Restart z niceho nic, je to chlazenim? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Restart z niceho nic, je to chlazenim?

Příspěvekod El Diablo » 09 kvě 2010 21:11

Co to tady blábolíte? Tazatel má problémy s přehříváním CPU na jiný výkonnější PC se neptal! Čtěte ty příspěvky pořádně a od začátku!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 10 kvě 2010 10:00

Fidik píše:Jo jasny, uz ty problemy s takovym PC tady resit nebudu :D

A jak to souvisi s Win7?

Tady nikdo neblábolí. Stene nepochopil a já taky ne jestli teda něco řešit bude nebo nebude :evil:
Radíme a on napíše, že to řešit nebude tak proč chtěl poradit? Bude s tím dělat něco více? A že nechce nový PC? Časem určitě, protože tento mu dosluhuje a už plánuje jak jej dá mamce, které se (asi) zahřívat nebude.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 kvě 2010 11:58

Ale blábolí a začal si s tím ty:
A řekneš nám jaký je ten PC? Pokud je deset let starý tak se snad už není čemu divit, když bude v čemkoliv zlobit. Nebo už ten procesor odchází a pokud ne tak nandej novou pastu a nasaď lepší chladič, protože i ten (pokud je deset let starý) se logicky jako nový chovat nemůže.

W7 nejsou vykopávky, ale nový moderní operační systém.

Načež reagoval:
Fidik - citace:Jo jasny, uz ty problemy s takovym PC tady resit nebudu :D

A jak to souvisi s Win7?

1. nevidím důvod proč by 10 let starý chladič nechladil furt stejně a musel být nahrazován novým výkonnějším, stačí ho vyčistit a případně vyměnit ventilátorek pokud je hlučný.

2. rada s výměnou pasty je OK to bych doporučil taky.

3. Kde jsi přišel k tem W7 nemám tušení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 10 kvě 2010 14:03

Blábolím, občas, každý má slabou chvilku a i já občas přispěju na fórum (bohužel) perličkou, kterou bych radši nenapsal. To ovšem nepatí o tomto tématu. Zde jsem svůj blábol nenašel a četl jsem to 3 krát. bohužel El Diablo zklamu tě, ale neblábolím. A čtu to od začátku narozdíl od někoho.

ElDiablo čti to od začátku a netvrď nám, že je ten chladič starý 10 let, když je starý 4 roky :lol:

Takže automobily jezdí a chovají se jako nové 100let? Nebudeme filozofovat,ju.

Všechno stárne, nejen lidé, rostliny, zvířata, ale i věci neživé. Stárnou, chátrají, ztrácí lesk a krásu, výkon a smysl. A opravovat je? To bychom mohli bydlet v hradech zrekonstruovaných a opravených a proč tomu ta není? Protože lidé, jež se rozhodli místo oprav stavět znova asi blábolili, že? Opravovat? To záleží jak náročné to je a nakoli by to vyšlo a při cenách dnešních chladičů se to fakt nevyplatí a to už vůbec nemluvím o tom, že to nemusí pomoci, nebo jen na malou chvíli. Jak máte doma starou pračku, televizi? Doufám, že aspoň 30-40 let. Protože vždy se to přece opraví.

O W7 jako o vykopávkách mluvil zde, odkud jsem přišel na odhad stáří jeho PC:

Fidik píše:Tady je ta deska: http://www.via.com.tw/en/products/chips ... /index.jsp

Ovladace jsem instaloval primo z toho desetiletyho CD. Jenze ty Winy vubec neregistrovaly, ze tam je nakej nefunkcni hardware. Ve spravci zarizeni nebyl zadnej hardware bez ovladace. Kdyz si s necim nevi rady, tak k tomu da vykricnik. Parkrat jsem tu zvukovku nechal vyhledavat (automaticky se to spustilo klikem na tray hlasitosti), ale nic to nenaslo ani po par restartech. Diry jsem vyzkousel secky, secky na p*cu. Zkousel jsem nainstalovat driver k LCD, ale jak jsem cekal, k nicemu.

Ale mam takovou zkusenost.. znamemu neslo na XP pustit CoD, psalo mu to, ze nema ovladace na zvuk, tak sme nekolikrat prolezli secky pribaleny CD, ale secko uz bylo nainstalovany. Nakonec jsme zapli repro a CoD se rozjelo..dmnce :D

No, vykaslal sem se na to. Spokojil jsem se s tim, ze vykopavky Sedmicky nepodporuji a uz jedu v XP.

Takže abychom tomu rozumněli. Já doporučuji nový chladič nikoliv PC, jenom NOVÝ CHLADIČ. A pokud jsem se někde zmínil, že nové PC by bylo vhodné tak na tom trvám. Deset let staré Pc nemůže uspokojovat mladého chlapce/muže (předpokládám). Předpokládám li tvou sestavu tak kvalitní chladič seženeš za 200kč. Větráček vyjde sice na méně, ale pomůže? Umíš jej vyměnit? Příliš složité. 200kč to vyřeší jednodušeji a na 2-4 roky, takže i mamča bude spokojená.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 10 kvě 2010 14:29

Spokojil jsem se s tim, ze vykopavky Sedmicky nepodporuji

Tazatel tuto větu myslel tak, že WIN7 nepodporují stroje, které jdou označit za vykopávky. Vykopávky jsou v této větě předmět a ne přívlastek :wink:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 10 kvě 2010 14:35

Tak měl napsat, že Sedmičky nepodporují vykopávky a ne že vykopávky Sedmičky ... bacha na to zas takový vůl nejsem. Má špatný slovosled !!!

Vykopat bagr nedokáže? A nebo takhle? Bagr nedokáže vykopat.

Maturitu z češtiny mám 2 roky ještě ne tak dlouho a jenom proto, že jsem zde jednou napsal blbost na entou neznamená, že to tak mám stále. Jinak jsem na tu češtinu hodně velký rapl a nesnáším v ní nedostatky i když účetnictví a ekonomika je mi stále bližší.

V angličtině by se to nestalo pač by musel uvést zajména. Jinak je to vše o použitém i/í, což znamená že vykopávky Sedmičky nepodporuji (jako já nepodporuji) a pokud by tam měl í bylo by to tak jak jsem to původně pochopil já. Jenže archaisticky to má napsané skutečně, není to celou větou, špatný slovosled a tak se to dá pochopit jakkoliv. Spousta lidí diakritiku nepoužívá (on ji nepoužil) takže na předešlém hodně záleží.

Jinak se omlouvám za toto velké OT a vraťme se k chladiči, prosím. A přijimám gratulace :D

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 kvě 2010 19:00

Srovnáváš nesrovnatelné, auto je mnohem složitější věc než chladič, který se skládá z pasivu a ventilátoru, životnost pasivu je v pokojových podmínkách prakticky neomezená, ventilátoru podle životnosti ložisek, když vyměníš ventilátor můžeš i výkon chladiče zvednout pokud použiješ typ který má vyšší otáčky nebo lepší tvarování lopatek a cena opravy je pár desítek korun. Nemusíš hned kupovat celý chladič.

Fidik
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Restart z niceho nic, je to chlazenim?  Vyřešeno

Příspěvekod Fidik » 11 kvě 2010 00:01

Stene píše:
On ten PC slape obstojne, na praci staci, takze az budu mit neco lepsiho, tak ho pak soupnu mamce na ty jeji kancelaroviny, ktery kompl zvladne levou zadni.

Proč to tedy dělat složitě, když to jde jednoduše. Když jsi o tomhle řešení nejspíš věděl, proč nás tady tím zatěžuješ. Nechápu řešení takovýchto lidí a docela mě s*re.. Tím, že ho šoupneš mamce se to jitě vyřeší. Klobouk dolu.

O nejaky chladici paste slysim prvne, nevedel jsem jaka je kriticka teplota CPU, a kdyz jsem videl v autostartu reset.reg, tak jsem rikal, esi to neni spis softwarova krpa. Nedozvedel jsem se v podstate nic, cim bych to napravil, jen to, ze stare veci nefunguji, jak maj. Restartuje se to porad, ve chvilich, kdy PC neni vubec zatizen a prehraty taky ne, takze nvm, ale co uz.. vyreseno.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
    od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware
    40
    12041
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 12:51
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2253
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4331
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”