Aha. Tak uz jsem to nasel - ve sprave disku. Ale kdyz dam zmenit pismeno jednotky, tak mi to napise "Pismeno jednotky systemoveho nebo spousteciho svazku nelze zmenit".
http://support.microsoft.com/kb/307844
Jakou verzi Windows 7 koupit?
Re: Jakou verzi Windows 7 koupit?
To dá rozum, že nejde měnit písmeno systémového disku za běhu Windows – přece si pod sebou nepodříznou větev.
Ale jestli jsem to správně pochopil, budeš instalovat komplet nové Windows – pak není problém je nainstalovat na ten disk, na který chceš a prohodit je můžeš v BIOSu volbou bootovacího zařízení. Bude-li bootovacím diskem ten disk, na který chceš Windows nainstalovat, pak by měl být céčkem.
Ale jestli jsem to správně pochopil, budeš instalovat komplet nové Windows – pak není problém je nainstalovat na ten disk, na který chceš a prohodit je můžeš v BIOSu volbou bootovacího zařízení. Bude-li bootovacím diskem ten disk, na který chceš Windows nainstalovat, pak by měl být céčkem.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
No v soucasny dobe mam system nainstalovany na spravnym disku (na tom s mensi kapacitou). Problem je akorat v tom, ze ten disk je pojmenovan jako jednotka "D:". Kdy budu instalovat novej system, to jeste presne nevim, takze klidne bych si to prehodil uz ted, pokud to jde.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Systémový nepřehodíš, nespustil by se
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Teď to nedělej, bo by sis zbořil systém.
Ale před instalací nového systému to s klidným svědomím udělej.
Ale před instalací nového systému to s klidným svědomím udělej.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
A pak to mam udelat jak?
Už jsem to psal – vybrat v BIOSu z těch dvou disků, ze kterého se bude bootovat. Pak by se měl ten disk Windowsům hlásit jako C: bez ohledu na to, ke kterému IDE nebo SATA kanálu je připojen.
- Mýliti se je Myloš.
Ok. Diky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3913
-