Nejde start Vista - "Status:0xc000000f

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

honore
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde start Vista - "Status:0xc000000f

Příspěvekod honore » 06 kvě 2010 09:15

Dobré den
mám problém s PC. Známému jsem nainstaloval Visty , a po 3 týdnech se nechtějí spustit.
soubor: \windows\system32\config\system
stav:0xc000000f
informace: System Windows se nepodařilo zavést, protože soubor systémového registru chybí nebo je poškozen

následně dám enter =pokračování
a objeví se mi že mám zvolit operační systém kterým začnu nebo TABem vybrat nástroj. Mám v možnostech pouze spustit Microsoft Vista a z těch nástrojů diagnostika paměti systému windows.
Když vyberu to první tak mě to zase vrátí zpátky na tu předchozí obrazovku, když diagnostiku tak mi proběhne a pak mi to skočí zase na tu první obrazovku.

Při vložení bootovacího DVD se vůbec nic neděje.
Po stažení Windows Vista Recovery Disc a pokusu o Boot z něho zamrzne PC hned na řádku Bott from CD/DVD:
Už jsem přemýšlel i o reinstal Vista bohužel nevím jak na to když se nechtějí nabootovat z DVD.
Prosím pomozte. Za každou radu jsem vděčný.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nejde start Vista - "Status:0xc000000f

Příspěvekod jaro3 » 06 kvě 2010 12:15

V BIOSu nastav na první dvě místa BOOT z CD/DVD.Potvrď změnu ( save and Exit)).
Potom se musí objevit nahoře: Boot z CD/DVD , pokračujte lib. klávesou, nějakou hned stiskni.

Mělo by se objevit okno windows vista -po výběru jazyka dáš další
a tam klikni na oprava spouštění systému.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... dows-Vista

Ta chyba spíš nasvědčuje chybám na disku nebo problém s RAM.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

honore
nováček
Stav:

Příspěvekod honore » 06 kvě 2010 12:38

Toto jsem samozřejmě nestaveno měl a nic. Zkoušel jsem i změnu v Boot menu a nic

honore
nováček
Stav:

Příspěvekod honore » 06 kvě 2010 12:41

Pokročil jsem zatím v tom, že jsem spustil PC pomocí Záchranného DVD z Chip 04/2010.
Te´d ještě vědět jak sehnat ty registry co jsou vadný nebo schází. Somozřejmě nebylo nic zazálohováno. :-((
Podle rozhovoru s majitelem, se to nejspíš stalo při vytahování USB Flesh bez předchozího povolení odebrání hardwar

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 06 kvě 2010 13:04

Pár nápadů. Zkoušel jsi otestovat paměti RAM? Stáhni Live CD Ubuntu http://www.ubuntu.cz/ a vyzkoušej jestli ti půjde Boot přes tohle. Jestli nenabootuješ ani z tohole CD tak to bude nějaká harwarová chyba, protože nefunkční systém nemůže mít na boot vliv. Přes Ubuntu spust mem test a nech ho pár hodin běžet když tam nebude chyba tak napiš.
Lenovo Thinkpad Edge 15

honore
nováček
Stav:

Příspěvekod honore » 07 kvě 2010 12:52

jelikož nejsem celý den u PC omlouvám se, že odpovědi nejsou aktuální a děkuji těm kdo se se mnou zatím zabývají.
mem test proběhl v poho a nehlásí chyby. Hledal jsem i jiné návody bohužel vše je jen po XP např.
Re: windows/system32/con fig/system
velký problém [89.190.64.xxx], 10.06.2009 18:26

tak em v te konzoly a napisu tam toto :md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak

delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

Byl jsem odhodlan to vyzkoušet bohužel jsem zjistil, že c:\windows\system32\config\system neexistuje. Když jsem ho chtěl nahradit z c:\windows\repair\system zjistil jsem, že ve Vista zřejmě neexistuje adresář repair.
Je možno někde vydolovat soubor system

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 07 kvě 2010 13:54

jaro3 píše:V BIOSu nastav na první dvě místa BOOT z CD/DVD.Potvrď změnu ( save and Exit)).
Potom se musí objevit nahoře: Boot z CD/DVD , pokračujte lib. klávesou, nějakou hned stiskni.

Mělo by se objevit okno windows vista -po výběru jazyka dáš další
a tam klikni na oprava spouštění systému.
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... dows-Vista

Ta chyba spíš nasvědčuje chybám na disku nebo problém s RAM.

tohle by Ti ale mělo fungovat , pokud máš originální instalačku...

Nedoporučuji se takto hrabat v souborech a registrech, ty návody jsou skutečně pro XP!
Můžeš nadělat víc škody než užitku.

Možná by pomohlo z jiného disku se systémem spustit vista manager a zkusit repair:

Stáhni si VistaManager
http://www.studna.cz/6753/systemove-nas ... a-manager/
Kde máš možnost opravit systém windows.
Opravy by měly pomoci i tehdy, kdy systém naběhne, ale některá jeho komponenta je poškozena.
Pokud by ani tento postup nevedl k cíli, jde o nějakou softwarovou kolizi.

//Zde máš podrobný návod na opravu systému windows vista, jak píše gyga ten boot Ti musí jít , jinak máš bordel v BIOS a budeš ho muset resetovat:

http://www.bleepingcomputer.com/tutoria ... al148.html
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 07 kvě 2010 14:11

Tady oprava spouštění systému nepomůže. Do souboru system je mapována jedna z nejdůležitějších větví registru (používá ji mimo jiné při ranné fázi bootování i zavaděč systému, při zavádění ovladačů důležitých pro start systému). Složka Repair ve Windows od Win Vista a výše není, nezbývá než použít "Obnovu systému" z instalačního DVD. V bodech obnovy si systém uchovává i kopie souborů, ze kterých se skládá registr. Obnovou systému vyřešíte i chybějící soubor system. Pokud je nástroj "Obnovení systému" vypnutý, pak použijte manuální obnovu ze zálohy nejdůležitějších větví registru, která by měla být ve složce Windows\System32\config\RegBack. Systém dělá zálohu každých 12 hodin.
Pokud je tedy v této složce soubor system, překopírujte ho o úroveň výš do Windows\System32\config.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 08 kvě 2010 01:56

To MiliNess:
1) Uživatel nemůže nabootovat instalačku- to je věc BIOSu a ne systému , jak píše gyga.Tedy nejprve musí opravit -nastavit BIOS. Tedy zkontrolovat , zda BIOS vůbec vidí disk a mechaniku a nastavit Boot.Problémem může být i zákl. deska či RAM , v žádném případě HDD nebo vůbec systém.

2) Několikrát se mi stalo , že systém nenaběhl a objevovaly se různé hlášky , většinou , že něco chybí...
Kouknul jsem se , většinou tam byl, i když párkrát měl třeba jinou velikost. Vkládáním souborů ( přes druhý disk se situace stejně nezlepšila. Ve všech případech , které jsem řešil pomohla právě oprava spouštění systému z instalačky, jak píšu nahoře. Vždy se po opravě systém spustil. Případné další problémy se daly opravit již v systému , po jeho naběhnutí. Tvrdím , že u win7 , ale i u visty je tato oprava úspěšná.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 08 kvě 2010 03:00

To jaro3:

1) Uživatel nemůže nabootovat instalačku- to je věc BIOSu a ne systému , jak píše gyga.Tedy nejprve musí opravit -nastavit BIOS. Tedy zkontrolovat , zda BIOS vůbec vidí disk a mechaniku a nastavit Boot.Problémem může být i zákl. deska či RAM , v žádném případě HDD nebo vůbec systém
Dobré den
mám problém s PC. Známému jsem nainstaloval Visty , a po 3 týdnech se nechtějí spustit.
soubor: \windows\system32\config\system
stav:0xc000000f
informace: System Windows se nepodařilo zavést, protože soubor systémového registru chybí nebo je poškozen

Tak toto je evidentně záležitost operačního systému. Zde již zaváděcí část BIOSu proběhla, předala řízení kódu v MBR, dále bylo předáno řízení kódu boot sectoru systémového oddílu, který předal řízení bootmanageru. Ten načetl BCD soubor, zobrazil nabídku spuštění a po vybrání "Windows Vista" v menu, předal řízení loaderu Winload.exe, který začal zavádět systém, ale marně se snažil najít větev registru "system" a proto ukončil zavádění systému. To, že při bootování se systém dostal až sem, lze ověřit pomocí disassemblování loaderu. Jako první pracuje s větví "system" při bootování rutina OslpLoadSystemHive z Winload.exe.
(jak již tazatel podotkl, tento soubor sám ve windows\system32\config nenašel)
Takže disk "vidí" ba z něho zavádí systém.

Při vložení bootovacího DVD se vůbec nic neděje.
Po stažení Windows Vista Recovery Disc a pokusu o Boot z něho zamrzne PC hned na řádku Bott from CD/DVD:

a pak
Pokročil jsem zatím v tom, že jsem spustil PC pomocí Záchranného DVD z Chip 04/2010

To vylučuje chybné nastavení bootování v BIOSu.
Ještě připouštím závadu čtení DVD mechaniky, která nepřečte pálená DVD (pokud se nejedná o originál instalačku)
DVD z Chipu bude lisované a ty bývají čitelnější, jelikož mají lepší odrazivost paprsku.

2) Několikrát se mi stalo , že systém nenaběhl a objevovaly se různé hlášky , většinou , že něco chybí...
Byl jsem odhodlan to vyzkoušet bohužel jsem zjistil, že c:\windows\system32\config\system neexistuje

Takže chybí

Ve všech případech , které jsem řešil pomohla právě oprava spouštění systému z instalačky, jak píšu nahoře. Vždy se po opravě systém spustil. Případné další problémy se daly opravit již v systému , po jeho naběhnutí. Tvrdím , že u win7 , ale i u visty je tato oprava úspěšná.

Z vlastní zkušenosti vím, že to v mnoha případech nepomůže. Záleží na tom, co je poškozeno. Hold máme každý jiné zkušenosti.

Stejně jako ty se snažím pomoci a nepřišel jsem se sem hádat.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 08 kvě 2010 11:11

Přesně tak i já. Jde o to pomoci zadavateli, takže každá rada dobrá.
Snažím se nejdříve opravit boot z CD/DVD to je pro mě základ , tady vůbec nejde o systém. Jinak by nemohl nabootovat , ale ani udělat novou instalaci. Je možné , jak píšeš, že má přepálenou instalaci a mechanika jí nenačte.
Vadná mechanika? Nebo může být na vině HW, tipoval jsem RAM, ale píše , že je OK.

"Po stažení Windows Vista Recovery Disc a pokusu o Boot z něho zamrzne PC hned na řádku Bott from CD/DVD"

To by tomu nasvědčovalo.
Pak bych vyzkoušel z disku zavádění a kdyby to nešlo , tak pak další kroky.Kopírování souborů , odkoukané z netu , které slouží pro winXP nepovažuji za dobré , zvláště pro člověka , který se v tom moc nevyzná.
Důvodem nespouštění může být i nákaza.
Můžeme se oba snažit , aby se zde problém vyřešil.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 08 kvě 2010 12:45

Jj, souhlasím :smile:
Jinak je pravda, že pokoušet se bez podrobnějších znalostí OS aplikovat postupy z Win XP na vyšší verze, může skončit katastrofálně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1678
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4721
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”