vše OK, ale naskytla se přeci jen menší závada... Jelikož jsem na ta Xpčka přeci jen zvyklý a jedna osoba, která si ho také půjčuje, s ničím jiným než s Xp neumí, tak bych byl velice rád, kdyby ta Xpéčka nabíhala jako primární OS a doba na výběr OS byla mnohem kratší, třeba jen 5 sekund, jelikož já a i ta osoba občas zapneme NetBook a necháme najet OS, tak aby to netrvalo zbytečně dlouho a aby tam najeli Xpčka a nepřekvapilo mě tam Ubuntu.

Snad jste mi porozuměli, a kdyby ne, tak napište čemu nerozumíte... Předem děkuji za všechny rady

PS: Pokud tu takovýto topic, již existuje, tak se omlouvám, a prosím aby jste mě za to neukamenovali